Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Aukro se dál "vylepšuje".
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ondraN



Založen: Aug 16, 2022
Příspěvky: 443
Bydliště: Roztoky

PříspěvekZaslal: po červen 24 2024, 13:29    Předmět: Citovat

Žádný nákup nebo prodej zboží z druhé ruky není bez rizika. U aukra se alespoň musí ty peníze dostat na účet aukra a je šance je pak vymoci (ikdyž to nemusí být zrovna komfortní cesta).
U prodeje na inzerát mám zase možnost si kupujícího otypovat podle komunikace a podle toho se rozhodnout (to u aukra nejde).
Osobně používám aukro jen na aukční prodej a zbytek řeším inzercí typu bazoš, sbazar. Občas je to dobrodružné, ale ještě jsem neskončil bez peněz nebo zboží. ale chce to ostražitost.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 7696
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: po červen 24 2024, 18:16    Předmět: Citovat

ondraN napsal(a):
Občas je to dobrodružné, ale ještě jsem neskončil bez peněz nebo zboží. ale chce to ostražitost.

Přesně tak. Nakupuji poměrně často a zatím (ťuk ťuk na dřevo) dobrý. Kdyby někdo chtěl podvádět, tak to asi nebude zkoušet přes věci typu "Jízdní řád ČSD 1978-79", případně přes CD nějaké obskurní skupiny z 90. let, ale nafláká tam kvanta inzerátů na iPhony, PlayStationy a podobně.

_________________
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
houmr



Založen: Nov 01, 2016
Příspěvky: 988
Bydliště: Dřísy nedaleko Staré Boleslavi

PříspěvekZaslal: út červen 25 2024, 5:39    Předmět: Citovat

msar napsal(a):
Osobní převzetí po platbě předem si lze nastavit.

Když jsem něco prodával, tak jsem dal tři možnosti platby (na účet, při os. převzetí, Aukro platba) a 99% kupujících volilo Aukro platbu) takže pro mě žádná změna


Právě že změna je, k horšímu. Není tam možnost "platba při převzetí". V praxi to bude znamenat, že při osobním převzetí prodávající bude požadovat, aby kupující potvrdil převzetí předem, protože platba přes Aukro bude narážet na to že potvrzení při předání
A) může narazit na to, že kupující nedokáže online na místě potvrdit převzetí, nebo
B)prodávající toto nedokáže ověřit. Je to stejná demence, jako když někdo při osobním předání chce platit na účet...
K aukci budu k osobnímu opřevzetí připisovat "platba v hotovosti při převzetí", jsem zvědavý, kdy narazím na první problém...

Nevím proč platba při převzetí není možná, podle mne stále většina kupujících považuje styl "z ruky do ruky" za nejbezpečnější transakci.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Valdano



Založen: Jan 01, 2023
Příspěvky: 1779
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: út červen 25 2024, 9:02    Předmět: Citovat

Tady je jeden z aktuálních inzerátů na aukru, u kterého je jako jedna z možných způsobů platby uvedeno "Hotově při převzetí". Když se klikne na symbolu bankovky napravo vedle textu "Hotově při převzetí" tak se zobrazí výpis viz přiložený obrázek. Je tam uvedena možnost zaslání s platbou na dobírku i možnost osobního převzetí a pod tím je pro typ platby "Hotově při převzetí" uvedeno, že pro tuto platbu "Nelze využít Aukro Ochranu kupujících". Takhle je na Aukru definována spousta inzerátu nejen současných, ale i starších. Takže se tento způsob platby "Hotově při převzetí" zřejmě na Aukru běžně používá.


aukro_doprava_a_platba.png
 Komentář:
 Velikost:  30.99 kB
 Zobrazeno:  10 krát

aukro_doprava_a_platba.png


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
houmr



Založen: Nov 01, 2016
Příspěvky: 988
Bydliště: Dřísy nedaleko Staré Boleslavi

PříspěvekZaslal: út červen 25 2024, 9:33    Předmět: Citovat

Dnes jsem zkoušel něco vystavit a tu možnost jsem tam neviděl. Teď koukám znovu a je schovaná pod drobným písmem "ostatní platební metody" nad ostatními možnostmi. Je ale otázkou, zda-li to tam zůstane - z vět "od 1. srpna 2024 bude možné za nakoupené zboží platit výhradně pomocí platby přes Aukro. Od 1. srpna 2024 již nebude možné nepodporované typy plateb vybrat ve vystavovacím formuláři. Ke stejnému datu budou také nepodporované typy plateb odstraněny z aktivních nabídek. " bych chápal, že žádné další možnosti platby už nebudou možné.
A jen pro srandu - zkuste kliknout na ten odkaz obchod@aukro.cz v textu zprávy a hned Vám bude jasné jací diletanti to Aukro tvoří...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PotPalo



Založen: May 13, 2009
Příspěvky: 5082
Bydliště: BA-Petržalka :(

PříspěvekZaslal: út červen 25 2024, 10:11    Předmět: Citovat

Platba v hotovosti pri prevzatí je možná predsa vždy, z ruky do ruky. Potom si predávajúci tú vybratú čiastku môže sám previesť na aukro účet (odkiaľ sa mu to po odpočítaní poplatkov zasa vráti naspäť) aby to bolo predané aj oficiálne. Asi takto by to išlo.

