Zaslal: so červen 22 2024, 13:23 Předmět: Tesla Color Oravan/-2 (4333A/4333A - 2)
Dobrý deň mám problém s mojím televízorom Tesla Color Oravan 2, má problém že včera ešte išiel a dnes už nejde obraz ani zvuk, iba píska násobič. Na TV išiel predtým obraz aj zvuk len potenciometre sú príliš citlivé. Ďakujem vopred za akékoľvek odpoveď ktorá pomôže.
Zaslal: so červen 22 2024, 14:27 Předmět:
Oravan nepatri k najjednoduchsim telkam na opravu. Podla tvojho popisu zavady asi nemas vela skusenosti s IPSALO TV. Mozna cesta je, ze by sa ti na to niekto pozrel niekto skusenejsi. Vtedy by pomohlo ak by si netajil odkial si.
Zaslal: so červen 22 2024, 14:39 Předmět:
Násobič určitě nepíská, ale začni tím, že jej odpojíš od VN trafa. Další častou příčinou u takto starých Oravanů jsou špatné kontakty na konektoru VN trafa, ten plast se prostě rozpadá. Pomůže jen proklemování všech kontaktů.
Mne ešte napadlo, či to nemôže byť niečo oné, lebo včera keď som čistil na ňom niektoré časti lepidlá od pásky technickým benzínom, tak či to nemôže byť že nejaká kvapka z handričky padla na plošný spoj a niečo sa tam poškodilo (keďže benzín leptá).
Nie, ja tú TV sa snažím opraviť a po zistení z internetu a aj od známeho som zistil, že toto VN TRAFO je. Tak ak toto nie je VN TRAFO tak mi povedzte z tejto fotky čo teda VN TRAFO je.
Zaslal: so červen 22 2024, 20:45 Předmět:
@studio_cssr Po tych tvojich prispevkoch si este viac myslim, ze Oravan je nad tvoje skusenosti, znalosti,moznosti. Ozaj najlepsia cesta bude aby ti s tym niekto co aspon parkrat opravoval Oravana pomohol a mozno aj vysvetlil zakladny princip IPSALO.Este raz sa spytam, odkial si? Alebo si stiahni prislusnu TI a studuj.
Ake mas doteraz skusenosti s opravami elektoniky? Ake mas k dispozicii pristrojove vybavenie?
Z toho mám dva protichůdné pocity. IPSALO skutečně nepatří mezi jednoduché obvody. Možná proto je k němu k dispozici tak podrobná dokumentace, s podrobnější jsem se snad nesetkal. Viz např. zde, ale i jinde.
Pokud k závadě došlo při manipulaci s moduly, deskami a pod., je určitá šance vrátit původní stav bez potřebných znalostí pouhým ošetřením konektorů, nalezením studeného/prasklého spoje atd.
Jen upozorňuji na to, že osobě, která nepozná vn trafo, při tom hrozí újma na zdraví.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.