Založen: Nov 01, 2016 Příspěvky: 1012 Bydliště: Dřísy nedaleko Staré Boleslavi
Zaslal: čt červen 04 2020, 7:31 Předmět: Ovládání terminálu od O2 a výměna televize
Řeším (zatím jen telefonicky) následující problém, se kterým jsem se ještě nesetkal:
Kabelová televize od O2 s nějakým terminálem, napájený přes adaptér. S původní televizí (nevím jakou) vše OK.
Po připojení k nějaké staré LG plazma obraz i zvuk OK, ale terminál přestane reagovat na ovladač. Chová se to prý stejně ať je to připojené do kteréhokoliv HDMI, zkoušeno prý i přes SCART.
S původní televizí ovladač terminál normálně ovládá (i nějaká kontrolní led na terminálu při ovládání bliká), ale po připojení na tu plazmu, jako kdyby se z toho ovladače vyndaly baterky.
Asi se tam budu muset podívat ale nevím co mě čeká a jak to řešit - už jste se tím někdo setkal?
Zaslal: čt červen 04 2020, 7:45 Předmět:
Zatím nevím. Jak to případně potvrti nebo vyvrátit bude stačit televizi otočit na druhou stranu než terminál nebo nějak zastínit ten terminál?. Pokud může plazma IR spektrum tak moc zarušit, jak se tomu případně bránit ?
Založen: Sep 10, 2007 Příspěvky: 5311 Bydliště: Ostrava, Bratislava
Zaslal: čt červen 04 2020, 7:59 Předmět:
Zakaznicka podpora bude o tomhle vedet prd protoze z tech mladych co tam sedi uz nikdo poradne nevi co je plazmova TV... Jak pise RNBW, zahlceny prijimac. Uz to tady kdosi zminoval.
Zaslal: čt červen 04 2020, 11:45 Předmět:
Papierova lepiaca paska, co sa pouziva pri malovani. V principe treba niecim zakryt prijimac, aby mu klesla citlivost, ale aby este signal z DO presiel.
Zaslal: čt červen 04 2020, 13:50 Předmět:
Stejný problém jsem měl s plazmou Panasonic a s VU+ Zero 4K. K VU+ je dokonce 2m prodlužovací kabel s IR čidlem, ale stejně to moc nepomohlo. Nakonec jsem prohodil televize.
Zaslal: pá červen 05 2020, 5:17 Předmět:
Tak jsem se tam včera odpoledne zastavil a díky radám rnbw jsem se po vzoru McGyvera vybavil několika zdánlivě nepotřebnými věcmi (lepící páskou, slunečními brýlemi a disketou).
Nakonec jsem problém odstranil kolečkem z diskety, kterým jsem zakryl senzor toho terminálu.
Tímto děkuji všem, zejména rnbw, který mě nasměroval správným směrem - původně jsem měl podezření na zemní smyčku, neboť původní televize byla jen dvojžilová.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.