Po opravě staršího videa už chodí všechny funkce jen guma na přítlačné kladce je strašně ztvrdlá ale ne zpuchřelá. Dá se nějak zrenovovat aby alespoň částečně plnila svoji funkci? Zdrsnění jemným smirkem už má za sebou. Taky jsem zkoušel glycerín a regun. Bohužel bez výsledku. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
2004 Příspěvky: 19923 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: čt leden 20 2022, 9:23 Předmět:
U několika kladek pomohlo upnout do brusky nakulato mezi hroty a velmi jemně ubírat povrch, klidně i o čtvrt milimetru na průměru.
Šmirgl se neosvědčil - jak zůstal v gumě a dostal se na pásek, byl nebezpečný videohlavám.
Dnes už nemám, kam s kladkami: i to byla jedna z brusek, které skončily s utrženým suportem v důsledku podebrání vidlemi Desty, aniž byly předtím odšroubované od kotvení. Bylo to hodně železa, na kterém držel magnet, a Molnárboys dělali za to, co si prodají do šrotu. Tak koukali si toho šrotu nadělat co nejvíc. Samozřejmě neúmyslně. Že je třeba ty stěhovací práce organizovat už od vyklizení starého závodu, padlo rozhodnutí až příliš pozdě...
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9719 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: čt leden 20 2022, 9:50 Předmět:
Do štamprle farmaceutický glycerín a bazmek ponořit na noc...
pak odmastit špiritusem
ještě doufám že na ojetý gramo řemínek zabere Regum _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Zaslal: čt leden 20 2022, 11:46 Předmět:
KONOSUKE - ještě doufám že na ojetý gramo řemínek zabere Regum
Ojetý gramo řemínek je lepší nahradit novým, třeba elektroivic má různé rozměry kde si skoro pokaždé vyberu. Dá se koupit i ve specializovaných prodejnách kde stejný stojí několikanásobně víc.
Stvrdnuta vrstva moze po rokoch siahat az do stredu, takze po jej zbruseni nezostane nic
Nepochybně, ale takových případů moc není.
Můj výše uvedený postup jsem používal i v případech, že nebyla k dispozici kladka s požadovaným vnějším průměrem, ale o něco větším (ostatní rozměry souhlasily).
Zaslal: čt leden 20 2022, 12:51 Předmět:
Ano, než laborovat bez konce, tak je lepší tam dát novou kladku za pár korun.
A kdyby mi-ro napsal typ videa, tak by se možná někde našla docela dobrá kladka ze stejného ležáku někde v regále.
Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8136 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: pá leden 21 2022, 11:46 Předmět:
Díky za rady. Je to VCR Silva Schneider VCR 660 Y. Zabroušení klády jme kdysi taky dělali, to když byla ve středu vymačkaná od pásky. Bylo to ale opruz, opravdu přesná práce. Stačila malá nepřesnost a kláda už sunula pásek po hřídeli nahoru nebo dolů. K dotyčnému videu, nepatrně jsem obrousil na smirku, pak důkladně omyl v IP a trochu zvětšil přítlak pružiny na kladku. Zatím to nějak jede. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
>mi-ro< Povím vám jak jsem do dělal na kazeťácích v dřevních dobách kdy byly v kurzu. Taky RMF Diamant, který mi muchlal kazety.
Kladku jsem vyjmul a nasadil na vrták. Kapku oleje na vrták. Stolní bruska na max otáčky a na jemným kotouči z boku kotouče jsem kladku velice lehce přiložil a to tak, že lehce šikmo ke kotouči a lehce šikmo jako kdybych vyráběl soudek (viz obrázek). Pásek se vždycky posunuje na největším obvodu. Okoukáno z plochých řemenic třeba k mlátičce. Obrousil jsem z jedné strany tak aby mi uprostřed zůstala stará, docela úzká hnědá stopa po pásce. To je velice důležité. To je střed kladky a pásky. Pak otočil a to samé z druhé strany. Funguje mi to. Stejnou úpravu jsem udělal na mojí sedmistovce. Už je jetá a funguje to doteď.
Ps... Dělal jsem to jenom na kladkách které měly díru.
Broušení kladky.jpg
Komentář:
Velikost:
11.28 kB
Zobrazeno:
168 krát
Kladka 1.jpg
Komentář:
Velikost:
255.23 kB
Zobrazeno:
201 krát
_________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Naposledy upravil MiraSt dne ne únor 20 2022, 20:02, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9719 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: ne únor 20 2022, 19:58 Předmět:
Pokud je kladka symetrická (většinou ano) demontovat a otočit.
Na chvíli ještě potáhne než se sežene náhrada. _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.