Zaslal: so květen 22 2021, 21:53 Předmět: Nabíječka: booom!
Zdravím, vezmu zapnutý NB, připojím přes prodlužovačku do zásuvky, najednou rána, typický smrad spálené elektroniky, a od té doby NB nenabíjí, jinak funguje normálně.
Je v háji nabíječka, baterie anebo elektronika v NB, která nabíjení řídí ?
Prodlužka funguje, mobil se přes ní nabíjí normálně.
PS: je v Brně nějakej "smeťák" kde bych kdyžtak získal nabíječku "z druhé ruky"?
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7880 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: so květen 22 2021, 21:56 Předmět:
Chtělo by to vyzkoušet notebook na jiné nabíječce. Ten na baterku normálně funguje?
Zdá se mi poněkud pošetilé takovou nabíječku strkat do zásuvky, jestli vyhodila jistič! _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Vyhodila ho dneska poprvé (předtím se to nestalo, tak nevím, co je podle tebe na tom pošetilého), a jinou nabíječku nemám. Proto jsem se v dotazu ptal na "second hand" kde bych mohl získat novou.
Co je nejpravděpodobnější? Nabíječka, baterie anebo NB v háji?
Založen: Oct 03, 2005 Příspěvky: 1638 Bydliště: nedaleko Humpolce
Zaslal: so květen 22 2021, 22:22 Předmět:
Petrnovak2021 napsal(a):
Zapoměl jsem napsat, že to vyhodilo jističe v celém bytě.
Ještě jsi opomněl nám sdělit, jak si se lekl, posral a vyvěsit tu fotku nahnědlých trenek. Dej sem aspoň fotku výrobního štítku nabíječky. Třeba bude mít někdo plonkovou.
Zapoměl jsem napsat, že to vyhodilo jističe v celém bytě.
Ještě jsi opomněl nám sdělit, jak si se lekl, posral a vyvěsit tu fotku nahnědlých trenek. Dej sem aspoň fotku výrobního štítku nabíječky. Třeba bude mít někdo plonkovou.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32853 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: ne květen 23 2021, 4:42 Předmět:
Nedělá, konstatuje. Hlavně že ta zabíječka má na štítku značky asi vosumdesáti zkušeben, když ten žabotlamskej žlutej šmejd ani jednu zkušebnu neviděl ani z voběžný dráhy ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Pre info: DELL je jeden z mála výrobcov, ktorý používa komunikáciu medzi nabíjačkou a netebookom. Konektor má 3 piny. Plus mínus a komunikačný. Ak pri zapnutí protokol medzi nabíjačkou a počítačom neprebehne, obvod v počítači nezapne nabíjanie batérie !!!
Takže ako misocko spomenul, zohnať len originál k DELL. Niekde mám aj stiahnutú schému (náhradu) komunikačného obvodu s ATTINY procesorom.
Nedělá, konstatuje. Hlavně že ta zabíječka má na štítku značky asi vosumdesáti zkušeben, když ten žabotlamskej žlutej šmejd ani jednu zkušebnu neviděl ani z voběžný dráhy ...
1) nevidím důvod, proč bych se měl po*rat, když bouchne nabíječka. CO TO JE ZA BLBOST?
2) proč myslíš, že je to žlutá druhovýroba? Ano, NB jsem koupil repasovanej, ale od firmy, se kterou má víc lidí, který znám, dobrý zkušenosti.
Zaslal: ne květen 23 2021, 8:36 Předmět:
Zvykni si. Třebovský Kecal všechno ví a ke každému hovnu musí vypotit špalek přes půl obrazovky. Všichni jsou blbci a jen a pouze on vše ví, všemu rozumí a od všeho má klíče.
Sežeň si třeba od kolegy/kamaráda origo nabíječku Dell a vyzkoušej. Dá se to koupit starší třeba na inzerát. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Ta nabíječka má z druhý strany normálně vyražený logo Dell. Ano, já taky mohu na Dacii nalepit logo Volkswagenu, ale pochybuju, že by si někdo dovolil takle okatě sr*t na autorská práva.
Zaslal: ne květen 23 2021, 9:10 Předmět:
Tohle je origo. Jak píšu, sežeň si na půjčení jinou a vyzkoušej. Když to půjde, tak tuhle hoď do elektroodpadu a na inzerát si za pár korun kup další. Nemusí vypadat stejně, těch verzí bylo víc. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3Další
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.