Zaslal: čt leden 04 2024, 22:08 Předmět:
Omlouvám se, v nákupech ze zahraničí jsem lama, tak mě zajímala zkušenost. Naklikat jsem to asi mohl. Zatim jsem radši vždycky priplatil za to že vím komu tu případnou cihlu ( tehlu) jít rozmaznout o čelo, ale peněz na koníčky už je míň...
Zaslal: čt leden 04 2024, 22:40 Předmět:
Jinak v cenovce 11000.- mám z práce dobrou zkušenost rigol 1054z, případně rychlejší 1074, 1104. Je to 4x50MHz, pěkná obrazovka, široké možnosti spouštění, s rozšířeními umí číst sběrnice. Má nějakou váhu, neprevraci se při ovládání...
Zaslal: pá leden 05 2024, 7:38 Předmět:
Já mám k těm miniosciloskopům dost averzi kvůli jejich ovládání. Pár jsem jich zkusil a pak zase prodal a pokorně se vrátil k starému tektronixu THS720A. Ani to dotykové ovládání není žádná sláva, hlavně když máš třeba špinavé ruce (třeba od silikonové pasty nebo vazelíny na kontakty). Navíc je u některých osciloskopů dost neintuitivní. Ale já jsem stará škola a respektuji že každému vyhovuje něco jiného
Ovládání je samozřejmě špatně, asi žádný handheld ho nemá vyřešené úplně uspokojivě. Prostě proto, že logika ovládání stolního je prostě jinde (přepínače, často s haptickou odezvou).
Ale zvyknout se nějak dá, třeba ten Owon HD2102S ani v tomhle směru není nějaká hrůza. _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Založen: May 16, 2017 Příspěvky: 50 Bydliště: Hradec Králové
Zaslal: ne leden 14 2024, 8:52 Předmět:
Osobně bych šel do RIGOL DHO800, nejlevnější verze 2 kanál za 349 Euro resp. 4 kanál za 399EUR. Lze použít, jako stolní i přenosný (USB napájení). Uvládání má stejné, jako stolní varianty. Jedná se v podstatě o 100MHz/12bit variantu DS1054Z.
Zaslal: po leden 15 2024, 0:04 Předmět:
RIGOL DHO800 má napájení pouze přes USB-C, což mě by se vůbec nelíbilo. Na youtube jsou různé recenze. Jako přístroj je to zajímavý. _________________ 010203
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.