Zaslal: út listopad 22 2011, 22:24 Předmět: Výběr elektrického sporáku
Chystáme se ke koupi nového elektrického sporáku. Po dlouhém hledání jsme dospěli ke dvěma typům - Fagor 5CF-56VDPX a AEG 41056VH-MN. Oba dva mají sklokeramickou desku, téměř shodnou výbavu (fagor má navíc otočný rožeň), fungují na trojfázový proud a cenově jsou téměř totožné. Liší se sice šířkou (50 a 60 cm), ale to pro nás není rozhodující faktor.
Máte zkušenosti s uvedenými typy sporáku? Kterému typu byste dali přednost? Díky za názor.
Založen: May 09, 2006 Příspěvky: 156 Bydliště: Pod Javorinou
Zaslal: út listopad 22 2011, 22:35 Předmět:
Ja by som bral určite ten 60cm, aby sa Ti tam vliezli hrnky a kastróle Je to určite praktickejšie, hlavne podľa toho by si mal vyberať sporák. Taktiež podľa priemeru a výkonu sklokeramickej ohrevnej zóny.
Založen: Jan 12, 2009 Příspěvky: 7116 Bydliště: Plzeňsko
Zaslal: čt listopad 24 2011, 17:01 Předmět:
O Indukci neuvažujete??? _________________ Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: čt listopad 24 2011, 17:07 Předmět:
Ta úvaha indukce/sklokeramika bývá často o penězích. Já jsem se držel hesla než "blbou (myšleno levnou) indukci, to raději dobrou sklokeramiku".
Takže proto a s ohledem na našeho potomka jsem nakonec koupil MEC67322FW s trojitým sklem u trouby. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: čt listopad 24 2011, 18:49 Předmět:
Ještě jeden dodatek - při přechodu ze starého na nový sporák jsem zjistil, že trouba je "líná" a je asi potřeba posunout termostat. Jednoduše z pečeného kuřete bylo dušené.
Jenže pak jsem narazil na stejný názor hospodyněk na webu a došlo mě, že to je daň za energetickou třídu. Staré sporáky měly tendenci spíš překmitnout s teplotou a pak se "usadit". Konkrétně nové sporáky MORA ale dosahují teploty nastavené na termostatu podle jejich předpisu až po pátém sepnutí termostatu, v praxi s bídou v polovině celkové doby přípravy pokrmu. Obecně je teplota o cca 30-40° níž než u starého sporáku (měřeno termočlánkem opět v souladu s předpisy MORA) a náběh je mnohem pomalejší, i když termostat vypíná dřív. Takže kuřátko původně pečené kolem 180° nyní konfitujete kolem 120-140°C. Trouba je nahřátá hned, ale je v ní prostě zima. Řešení je buď automaticky přidávat 40° , nebo posunout termostat.
Ovšem s tím, jak se bude v EU pokračovat s blbnutím s třídama AAAA++++ , tak budou výrobci NUCENI provádět podobné opičárny v mnohem větším měřítku. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.