Zaslal: čt leden 05 2023, 13:28 Předmět:
V Polsku vyraba Philips ziarivky.
Aky zmysel ma v Europe osadzovat cinske LED na plosak vyrobeny v Cine a davat na to plastovy kryt vyrobeny v Cine? Jedine, ze by na to boli nejake dotacie (na znizenie zavislosti od Ciny )
Ked doma byvas sam alebo si vzdy doma, tak si ten modul vymenis. Ale co ked si tyzden prec a manzelke prestane svietit svetlo v kupelni?
Iluzie o zivotnosti LED modulov by som si ziadne nerobil. Tzv. moderne stropne lampy s nevymenitelnymi LED sa seru dost.
Zaslal: čt leden 05 2023, 14:27 Předmět:
Také jsem se pokoušel o přechod na LED a po několika pokusech musím souhlasit s tím, co píše rnbw. Třeba do stojací lampy filamentku o číslo větší, protože v barvě 2700 to má menší svítivost. Jedině ta byla skutečně všesměrová a akceptovatelná. Do žádných pevně namontovaných LED svítidel bych nešel. Nedělám si vůbec iluze o životnosti čehokoliv. Nějaké nálepky na krabičce. Už tomu nevěřím, je to přeznačená Čína. Jak jsem zde už jednou psal je to o svítivosti v té barvě co chceš. Jejich údaje co to nahrazuje jsou dívadlo. Ve finále jsem u kuch linky zůstal u 120cm dlouhé zářivce 827 Osram. Náhradou za stejnou svítivost v LED 2700 nezvítězím. O moc míň by to nežralo.
LEDky a jiné věci se přeci nevyrábí jen v Číně. To je nesmysl, takové to bezduché klišé, které neodpovídá realitě.
Já třebas narazil na firmu Snaggi, která dělá svítidla tady a používá v nich výhradně japonské LED čipy NICHIA, dávají na to záruku 10 let, jenže nemají e-shop a maloobchod je asi nezajímá. Realizují zjevně jen větší zakázky, osvětlení pro celou halu, obec a tak. Tím chci říct, že kloudné věci jsou, ale ne na každém rohu, neb většina lidí rezignovaně srazí paty a tu Čínu koupí v Tescu a hotovo. Já to tak nedělám, jsou to moje peníze a já si rozhoduju o tom, za co i jak je utratím.
Zkusím tu firmu oslovit, protože do těch stropnic na chodbě a v koupelně bych něco jejich asi použít mohl. Pokud zjistím něco zajímavého, tak se tu podělím.
No jedna japonská LEDka se dá i v malém počtu koupit asi za kačku, takže úplná blbost to není. Teoreticky by se dal ten modul i vyrobit doma a vzhledem k životnosti, kterou japončíkům v datasheetu věřím, by to bylo na sakra dlouho.
Ale ještě jsem narazil na tohle: Philips Ultra Efficient. Tyhle filamenty mají asi dost nevídanou efektivitu, tak by mě zajímalo jaké jsou praktické zkušenosti s touhle produktovou řadou.
Díky moc za odkaz. Borec je i kuchá, takže je vidět, jak jsou konstrukčně řešené.
Přímo Dubai lamps na našem trhu dostupné nejsou, na zahraniční eshopy jsem se zatím nedíval, ale i tyhle vypadají solidně. Rozdíl v příkonu mezi touhle verzí a tou pro Dubai je minimální, asi je zkusím. Jen bych ještě před nákupem chtěl ověřit, zda mají skutečně akcent v zelené části spektra, páč je to subjektivní věc, kterou by chtělo vidět. Co jsem se ptal servisáků v prodejně, kam si chodím pro součástky, tak reklamací je fakt málo, nemají tedy vůbec problém reklamaci uznat a žárovku vyměnit.
Zaslal: st leden 18 2023, 17:59 Předmět:
LED žárovku Philips Ultra Efficient 60W, 840lm, 3000K, E27 co rozebírá chlápek na tom videu mají aktuálně třeba na Alze a jsou tam k ní i nějaké recenze od zákazníků co si ji koupili. Zmínky o tom, že tyto žárovky produkují světlo s nádechem do zelena jsou i v recenzích k variantě 4000K.
Jinak dávám report, že s těma Philips ultra efficient light žárovkama jsem už řadu měsíců maximálně spokojenej. Úspora je znát. Nakoupil jsem je do celého baráku, všechny drží. Vlastně nemám ani žádnou náhradní, protože proč vlastně.
Původně teplou 3000K jsem nezkousnul, jde to fakt do zelena, ale ta bílá 4000K je fajn. Zjistil jsem, že je to fakt hodně o zvyku, po dvou týdnech už tu změnu oproti klasické žárovce nikdo nevnímá. Je tedy fakt, že jsem úplně všechny klasické žárovky v baráku, včetně malých lampiček, přestrojil na ledky o jednotné teplotě 4000K. Je lepší když se to netluče. Navíc jsem zjistil, že jsem byl doma jedinej, kdo tu žlutou barvu klasických žárovek prefroval, všichni ostatní tvrdí, že v tomhle líp vidí.
Dělají i ekvivalent 100ky, ta se však ne do každého svítidla vejde, neb je o fous větší naž wolframová klasika. Deklarované životnosti věřím, zatím jsem neměl v ruce nic podobného, co by bylo takhle chladné. Filamenty to vydrží a díky nenamáhání elektroniky, která je umístěná v patici, teplem i ostatní součástky, hlavně kondy.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3 ... 21, 22, 23
Strana 23 z 23
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.