Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18477 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st červenec 22 2020, 18:05 Předmět:
forbidden napsal(a):
Mám takovej stojan a nevím, jestli se mi tam 1kg balení vleze. Kdybys měl i 500 g, bylo by to super.
Jestli máš původní cívku, tak je to sice pakárna ale cín se dá z větší přemotat pokud to není nějakej průměr nula, nula prd. Taky jsem přemotával kilovku na půlkilovku do průmyslový páječky s podavačem cínu trubkou až k hrotu. Prostě byl problém sehnat správnej rozměr cívky aby se vešla do zásobníku pájky. _________________ Jirka
Zaslal: st červenec 22 2020, 19:09 Předmět:
Pakárna to není.... stačí si vyrobit třeba pohonný nástavec na akuvrtačku. Měl jsem cívky pájky 17 nebo 20kg a to si dá na stůl málokdo. _________________ Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18477 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st červenec 22 2020, 21:30 Předmět:
Sendyx napsal(a):
Pakárna to není....
No pokud chceš mít cívku namotanou jako originál hezky závit vedle závitu, aby byl následně odmotávaný cín zcela rovný, tak to pakárna je. On totiž s "pomuchlaným" cínem má podavač páječky značný problémy při posunu, různě se v bowdenu šprajcuje a zadrhává a podává nepravidelně.
Na ruční pájení přemotání "na divoko" samozřejmě nevadí. _________________ Jirka
Zaslal: st červenec 29 2020, 22:43 Předmět:
Páječku s podavačem nemám, tak nemohu posoudit... ale znám maníka, který na firmě převíjel z kilovek na 170g špulky do podavačů, protože zahraniční šéfové přitáhli poněkud nekompatibilní pájecí stanice. _________________ Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Založen: Mar 12, 2008 Příspěvky: 3036 Bydliště: Považie - Vorošilovo
Zaslal: pá prosinec 04 2020, 21:41 Předmět:
Celeron napsal(a):
No to budou mít kluci potápěčský radost, bez olova se totiž nepotopěj.
OT: Si mi pripomenul jeden zážitok z r. 1982. Už je to premlčané, tak asi môžem: Kolega, amatérsky potápač, ,,získal" v areáli, kde sme pracovali, olovo, z ktorého si, tiež v tom areáli, nechal odliať tie závažia na opasok. Mal strach to vyniesť, ale nejak k tomu činu raz muselo prísť. Tak pri odchode z popoludňajšej smeny, dal si opasok na seba, ľahkú bundu cez seba. Šli sme cez bočnú bránu, kde tá ostraha bola miernejšia. Pršalo. Keď sme prešli cez vrátnicu, vonku sa ma pýtal: Čo tak blbo ten vrátnik na mňa čumel???! Som sa lepšie na neho pozrel a mi došlo. Od strachu sa zabudol prezuť a šiel v papučiach domov v tom daždi... A že zo ZTS Dubnica niečo vyniesť bolo ozaj o krk, to mi verte...
Naposledy upravil Mysteri dne pá prosinec 04 2020, 21:42, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: pá prosinec 04 2020, 21:42 Předmět:
Ono to olovo není zas o tolik těžší než železo.
Není to ani o celou polovinu víc.
Pod vodou je místa... _________________ Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3 ... , 9, 10, 11Další
Strana 10 z 11
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.