Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8029 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: út duben 02 2024, 20:27 Předmět:
EKKAR napsal(a):
hodnosti v AČR
Tohle je do jisté míry dědictví minulosti, ještě když byla základní služba; když byli záklaďáci, tak ten poměr nebyl zdaleka takový. No a když základní služba před 20 lety skončila, tak v armádě zkrátka zůstaly ty gumy...
A hodnost štábního rotmistra již v současné armádě není. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33239 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út duben 02 2024, 21:56 Předmět:
Já na rozdíl od minimálně Hubertuse ty prápory zažil - říkali jsme jim "pošťáci", protože gumák to nebyl a záklaďák taky ne. Ale už to tenkrát byl profesionál pod smlouvou ve služebním poměru, takže NIKOLIV MUŽSTVO. Co na tom, že neměl důstojnickou školu, ale jen žižkárnu. O to větší to většinou byl "dýzlák" = osoba žeroucí vojnu ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: út duben 02 2024, 22:09 Předmět:
Já je zažil taky, ty chytrej. Jinak tam, kde jsem vojákoval (VÚ 8595 Praha) byli rotmistři a nadrotmistři veliteli čet. Velitelem roty (o třech četách) byl nadporučík a velitelem první čety (tedy zástupce velitele roty) byl rovněž nadporučík. Ještě byl na rotě "výkoňák", což byl rotmistr. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: st duben 03 2024, 7:09 Předmět:
Asi jste oba ještě dost mladí, když si pamatujete takové kraviny. Nevím, jak to bylo u praporu (asi jak to popisujete), ale já byl u pluku a tam byli pošťáci naprosto normální. Všichni od záklaďáků po poručíky museli dělat v "pracovní době" na technice a museli jí rozumět. Ti "jednodušší" proto byli na praporu.
Zaslal: st duben 03 2024, 7:22 Předmět:
Byl jsem na vojně od října 1998, takže to v hlavě ještě je a nejspíš i zůstane když se mě ale zeptáš, co bylo včera k obědu, tak budu muset pátrat. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
2004 Příspěvky: 20109 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: st duben 03 2024, 8:28 Předmět:
Kam jsme se to zase dostali?
Jistě, u nás je to sci-fi pohádka o tom, že by se měl úřad zredukovat a zjednodušit. Jenže skutečný život přináší stále nové a nové formuláře k vyplnění a dělá z řemeslníků úředníky.
Přitom
stačilo říct jednou větou,
že se schody nezametou,
(byť by byly z mramoru),
nikdy zdola nahoru.
............ Volně podle JUDr Jahelky
Jardo, dovedeš si reálně představit parazita, jak si pod sebou uřízne větev, na které pohodlně sedí či leží?
Skutečný problém je ale jinde: mimo jiné v tom, že je zbytek lidí denodenně nedusí, naopak k nim obvykle přistupuje předposraně, s prosíkem a považuje je za něco normálního. _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Založen: Nov 17, 2011 Příspěvky: 6828 Bydliště: U Litomyšle.
Zaslal: st duben 03 2024, 18:14 Předmět:
Přesně. Nechtěl jsem to sem dávat, MAP se nemusí spoustě lidí líbit. Nebo někomu jo? _________________ Spát je dobré. Být mrtev je lepší. Nikdy se nenarodit je nejlepší.
Ono se to u nás s tím vztahem k úředníkům má asi tak - po únoru 48 bylo potřeba se zbavit politicky nevyhovujících státních zaměstnanců a rozbít také střední třídu.A tak byla spuštěna akce 77 -77000 úředníků do továren.K tomu byla také politická masírka.
Výsledkem je,že dodnes určitá část hlavně starší generace má averzi někteří až patologickou nenávist ke každému kdo nepracuje rukama.
Můj děda o každém takovém říkal, že je krysa úřednická.Přitom byl jenom pomocný zedník a jeho schopnosti tomu odpovídaly. Ale byl to dělník a oni přece pracují za naše dělnický peníze.Nejen tyto bludy se pak mezigeneračně přenášejí tál a nacházejí si další šiřitele.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.