dům má 10 bytových jednotek, každá průměrnou roční spotřebu 1MWh, průměrná denní spotřeba 3kWh, špičková spotřeba 5kW.
Je logické, že alokace pro komunitní sdílení bude 10% každý z výkonu FVE.
Bude brzký večer, 8 domáctností bude čumět na televizi se spotřebou 500W, 2 domácnosti budou něco vařit a prát se spotřebou 3kW.
Celková spotřeba bude 10kW, FVE pojede z drahých LiFePO4 bateríí, které jsme si pořídili, abysme omezili přetoky, výroba bude také 10kW a fázově vyvážena drahým asymetrickým měničem, aby nebyl žádný přetok z objektu.
Kolik převede distributor komunitním sdílením do domácností a kolik z toho "ukradne" jako přetok ?
Založen: Oct 11, 2008 Příspěvky: 6350 Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha
Zaslal: čt listopad 23 2023, 16:21 Předmět:
danhard napsal(a):
Bude brzký večer, 8 domáctností bude čumět na televizi se spotřebou 500W, 2 domácnosti budou něco vařit a prát se spotřebou 3kW.
Kolik převede distributor komunitním sdílením do domácností a kolik z toho "ukradne" jako přetok ?
To je velmi jednoduché. Každá z těch 10 domácností má k dispozici 1 kW. 8 domácností tedy pustí každá do přetoku 500 W, dvě domácnosti si svůj 1 kW spotřebují. Přetok 4 kW.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33042 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: čt listopad 23 2023, 16:23 Předmět:
samec napsal(a):
danhard napsal(a):
z drahých LiFePO4 bateríí, které jsme si pořídili,
Ak to nie je len rečnícka fráza, ale ste ich naozaj kúpili, tak už sa môžete len zmieriť so stratou.
Já se jen musím nahlas smát, když si ve světle dnešních cen a podmínek na trhu vzpomenu na toho původem čombolskýho burnzerranta-ekonomickýho emigranta, kterej tady nejdřív z Norska a pak pravděpodobně z Holandska tyhlety ajronfosfáty vnucoval naprosto nekriticky jako náhradu (v porovnání s LiFePO₄) mnohem levnějšího olova doslova každýmu a děsně se vztekal, když někdo vyjádřil odlišnej názor od toho jeho jedinýho pravýho ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: čt listopad 23 2023, 16:44 Předmět:
Danharde, celá otázka je taková zmatečná a navíc si pleteš kW a kWh.
Hlavně bys měl uvést špičkový výkon všech panelů, kapacitu baterie popř. výkon střídače.
Taky se mi nezdá spotřeba domácností 1MWh za rok. To nikdo nepere, nežehlí atd.?
No, já mám 1,48, s přítulkyní a nemáme plyn. Takže byt s plynem může jít klidně ještě níž.
BTW každým rokem od 2018 snižuju spotřebu o 100kWh. Nevím jak, ale podle výpisu je to tak.
Zaslal: čt listopad 23 2023, 19:17 Předmět:
Blbost, normální domácnost má průměrně spotřebu ty 2 MWh za rok, na které je standartně vše počítáno. My máme např. 3,5 MWh, ale používáme pračku, sušičku, dva mrazáky, myčku, troubu, indukční 4 plotny, bojler na ohřev vody, televizi, dvakrát PC a svítíme, jak potřebujeme. Děsím se toho, jak někdo svítí pro příklad světlem s 25 W a kazí si oči. Říkám ženě, ať svítí podle potřeby a klidně vše používá než platit a nic z toho nemít. Nějaká FVE (soukromá nebo rozdělená) je jen ztrátový nesmysl, kteří si jednotliví odborníci musí zdůvodňovat do výše své hlouposti.
Zaslal: čt listopad 23 2023, 20:37 Předmět:
Je to zhovadilost, ten kdo tohle dělá by měl by měl platit za služby spojené s regulací, nic víc, nic míň. Včetně solaparků atd...Vyráběj v noci a ve špičkách, pak to bude použitelné.
Založen: Mar 05, 2007 Příspěvky: 6186 Bydliště: Jesenice u Prahy
Zaslal: čt listopad 23 2023, 20:44 Předmět:
jezevec napsal(a):
Danharde, celá otázka je taková zmatečná a navíc si pleteš kW a kWh.
Hlavně bys měl uvést špičkový výkon všech panelů, kapacitu baterie popř. výkon střídače.
Taky se mi nezdá spotřeba domácností 1MWh za rok. To nikdo nepere, nežehlí atd.?
Kde si to pletu hlupáčku ?
A na těch ostatních parametrech nezáležeí, ani na té roční spotřebě, jen to, že je u všech stejná a podle toho je rozdělena rovnoměrně alokace.
No to máš ale asi barák. My ne, normální byt 3+1 v paneláku. Takže když odečtu bojler a sušičku, tak se tam vejdu.
A co se týče šetření - peču v remosce (600W) místo v troubě (2kW). Všude mám LEDky 25W v LED svítí jinak, než 25W v žárovce. Důsledně vypínám vše, kromě ledničky => žádný standby odběr. A je zbytečné svítit tam, kde nejsem. Fakt je, že TV a PC jede skoro pořád + mám NAS, který taky jede 24/7.
Ještě se stále domnívám, že spotřeba je v kWh= práce a W (kW atd) je výkon, potažmo příkon třeba i potřebný.. Mýlim -li se, tak mi to prosím vysvětlete. Dík
Splečenství vlastníků chce na domě postavit FVE...
A ešte dodám, že ak sa niekto pokúša zavádzať takéto veci v rámci spoločenstva vlastníkov, tak už nejde o energetické hospodárenie, ale o sociálny experiment.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3Další
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.