Zaslal: út leden 07 2020, 18:49 Předmět:
Taky mám těch zdrojů 7,5V/1A několik, transformátorové se stabilizací i bez. Pocházejí výhradně od nově instalované IT techniky, kde už takový společný zdroj byl. Občas se to na napájení něčeho s 5V fakt hodí
Přece není problém "mrknout" dovnitř, napojit tam jiný adaptér a změřit přítomnost nějakých napětí. beztak tam bude jen nějaký modul - podobně, jako používá Frontier Silicon. Nápovědou je návod k obsluze a pokud je možnost vzdálené aplikace pro ovládání. jestli mediaYou, nebo Undok.
Každopádně v této chvíli není podstatný, od koho ten modul je.
Modul je na "základový desce", která se mu stará taky o napájení. Je tam stádo zdrojů různých napěťových úrovní. Některý běží stále a starají se o to, aby ten modul "spal" po dobu, než se probudí ze ST-BY příkazem k zapnutí. pak naběhnou další zdroje a napájejí mimo jiné i audiocestu a koncový stupeň.
Takže bych prvně zkusil najít čidlo přijímače infraovládání a podle něj vytrasoval 5V větev. Jinak začít od "Jacku" - měřit napětí a pokud to jde, tak i odběr. Píšeš, že v nějaký situaci jsi měl náznak pokusu o nabootování systému. Prověř i "nabubřelost" kondenzátorů - nejlépe nějakým ESR metrem, je li k dispozici. Pak přítomnost 5V na tom čidle, pokud náhodou nekolísá, nebo jestli tam něco vůbec je..
Zaslal: út leden 07 2020, 23:42 Předmět:
Vyhřátý plast, špatná kontakt s jackem, odběr 700mA při 7.5 V. Po rozděláni, samotná napájecí deska 20mA. Všiml jsem si, že je černá SMD zanerka (?) A to je ten moment, nemám jak ji vyměnit i kdybych věděl hodnotu. Nikdy jsem SMD nedělal
Zaslal: st leden 08 2020, 17:59 Předmět:
Můžete mi prosím poradit, kde dělám chybu? CHMC je výrobce, S09 nevím co značí a obvod SCA106. Na alldatasheet vyhodí výsledek ale je červeně-žádná data a v alternativách není. Už jsem prolezl kde co, ale osminohého švába s tímto označením ne-e
Zaslal: čt leden 09 2020, 10:01 Předmět:
Moc děkuji dj, jsi bravurní "search engine" a ti kluci maďarští, to je špica. Už překlad dovede člověka k úsměvu Povedlo se mi ji vypárat, nevede žádným směrem ale od desky zůstalo trochu barvy tak jde poznat orientaci. Vyzkouším ext.napájení, děj se vůle boží. Ještě jednou díky.
Zaslal: út únor 18 2020, 23:55 Předmět:
Děkuji tímto Jezevci za pomoc. Chyba byla ve mě a novém zdroji 7.5V/ 500mA. Rádio naprázdno bere 400mA a při napětí 6,9V už měnič nekmital. Při větším napětí se měnič silně zahřívá a chcípne. I při těch 7.5V má nějakých 60°C. Jsem ten adaptér prostě podcenil a vytrestal se. Omlouvám se a moc děkuji všem za rady a pomoc.
Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8105 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: st únor 19 2020, 13:33 Předmět:
Tak to bych střihal ušima páč při jmenovitém napětí 7,5V na 6,9 zdechne a jeho teplota je za provozu 60C, asi bude něco špatně. Co elyty okolo měniče? _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Zaslal: st únor 19 2020, 14:29 Předmět:
Máš pravdu, je to divný ale nic podezřelého kolem jsme nenalezli. Rádio šlape na stole už třetí den, bez ztráty důvěry. Uvidím, úmrtní list zatím odložen.
Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8105 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: čt únor 20 2020, 8:53 Předmět:
Ale ano, měl jsem na stole malou LCD TV s externím adaptérem. Napájení 14V. Napáječ ko. Tak si říkám, to musí chodit i na 12V. Ani ho.no! TV naskočila na 12.9V. Přes 15V jsem raději ani nezkoušel. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.