Tesla robila tiez takmer vsetko 2,54mm, aby to bolo zamenitelne za original.
Ale až v pozdější době, začínala na 2,5. Nám to dělalo dost problém s navrhováním plošných spojů. Měli jsme rastr 2,5. narvat brouka 2x20 s roztečí 2,54 do děr s roztečí 2,5 nebylo jednoduché. _________________ Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Na snapeda.com – odkud čerpám značky, co nemám, např. „ATMEGA8-16PU a TSOP1738“ – není schematická značka pro „USB – male“ (na originálním výkresu jako CN1)
Tamtéž sem nenašel značku pro ten konektor CN2.
Pak všeobecně:
Jak tam umístit ten „napájeníc bod“ +5V ? Našel sem jen GND značku.
Jak „správně“ – pro účely simulace – přiřadit schematické značce parametry součástky? Např. u ZD1 a ZD2 mi to umožnilo, ale u Q1 to ani nebylo kam napsat.
Zaslal: út září 27 2022, 10:57 Předmět:
Yarda1 napsal(a):
rnbw napsal(a):
Tesla robila tiez takmer vsetko 2,54mm, aby to bolo zamenitelne za original.
Ale až v pozdější době, začínala na 2,5. Nám to dělalo dost problém s navrhováním plošných spojů. Měli jsme rastr 2,5. narvat brouka 2x20 s roztečí 2,54 do děr s roztečí 2,5 nebylo jednoduché.
No, taky jsem kdysi dostal knihovny v metrice a pak tam dostat patici pro 8051 téměř nešlo. Já u toho rastru v metrice 2.5mm zůstal, i když teda dneska na hodně jemnějším, jen si pady rozmístím v palcích a horký body v metrice, aby seděla kontrola. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Jak tam umístit ten „napájeníc bod“ +5V ? Našel sem jen GND značku.
Jak „správně“ – pro účely simulace – přiřadit schematické značce parametry součástky? Např. u ZD1 a ZD2 mi to umožnilo, ale u Q1 to ani nebylo kam napsat.
Zaslal: út září 27 2022, 13:00 Předmět:
A proč si teda nezaplatíš školení, který Altium pravidelně dělá, když už ho chceš používat?
kód:
https://edatools.cz/skoleni
_________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 6639 Bydliště: Milotice u Kyjova
Zaslal: út září 27 2022, 15:27 Předmět:
A ty máš peníze na Altium a nechce se ti platit školení?
Jestli to máš nějakou "černou" verzi, tak stejně nepůjde aktualizovat...
Jestli to není úkol v práci, tak bych začal KiCADem. Je to to nejlepší co se dá používat zdarma. Docela hodně se to rozvíjí a aktualizace jsou dost časté.
Hezký návod ne rozjezd je tady: https://vyvoj.hw.cz/teorie-a-praxe/navrh-elektroniky-v-programu-kicad-1-dil.html
Sice je to pro KiCAD 4, teď je verze 6.0, tak menu bude trošku jiné, ale na rozjezd to bude ok.
Jak tam umístit ten „napájenící bod“ +5V ? Našel sem jen GND značku.
PS: odkud berete podklady (footprinty, objekty) pro komponenty, co nejsou ve výchozí knihovně?
Na snapeda.com jsem např. našel značku pro TSOP17XX, ale chyběl v tom packcage footprint:
...myslím, že je přinejmenším slušné se kolegů v jejich pracovní době neptat na blbosti...
Já bych se ptal především kolegů. I na to co považuješ za blbosti. Protože pokud se to u vás používá, může být, že se kolezi domluvili na nějakých zásadách co jinde neplatí a jinde se nedozvíš.
Ale snaž se, aby ses na jeden problém ptal jen jednou, jejich odpověď jsi pochopil a zapamatoval si. Nejlépe si ji zapsat. Je otravné, pokud se někdo ptá opakovaně na jednu a tu samou věc.
Pokud to v knihovnach nemas a ty 3D opicarny potrebujes, tak samozrejme. Delam to kazdou chvili. Ono neni od veci si zkontrolovat i ty soucastky ktere tam jsou. Napriklad v knihovnach ktere autodesk dodava k eaglu je spatny footprint k kondikum velikosti 0402. U odporu teto velikosti to uz opravili, ale kondiky maji porad blbe.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5Další
Strana 3 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.