Založen: May 22, 2006 Příspěvky: 2682 Bydliště: Posázaví (JN79LT)
Zaslal: út květen 02 2023, 12:53 Předmět:
Mám doma 210ku, na který jsem jel naposledy jako náctiletej. Samo, že převrtanej karbec,větší koleno z karbecu, portovanej válec, větší řetězový kolo...jela jak brus, jezdila 60. Kdoví, jestli by ještě vůbec po těch letech chytla. _________________ Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33418 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út květen 02 2023, 13:14 Předmět:
Na bábinu se vyplatí i dnes investovat do talijánskýho karbíku dellOrto, má lepší vnitřní aerodynamiku a umí líp zvládat vyšší otáčky i prudký přechody otáček - to původní jikováckej tak dobře neumí.... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9754 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: út květen 02 2023, 18:54 Předmět:
Jawa 50 / 23 mustang byla pěkná malá motorka italského designu, motor
sice z pincka ale, vše dobře přístupné (indukčka, karburátor...) bez krytů
a kapotáže. Dnes je paradoxem že na cestě nepotkáte, pionýra 21 ano. _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Zaslal: út květen 02 2023, 19:29 Předmět:
kutilmil napsal(a):
Divajte sa na tú špinu smradľavú. Furt nedá pokoja. Furt zlobí a zlobí!
Už jsem ti jednou tady napsal, abys to překopal na zapalovací jednotku GYT. Mají to všude a celkově se chování té Babetty zlepší. I studené starty.
Co se týče karburátoru dellOrto, může být, ale počítej s tím, že to bude o dost hlučnější. Je tam jinak udělané sání vzduchu a nesaje to přes rám jako původní Jikov. Já sám tam dellorto nemám, nechtěl jsem ho právě díky tomu. A jsem jsem s původním Jikovem spokojený. Pokud se dobře sešteluje, tak to jede.
K ceně Babetty 210: vystřídal jsem jich několik a poslední jsem koupil asi v roce 2013 za 5,5tis. Původní stav včt. originálního laku, nádrž a víka motoru už ne popis ZVL ale JAWA, rok výroby 1987.
Namontován GYT, těžké II pakny a jiné zadní tlumiče. Neprodal bych jí ani za trojnásobek.
Založen: May 22, 2006 Příspěvky: 2682 Bydliště: Posázaví (JN79LT)
Zaslal: út květen 02 2023, 19:42 Předmět:
konosuke napsal(a):
Jawa 50 / 23 mustang byla pěkná malá motorka italského designu, motor
sice z pincka ale, vše dobře přístupné (indukčka, karburátor...) bez krytů
a kapotáže. Dnes je paradoxem že na cestě nepotkáte, pionýra 21 ano.
To jo. Kdyby ti dnešní veteránisti viděli, jak jsme ty motorky v mládí prasili. Lítalo se s tim po lesích, bahnem, furt se někde padalo, kryty jsme odšroubovali, vejfuky vykuchali...to byly Mustangy, Pionýry, Jawy 175, 250. Děda toho měl plnou stodolu, tak jsme vždycky něco zprovoznili, čórli mu z garáže benzín, olej, a už se pádilo. Kurňa to byly časy. Policajti nás honili po poli...Jednou mě zelenej orgán chytil a povidá: vem si aspoň helmu, vole! Našláp svoji 350 a odjel. Mě bylo asi 12 let a jel jsem na Jawě 250 _________________ Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat
Mám v jedné lehké a v druhé těžké. Lehké přepínají později no a ty těžké prakticky ihned.
Proč chcete měnit karburátor? To pojedete na závody?
Původní zapalko je velice dobré..... No.. Staré kleklo tak jsem si postavil nové. Jiskru to dává jak byk. Vyzkoušeno názorně když jsem měl na svíci jenom kabel a zkoušel jsem jak dalece můžu natáhnout oblouk na svíčce až to zdechne. 15mm.
V novém zapalku jsem použil kond běžný, elektrolytycký. Laboroval jsem s hodnotou a musí být 8-10 mikro. 40 volt. Vetší nebo menší kapacita snižuje jiskru. Fachčí to už deset let. A to na ni denně jezdím do práce. Mimo jiné jízdy...
Krabička je od Tic Tac bonbóny a zalité to je kalafunou.
P5020042 1 1.jpg
Komentář:
Velikost:
249.96 kB
Zobrazeno:
147 krát
_________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Zaslal: st květen 03 2023, 19:09 Předmět:
Jasná zpráva , jaro a starý benál . Ostatní jsou zase vědecké kreace . Rada pro všechny - poslední nádrž na podzim s nejlepším benálem , co seženete např. verva 100 a jaro bez problému i se zbytkem .
Zaslal: út květen 09 2023, 7:39 Předmět:
Nový "pařez" je na cestě...
(ale raději bych renesanci stadiona event. s úpravou zapalování na
způsob babetty)
pincek _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Zaslal: út květen 09 2023, 12:29 Předmět:
Ale no ovšem, než hledat řešení lépe napsat že "to stejně nepůjde"
typiše čechiše přístup...nám už pomoci není. _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Aby se to "dalo vyrábět", musí být pespektiva prodeje v desítkách tisíc kusů za přijatelnou cenu. Tady to je čistě čs retro, které nikoho mimo republiku nikoho neosloví a doma by byl odbyt sotva v desítkách kusů ročně. Viz elektroprase. S typickým českým přístupem to nemá nic společného, klidně tu výrobu rozjeď.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.