Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7880 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: po prosinec 11 2023, 9:19 Předmět:
Nemyslel jsem Honzo tebe. Tak proč se ozýváš a čertíš... Myslel jsem takové ty hamtaly, co si najedou autem do lesa a sbírají přímo do kufru. Pak samozřejmě na fejsbůk s tím a nakonec nevědí, co s tím. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: po prosinec 11 2023, 11:27 Předmět:
Jj - taky znám takové, kteří dojedou na čtyřkolce nejen až do lesa, ale nejraději by ty hřiby rovnou z ní i sbírali (a to doslova).
A těch "taky-houbařů", co plnou láhev (či plechovku) piva do lesa unesou, ale na odnesení (prázdné) je už "moc těžká", tak ji jen tak pohodí. A taky těch plast. sáčků od různých bonbonů, ... těch se taky (po nich) dost povaluje v celém lese. Za nějaký čas už (v důsledku nejen tohoto vandalizmu) žádné hřiby v lese (alespoň v těch přístupnějších) snad ani neporostou _________________ Honza - kokúň
Zaslal: po prosinec 11 2023, 12:12 Předmět:
Pár takových jsem potkal... Auto v lese na cestě a houby nosili v košíkách, vždycky došli k autu, košík vysypali do kufru a hurá na další.
Dalším levelem je "sběr" borůvek hřebenem. To bych jim ten hřeben vrazil do prdele. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: pá březen 29 2024, 16:21 Předmět:
U nás už smrčky rastú mesiac, ale stále sa dá niečo nájsť.
20240329_112234.jpg
Komentář:
Velikost:
288.35 kB
Zobrazeno:
34 krát
_________________ „Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Zaslal: pá březen 29 2024, 20:32 Předmět:
_________________ „Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Zaslal: ne květen 26 2024, 10:39 Předmět:
Tohle foto měl můj soused M. L. (provozovatel webovek "Počasí Brumov") v PA na FB. Fotky jsou tam teda 3. Nalezeno v "mé lokalitě" (bývalé) č.1 - on tam má (v březinách) chatu.
Jeho pes se jmenuje Quentin - drezůruje ho jak on, tak především jeho dcera (min. týden maturantka). A že je teda "vydrezůrovaný"
Včera navečer jsem viděl další 3 "tvrďáky" (velmi podobné, jaké našel M. L.) - nalezeny v "mé lokalitě" č. 2.
Pokud počasí dovolí, vyrážím zítra ráno (na průzkum) taky
stažený soubor (2).jpg
Komentář:
Velikost:
93.47 kB
Zobrazeno:
23 krát
_________________ Honza - kokúň
Zaslal: ne květen 26 2024, 13:21 Předmět:
A jak je vydrezurovanej? Ze primo najde a vysteka houbu? No pekne, letos je to nak driv. V patak sme zas byli na jahodach, hodne toho vymrzlo ale nekde omezene samosbery delaji...
Zaslal: ne květen 26 2024, 15:45 Předmět:
Tak to zase ne - nemyslel jsem tím, že by byl přímo "houbohledač".
Jen je často vidím, jak vzadu za činžákem buďto on, anebo dcera, ho cvičí na poslušnost - a že je teda řádně "vycvajkaný" (poslušný)
A jahody? Ty už sbírám obden - ty první byly docela podeformované. V TV vysvětlovali, že je to způsobeno dubnovýma mrazema _________________ Honza - kokúň
Zaslal: ne květen 26 2024, 16:04 Předmět:
Psa né, ale před pár roky jsem viděl v lese dívčinu, co měla na vodítku Kune-kune a cvičila ho na houby. Když se dá naučit na lanýže, tak proč ne na jiný houby? Že to divočáci uměj jen tak sami od sebe jsem se podle rozrytejch lokalit už párkrát přesvědčil osobně. _________________ Jirka
Zaslal: ne květen 26 2024, 20:57 Předmět:
Jj - na tohle jsou divočáci přeborníci.
Ani nemusí houby přímo růst - stačí jim, že vyčmuchají jim vonící podhoubí a hned je les jedno oraniště
A mají na tohle lepší čich než i psi - proto ve Francii, či Itálii, cvičí na vyhledávání lanýžů prasata. Lanýži totiž rostou cca až 30cm pod zemí - nejsou tudíž vidět _________________ Honza - kokúň
Zaslal: út červen 04 2024, 18:51 Předmět:
A houbaři tady vůbec někdo?
Už před týdnem v NE jsem tu psal:
kokun v ne, 26.května 2024 10:39 napsal(a):
...
Pokud počasí dovolí, vyrážím zítra ráno (na průzkum) taky
A taky že jsem vyrazil, jenže to za moc nestálo, tak jsem ani nefotil. Ale až včera jsem zjistil, že to vyfotila dcera (tak to sem dodatečně dávám).
Poslední víc než 2 týdny u nás prší téměř denně (viz graf), tak jsem včera ráno využil toho, že nepršelo (bouřka přišla až odpol. v 16:15 ) a vyrazil jsem do "mé lokality č.2". Čekal jsem už něco hřibovitého, ale "tvrďáci" si ještě stále dávají načas (jednoho "mini-hříbka" jsem sice z recese domů přinesl - aby mně věřili, že jsem byl na hřiby) - zato tolik "lišek" jsem už léta nenašel (viz další foto). Ale těch maličkých jsem zahlédl více, tak snad se to rozjede (než zase, už brzy, rozkvetou lípy)
27.5.2024.jpg
Komentář:
Výsledek "průzkumu" v PO 27.5.
Vyfotila tehdy dcera, proto je to bez kalendáře :-(
Velikost:
97.37 kB
Zobrazeno:
17 krát
stažený soubor (5).jpg
Komentář:
Srážky u nás za posledních 30 dnů
Velikost:
36.3 kB
Zobrazeno:
18 krát
3.6.2024.jpg
Komentář:
Včerejší úlovek :-)
Velikost:
65.4 kB
Zobrazeno:
16 krát
3.6.2024a.jpg
Komentář:
Včerejší úlovek - vysypáno na plechu.
Na vrcholu té "pyramidy" je ten "minihříbek" - snad předzvěst úrody dalších - nechám se překvapit :-)
Velikost:
69.98 kB
Zobrazeno:
18 krát
_________________ Honza - kokúň
Zaslal: út červen 04 2024, 20:26 Předmět:
V neděli jsme byli s manželkou v okolí Deblína (Tišnovsko), byl jsem překvapený, co všechno rostlo. Hřiby smrkové, kováři, žlutomasé, suchohřiby, babky, klouzci, lišky, bedly, masáci, holubinky. Čekal jsem nějaké dubáky ale v listnatém mě to zklamalo, potkal jsem jen dva úplně rozplizlé křemenáče. _________________ Pivo v přírodě ničím nenahradíš!
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.