Tak nebudu lhát. Motivace je značný rozdíl v ceně. Kdy jsem na méně naž na polovině. A třeba Bridgestone které jsem měl předtím stály naprosto za ....
Edit.: Mám to na zadek auta a mám tam jediný schválený rozměr 195/50 R20 _________________ Internet - metla lidstva
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33071 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: po březen 11 2024, 21:05 Předmět:
Podívej se po dalších výrobcích, třeba Sanken. Hodně pomůžou srovnávače jako Heuréka nebo Zboží, dáš vyhledat rozměr a koukáš po ceně. Dobrý výběry umí i Levnepneu.cz a Nejlevnejsipneu.cz. Já takhle třeba "objevil", že Vredestein dělá i relativně levný gumy 195/55 R15, přičemž kvalitou jsou v testech třeba 3. nebo 4. v podstatě hned za mišelínem, gudyjérem a kontinentálem ultrasuperfestgrip, přičemž stojí míň jak polovičku a za nima jsou i mnohem dražší značky - pirelky, danlopky, brydžšutry... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
To jsou všecko informace nespolehlivé až irelevantní. Ono se stává, že stejný typ stejné značky v různých rozměrech dělají různé fabriky, každá v jiné zemi. Mimo jiné mám naprosto tristní zkuženost se zimákama od Nokianu na jedničkovou Fabii, které (v jiných rozměrech) všichni chválí.
Přemýšlím, který auto má jiný rozměry na předku než na zadku, a to ještě 20" v tak malý šířce...?
Založen: May 22, 2006 Příspěvky: 2631 Bydliště: Posázaví (JN79LT)
Zaslal: po březen 11 2024, 21:45 Předmět:
ransom napsal(a):
To jsou všecko informace nespolehlivé až irelevantní. Ono se stává, že stejný typ stejné značky v různých rozměrech dělají různé fabriky, každá v jiné zemi.
Mám přesně tu samou zkušenost. Tenkrát mi jeden klučina doporučil pneu GoodYear, že se na nich dobře jezdí, a že na nich už najel hodně kilometrů. No koupil jsem si ty samý, ale kvalita úplně v háji. Po 15ti tis. km gumky holý. Tak jsem po tom pátral, a klučina ty gumy ještě pořád měl na autě. On měl Made in USA, a já měl China.
Teď kupuju korejský Kumho, nebo německý Fulda. Nezřídka jsou vyrobený v Turecku, na Ukrajině, nebo někde na východě, ale zatím dobrý. _________________ Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat
nechci moralizovat, ale u pneumatiky jde o cenu až na posledním místě ...
při koupi auta na něm byly pneu Dunlop, které byly hodnoceny celkem dobře, ale po třech letech ztvrdly natolik, že se nebezpečně klouzaly ne vlhké vozovce. Auto dostalo nové Micheliny a od té doby jiné letňáky nekupuji (už na třetím autě). Nejsou úplně laciné, ale užitná hodnota je nejvyšší (nájezd-životnost x spotřeba paliva)
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18662 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: út březen 12 2024, 1:36 Předmět:
mirku napsal(a):
Auto dostalo nové Micheliny a od té doby jiné letňáky nekupuji (už na třetím autě). Nejsou úplně laciné, ale užitná hodnota je nejvyšší (nájezd-životnost x spotřeba paliva)
Nesymetrický Mušelíny jsem měl origo na nový C4 Picasso. Najel jsem na nich skoro 80 tisíc. Koupil jsem přesně ten samej typ znova a vydržely už jen necelou půlku, 35 tisíc. Prostě originál a nějakej na pohled naprosto dokonalej pajc, kdoví odkud, jen z nějakýho bláta. Baterka Varta to samý, originálka 8 let, další už jen 4. _________________ Jirka
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33071 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út březen 12 2024, 2:14 Předmět:
Tohle tady přeci bylo už za komárů. Barum 165/70 R13 dezén OR-34 na šádynu z otrokovický gumárny vydržel klidně i 25 tisíc, to samý, ale "pečený púchovský saze" s bídou 5 tisíc. Na pohled stejná guma, ale vlastnosti jak nebe a dudy. Rezisi, kolik mají ty jitrnice na ten elektrosráč hmotnostní index? Já bych to tipoval na minimálně 88-90, protože já na roomu mám 86 (515kg/kolo), protože mám v TP maximálku 1tunu na nápravu, i když maximálka celková je jen 1755kilo ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: út březen 12 2024, 8:46 Předmět:
scorpions-cz napsal(a):
Víš jak se to říká " když máš na opici, měl bys mít i na banány"
přesně tak, BMW i3s není auto za 20 000 "na doježdění" který si dotyčný koupil za poslední prachy, protože je nucen něčím denně jezdit do 15Km vzdálené do práce kam je jinak mizerné spojení.
Zaslal: út březen 12 2024, 8:57 Předmět:
Můžu se tady svést na tématu?
Potřebuji koupit komplet letní obutí na svoji Octavii Tour - 195/65 R15
Měl jsem tam Good Year, ale po pěti letech (dle datumu na boku, ne dle nákupu) byly tvrdé jak broky, absolutně bez bočního vedení.
Na zimu používám zatím Hankook, sice ubývají trochu rychleji, ale na námraze i na mokru jsem neměl větší problémy.
Mám zkusit Hankook i na léto? _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Víš jak se to říká " když máš na opici, měl bys mít i na banány"
přesně tak, BMW i3s není auto za 20 000 "na doježdění" který si dotyčný koupil za poslední prachy, protože je nucen něčím denně jezdit do 15Km vzdálené do práce kam je jinak mizerné spojení.
Jasně chápu vaše myšlenky. Jenže není z čeho vybírat. A Bridgestone za ty prachy prostě nestojí. Jsou to letní gumy a sjíždějí se více než když jsem jezdil v létě na zimních a to jsem jim dával (Continental na dojetí 4mm). O nějaké přilnavosti se nedá moc mluvit, hlavně co se týká mokrého povrchu. Takže hledám alternativu. _________________ Internet - metla lidstva
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5Další
Strana 1 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.