Zaslal: so listopad 11 2023, 19:30 Předmět:
To jsou zase žvásty - dihydrogehuhličitan sodný NaHCO₃
Také mám ocelový tyglík a na domácí žvíkání stačí . Do čeho písek - no do rámu . Tenkrát jsem postupoval dle VTM po bráchovi , roky 58-59 , vše zpracováno . Lil jsem jenom placky na nepodstatné řemenice .
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18643 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: po listopad 13 2023, 0:10 Předmět:
jova1 napsal(a):
To: Celeron. Já špony moc neřeším. Nemívám jich zase tolik, aby se mi to vyplatilo. Raději si rozbiju nějaký hliníkový rozvaděč.
No když jsem dělal scootery pro speleology pod vodu, tak dokud se nezačaly díly nahrubo odlejvat v Třemešný, tak bylo na soustruhu a frézce AlMg odpadu skoro 80%. Pak asi 30%. _________________ Jirka
Založen: Dec 20, 2007 Příspěvky: 1274 Bydliště: Chýnov - to je kousek od Tábora
Zaslal: po listopad 13 2023, 8:30 Předmět:
Kulikus: Není zač. Ještě ti přidám nákres, jak má vypadat licí soustava pro hliník. Důležité na ní je ta jamka pod vtokovým kanálem a přeběhy na koncích kanálů. Ty informace nejsou z mojí hlavy, ale posbírané z webu a od člověka, který se tím mnoho let živí.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33040 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út listopad 14 2023, 19:19 Předmět:
Zachytí se tam zkrystalizovanej první "kápanec" tekutýho hnilíku a neochlazuje se už tak další přítok. To samý v těch přesazích na koncích příčnýho hlavního vtokovýho kanálu. Má pravdu, podobný přesahy se ve vtokovým systému dělají i u forem na tlakový vstřikování plastů. Brání to nežádoucímu víření toku taveniny v tom místě, kde tok prudce mění směr. Vytvořit co nejhladší ohyb a obrobit stěnu kanálu tak, aby se tok taveniny co nejmíň brzdil a narušoval je náročný, když se tam udělá ta přesahující "kapsička", tavenina v tom přesahu ztuhne a dalším průtokem taveniny si tam ten tekoucí materiál vytvoří nejideálnější tokovej přechod sám. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.