Před časem jsem dával jednomu kamarádovi z Prahy jedny pragotroňácké hodiny - něco jako ti vykukuje nahoře. Hnědé, zlaté čárky místo čísel. Měl to pro známého co sbírá Pragotron...
Teď mám v práci napilno. Časem třeba něco ze svých hrajítek postnu.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7974 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: čt říjen 19 2023, 13:29 Předmět:
Určitě sem napiš, na čem hraješ. S těmi hodinami je to jak s Teslou - legendární, kultovní, retro, industriální... A lidi pak nevědí, co si za to říci. Sehnal jsem to různě (blešák, vyklízení, kontejnery...) před x lety za zlomek cen, co bych za to dal teď. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Založen: May 22, 2006 Příspěvky: 2637 Bydliště: Posázaví (JN79LT)
Zaslal: čt říjen 19 2023, 14:30 Předmět:
K těm hodinám. Vidím tam i Pragotron DTS-11. Tenkrát jsem je koupil za nekřesťanský peníz v bazaru v Kunraticích. Měl jsem je leta letoucí přepnutý v režimu hodin, a dodnes jsou funkční. _________________ Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7974 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: čt říjen 19 2023, 15:18 Předmět:
Jsou, mám je v provozu asi sedm let jdou poněkud napřed, za cca dva měsíce se předejdou asi o minutu, nic strašného. Jen to nastavování není úplně uživatelsky přívětivé; příští víkend mě to zase čeká.
Ty stopky jsou funkční, i ty digitronové. Ty DTS-11 jsem měl chvíli coby hodiny taky, ale šly dost blbě, rozcházely se o dvě až čtyři minuty týdně. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Založen: Oct 31, 2007 Příspěvky: 2513 Bydliště: uz len Presov :)
Zaslal: čt říjen 19 2023, 20:00 Předmět:
Ako zdroj bud PC s PCM1792 alebo NC500+AT95, pripadne obcas stream z NAS cez Tascam CD-240 alebo CD.
Phono preamp mam vlastny RIAA s 3x ECC83.
Koncak mam EL34 PP (kopia Dynaco ST70), sem tam nieco skusam co aktualne staviam, repro vacsinou ARS1034.
Alebo, sluchatkac s 6AS7 WCF + HD800 alebo HD660S, alebo Stax driver a Stax SR303.
V praci PC s PCM1795, sluchatkac PL504 SRPP, sluchadla HE-4xx.
Krom toho ještě několik sekundárních hrajítek v koupelně, na druhé dílně v práci, v ložničce na chatě, u televize v kuchyni, přenosná BT komba k práci mimo základnu, a dočasné sestavy na kterých zrovna pracuju, a tak se na ně i hraje.
Tovární bedny ne. Respektive ty co jsou opravdu zvukově dotažené, tak se až dodnes zpravidla prodávaly za nesmyslné ceny. Teď se to trochu lepší. Ale amatérský konstruktér si může dovolit větší pečlivost i u levnější soustavy, protože to nedělá na kšeft. Nepotřebuje šetřit na každým detailu výhybky například.
Jednoduché a dobře hrající zesilovače dovedou dnes třeba Číňani. Peavey ale je přeci tovární. To by se naopak nerentovalo stavět. Koupil jsem ho za cenu skříňky z Modushopu.
Jinak ale jde o tu radost z kutění. Ta je návyková.
Ještě jsem zapomněl. Manželka si přála bedýnky do kuchyně k debbilizátoru. Jednou viděla na obrázcích Zetagy s měděnou membránou a tak za každou cenu chtěla "ty oranžový mističky". Tož jsem jí udělal tohle.
Založen: Jun 07, 2004 Příspěvky: 1280 Bydliště: Púchov , SLOVENSKO
Zaslal: so říjen 21 2023, 6:20 Předmět:
Aktualne DAC + headphone ampiefer TOPPING DX3 PRO+ a SUPERLUX HD672 .
Nakoľko teraz nemám bedne , ostávajú zosik HITACHI HA6 a CD TECHNICS SL-PG420 nevyužité _________________ Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to !
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Naposledy upravil SMITH dne so říjen 21 2023, 9:52, celkově upraveno 1 krát.
No jo, vlastně sluchátka. Na válení v posteli (abych sluchátka nerozlehnul a abych nerušil manželku) uzavřená zvukařská Sennheiser HD25. Na luxusnější a zábavnější poslech Philips Fidelio X2HR. Překvapil mě zmíněný Xduoo XP2 PRO. Hraje velmi dobře. K tomu ještě nějaké ty externí zvukovky a DACy, to vždycky vyzkouším a zase pošlu dál. Věčně problémový Dispre, ten se mi snad konečně podaří zkrotit, a mimo něj ještě chci zkusit něco podobného. Kdyby teda byl čas a motivace. Ono to pomalu přestává dávat smysl, když se dá civilizovaný DAC/Headamp koupit hotový z Číny za pár drobných.
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9731 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: so říjen 21 2023, 9:27 Předmět:
zesík, gramo a boxy jsou Pioneer
deck AIWA
cívkáč Tesla
CD-P a EQ Technics
tuner Sony
sluchy Philips
průměrné stáří aparátů 30-32 let
lepší už nebudou, servis dělám sám - na co stačím _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.