No nějaké hodnoty tam jsou, ale nikde neuvedl typy použitých modulů a jak je celé propojené. Jako vyrábět něco od čeho nemám kompletní schéma zapojení a ani neznám všechny komponenty je docela blbost. Nevěřím že to někdo postavil jen podle fotek a plošňáků.
Nazdar všem.
Měl bych dotaz k Eaglu - když mám tranzistory (konkrétně IRF3205PBF) na společném chladiči bez izolační podložky a chtěl bych využít toho, že na "zádech" má D, tak jak řeknu tomu návrhovému SW, že nemusí tranzistory propojovat pomocí vývodů, ale že to propojení defacto provedu já tím, že je přišroubuji na jeden chladič?
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5318 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: po leden 02 2023, 20:21 Předmět:
Mať pripojený vývod tranzistora iba cez chladič je prasácke. Povolí sa skrutka alebo nastane nejaká oxidácia a začnú sa diať veci. Alebo naopak prestanú. _________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Jde mi o to, abych měl schéma kompletní, tj. takové jako na obrázku. A otázka jinými slovy zněla, zdali mohu nějak (autorouteru) Eaglu říci "tohoto spoje si nevšímej, ten si zařídím sám". Prostě do autorouteru dát jakoby nějakou výjimku.
Já jsem v Eaglu nový, mám ho jen cca týden. Předtím jsem dělal ve Formice - ale ani tady vlastně nevím, jak bych to systémově s autoreouterem vyřešil.
Prasárny jsem si vědom - ale to připojení přes chladič je jedna z možností a jelikož jsem ji neuměl v Eaglu řádně vyřešit, položil jsem tento dotaz.
PF
Edit - tak jsem asi našel odpověď na svoji otázku - viz příloha.
Nazdar všem.
Měl bych dotaz k Eaglu - když mám tranzistory (konkrétně IRF3205PBF) na společném chladiči bez izolační podložky a chtěl bych využít toho, že na "zádech" má D, tak jak řeknu tomu návrhovému SW, že nemusí tranzistory propojovat pomocí vývodů, ale že to propojení defacto provedu já tím, že je přišroubuji na jeden chladič?
Díky za rady.
PF
V layoutu stačí kliknout na nožičku součástky a kliknout na "hidden airwire".
Žlutý propojovací "drát" pak zmizí. Při kontrole v DRC se pak chybějící propoj potvrdí, že to tak chceš.
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5318 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: ne leden 21 2024, 19:40 Předmět:
Eagle 6.5. Ako otočím v schéme a zároveň na doske diódu (zamením jej anódu s katódou) bez toho aby sa mi na doske stratili cestičky? Funkcia Pinswap nefunguje, píše že pin má SwapLevel 0 a teda nemôže...
Jedna možnosť je, že v schéme skopírujem diódu, dám ju na pôvodnú ale opačne, potom na doske novú diódu umiestnim na pôvodnú, kliknem Ratnest, a nakoniec v schéme starú diódu zmažem. Existuje nejaká jednoduchšia možnosť? _________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3 ... 35, 36, 37
Strana 37 z 37
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.