Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18533 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: po květen 04 2020, 23:06 Předmět:
Sadra17 napsal(a):
kouknul jsem, články od nich stojí stejně možná víc jak celá baterie
Nojo cena za kvalitu a výběr na stejný parametry. Prostě žádnej čínskej šmejd.
U ty lidlovky 4Ah je divná kapacita. Pokud tam jsou 3S1P 18650 (3 ks), tak ta kapacita je fake, protože kvalitní vysokoproudový nad 2,6 Ah nikdo nedělá. Pokud tam je 3S2P (6 ks) tak je zase kapacita 2Ah na článek nějak moc malá, 2,2 Ah 18650 mám už v notebooku starým 12 let. _________________ Jirka
Zaslal: út květen 05 2020, 7:35 Předmět:
Celeron napsal(a):
Nojo cena za kvalitu a výběr na stejný parametry. Prostě žádnej čínskej šmejd.
U ty lidlovky 4Ah je divná kapacita. Pokud tam jsou 3S1P 18650 (3 ks), tak ta kapacita je fake, protože kvalitní vysokoproudový nad 2,6 Ah nikdo nedělá. Pokud tam je 3S2P (6 ks) tak je zase kapacita 2Ah na článek nějak moc malá, 2,2 Ah 18650 mám už v notebooku starým 12 let.
já to beru trochu jinak a koukám na poměr cena/užitná hodnota a aku šroubovák i když je to makita úplně nutně nepotřebuju
u lidlovky jde o cenu, myslim že nebude problém udělat 3Ah 20/30A článek, ale pak nebudou moct prodávat 6ks hezky zabalených v baterii za pětistovku tak prostě mají 2-2.2Ah články
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18533 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: út květen 05 2020, 9:10 Předmět:
JoDiK napsal(a):
vysokoproudový do vrtaček apod. mají cca poloviční kapacitu.
Tak to jsi vysledoval nějakej nesmysl kolem těch kapacit.
Na českým trhu nejsilnější 18650 jsou LG INR-M36 s 3,6Ah/10A.
Vysokoproudový jsou nejsilnější Murata Konion VTC6 3,12Ah/30A.
Takže polovina rozhodně ne. 18650 jsem na pohony odebral z FUB už řádově tisíce ks a tak malinko tuším, vo co go. _________________ Jirka
Zaslal: út květen 05 2020, 22:43 Předmět:
Mají v tom "svoje" parkside accu 2Ah v řazení 5S2P (pro baterii 4Ah)
takže za pětikilo dostaneš 10 článků v obyčejné kvalitě (ale je pravda že na jedu už dva roky s občasným použitím kolem domu a zatím bez znatelných změn kapacity nebo jiných problémů)
Zaslal: so květen 09 2020, 10:13 Předmět:
To sa oplati objednavat clanky z Ciny, cakat na ne dva mesiace s neistym vysledkom, pricom za takmer rovnaku cenu (a lacnejsie postovne) ich mozes kupit doma?
Zaslal: so květen 09 2020, 11:30 Předmět:
high discharge za 70,- jsem u nás nenašel
navíc jsem bral na tip https://www.youtube.com/watch?v=6_gl4mgwO6M takže to zřejmě fungovat bude, do ted žiju bez aku a klidně bych žil dále
Zaslal: pá květen 22 2020, 16:48 Předmět:
Taky stím bojuju v makitě, ještě tady ten kluk má výprodejový samsungy 22A za 59kč, kapacita cca 3700-3800mA v paralelu, to znamená 1800-1900 v jedný baterce, zatím nemůžu soudit, bral jsem na zkoušku v packu 5S2P a moje nabíječka neumí vybít víc než na 2,9V(byly naládovaný na 4,2V).Vybíjel jsem zkouškově 2A a pak 2,5A. Můj prozatimní úsudek, že starý BL1830 a asi i 15 nemají elektroniku vypnutí a v baterkách není připojenej balanc a starší nabíječky ho ani neumí, bateie BL1850 s indikací už má připíchlej balanc, otázkou je jestli ta nabíječka to nějak balancuje, protože v kontrolním konektoru makity baterie se něčeho doměřit je úkol boží, vím jen, že novější mašiny s novou baterií vypnou, když sou vybitý...
To z alíku zkusím objednat-to se mi líbí-díky chlapci.
U přibližně 8let staré akuvrtačky s Li-Ion baterií (4-článkovou), začali být při vyšším zatížení problémy které jsem přisuzoval baterii. Náhlé vypnutí jako kdyby baterii odpojila BMS, třeba kvůli poklesu napětí článků/článku.
Všechny 4 články jsem v baterii vyměnil za jiné ale vrtačka se chová stejně. Články které tam byli původně jsem otestoval na nabíječce s měřením kapacity a vnitřního odporu a jeví se jako dobré. Takže to baterií nejspíš nebude.
Je možné že by tohle mohlo způspobovat třeba nějaké mechanické opotřebení vrtačky/motoru? (že by byl problém v BMS mě nepřijde pravděpodobné)
Zaslal: út březen 26 2024, 23:40 Předmět:
sr71 napsal(a):
U přibližně 8let staré akuvrtačky s Li-Ion baterií (4-článkovou), začali být při vyšším zatížení problémy které jsem přisuzoval baterii. Náhlé vypnutí jako kdyby baterii odpojila BMS, třeba kvůli poklesu napětí článků/článku.
Všechny 4 články jsem v baterii vyměnil za jiné ale vrtačka se chová stejně. Články které tam byli původně jsem otestoval na nabíječce s měřením kapacity a vnitřního odporu a jeví se jako dobré. Takže to baterií nejspíš nebude.
Je možné že by tohle mohlo způspobovat třeba nějaké mechanické opotřebení vrtačky/motoru? (že by byl problém v BMS mě nepřijde pravděpodobné)
Články časem nabírají vnitřní odpor. Aku nářadí má značný rozběhový proud u Narexu jsem bastlil novou 4-čl. lionku s 30A BMS a při rychlém rozjetí na plný výkon BMSka akumulátor odpojí. Motor má naprázdno odběr přes 3A. Tedy by to mohlo být tak, že při takto proudovém zatížení klesne napětí na článcích tak, že zareaguje BMS a akumulátor odpojí.
Pokud budeš repasovat články, tak je potřeba mít liion články pro vysoké proudové zatížení. Já bral z ali tyhle. Kapacita sedí a v Narexu fungují bezvadně (až na tu slabou zbastlenou BMS, budu nahrazovat za 40A).
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5
Strana 5 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.