2004 Příspěvky: 19887 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: ne prosinec 29 2019, 17:19 Předmět:
Vlákno jsem přesunul do příhodnějšího tématu.
S kvalitou prvních dvou multiplexů DVB-T2 problém nebyl. Až od té doby, co v PS11 přibyly dva programy ČT1JM a ČT1SM, se po ostrém střihu film/reklama jednou dvakrát během první vteřiny reklamy kousne zvuk. I kdyžm pravda, chyba nemusí být na mém přijímači, třeba je přenos alergický jen na Lídl a Vašuta. Když začínal vlok jinou reklamou nic rušivého jsem nepozoroval. Ani v obrazu to není patrné (nebo jsem si nevšiml), čítač bitové chyby televize se přitom nehne z nuly.
Zaslal: ne prosinec 29 2019, 18:21 Předmět:
Přechodové multiplexy z Vraního vrchu a Čerchova by byly v 99% času celkem fajn, ale pak je to chvíli samý výpadek.
Skenerem ani SDR jsem zatím nenašel nějaké rušení.
Takže je otázkou co se děje, co tomu vadí...
Ono je možná i trochu nešťastné rozložení kanálů:
24 - DVB-T2
25 DVB-T
26 DVB-T2
Uvidíme až bude definitivní stav, kdy 25. kanál zmizí a 24. by se měl přeladit
Zaslal: ne prosinec 29 2019, 18:29 Předmět:
Nojo, jsme pokrokoví, ale učíme se za běhu... _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Pokud se má probírat kvalita obrazu (ne poruchy), tak ta je snad o kodecích a datovém toku. A samozřejmě lze porovnávat pouze ČT, zbytek pouští do DVB-T2 jen líbivý odpad.
V DVB-T2 má ČT celkový datový tok 33,35 Mb/s (v HEVC + 1080p50).
U SAT má datový tok 40 Mb/s (v MPEG-4 + 1080i25).
Dle mě na tom musí být DVB-T2 lépe, hlavně kvůli neprokládaného obrazu (HEVC schválně nezmiňuji, i když je lepší).
Zaslal: ne prosinec 29 2019, 19:31 Předmět:
I s datovým tokem 33,35 Mb/s se dají vysílat kostičky. Taky si toho občas všímám. Prostě se někde stane chyba. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Taková chyba nemusí vzniknout na straně poskytovatele/vysílatele. I když lze datový tok měnit dynamicky, klidně až 12 MB/s pro sport, tak i toto může být v rychlých scénách málo, ale na vysílání z Poslanecké sněmovny stačí i 2 Mb/s.
Ale kdykoliv jde přepnout na super kvalitu, kde je 1,8 Mb/s na kanál.
Každopádně jde ven plný snímek. Snad se časem dopracují k tomu, aby to nemuseli slepovat, protože pořídit a odbavit neprokládaný záznam samozřejmě lze.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.