To je ako keď som posielal balík na adresu a chcelo to telefón adresáta. Ten mi ale žiadne číslo nedal, tak som tam zadal moje číslo a nebol problém. Systém...

_________________
Silou vybrať peniaze od ľudí a následne za ne spraviť niečo proti ľuďom, s čím nesúhlasia, to je civilizácia?! Tento systém je chorý a vedie do záhuby.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
houmr



Založen: Nov 01, 2016
Příspěvky: 988
Bydliště: Dřísy nedaleko Staré Boleslavi

PříspěvekZaslal: st červen 26 2024, 5:16    Předmět: Citovat

Stačí když ji na Aukru nebude možné zatrhnout. V takovém momentě k tomu, aby jsi to vystavi budeš muset zatrhnout cokoliv jiného s "bezpečnou" platbou. A už se dostáváš do problémů, kdy kupující tam budou automaticky posílat peníze...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Valdano



Založen: Jan 01, 2023
Příspěvky: 1779
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: st červen 26 2024, 9:51    Předmět: Citovat

Tady je citace z článku o těch změnách na Aukru co mají začít platit od srpna. Takže to vypadá, že od srpna už na Aukru nebude existovat ani možnost platby v hotovosti při převzetí a dokonce ani možnost zasílání na dobírku.

Zdroj:
citace:
Největší český aukční online portál Aukro zavede od 1. srpna 2024 jednotný bezpečný systém plateb. Důvodem je neustále vyšší riziko v podobě pastí od kyberšmejdů nebo neplatičů.

Nově bude možné zakoupené nebo vydražené zboží platit výhradně přes Aukro. Kupující budou moci využít platbu kartou online, QR kód, Apple Pay či Google Pay. Náklady spojené s těmito platbami pokryje samotné Aukro.

Díky tomuto systému získá Aukro lepší přehled o zaplacených položkách, což umožní účinněji bojovat proti kupujícím, kteří za zboží neplatí. Peníze za úspěšné prodeje budou prodávajícím zasílány přímo na jejich bankovní účet poté, co kupující v administraci aukčního portálu potvrdí, že zboží převzal. Aukro již tuto metodu nějakou dobu poskytuje, nyní však nebyla pro prodejce a kupující povinná.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Valdano



Založen: Jan 01, 2023
Příspěvky: 1779
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: st červen 26 2024, 21:04    Předmět: Citovat

Napsal jsem ohledně těch změn dotazy na Aukro a zdá se, že osobní převzetí nebude problém viz citace dotazů a odpovědi níže. Platba v hotovosti při osobním převzetí zůstane zachována jako podporovaný typ platby a taktéž zůstane zachováno i posílání na dobírku.

citace:
Dobrý den,

četl jsem článek "Aukro od srpna umožní pouze bezpečné platby" viz odkaz
https://fakticky.cz/aukro-od-srpna-bezpecne-platby/

Je tam uvedeno, že bude možné zakoupené nebo vydražené zboží platit výhradně přes Aukro. Kupující budou moci využít platbu kartou online, QR kód, Apple Pay či Google Pay. Od 1. srpna 2024 tak nebude možné ve vystavovacím formuláři vybírat nepodporované typy plateb.

Mám k tomu následující dotazy.

1. Znamená to, že od srpna už nebude možná ani platba v hotovosti při osobním převzetí ani zasílání na dobírku?

2. Bude zachován způsob dopravy "osobní převzetí"?

Aukro napsal(a):
Platbu při osobním předání i dobírku necháváme aktivní. Změny se týkají pouze platby předem, kdy bude možné transakci provést pouze prostřednictvím Platby přes Aukro.

Platbu přes Aukro může nově (od května 2024) kupující využít jak s Ochranou kupujícího, tak bez ní. Pokud se jedná o objednávky bez využití Aukro Ochrany kupujících, po obdržení platby kupujícího posíláme peníze prodejci ihned bez nutnosti potvrzení kupujícím jen po interní verifikaci, která probíhá několikrát denně. Pracujeme také na tom, abychom i tuto dobu postupně zkracovali na minimum.

Co se týče Aukro Ochrany kupujících, mimo jiné plánujeme také zavést možnost pro prodejce, aby nemuseli Aukro ochranu kupujících ve svých nabídkách nabízet.

Pracujeme také na zlepšení procesů při využití Aukro Ochrany kupujících tak, aby i v případě této volby měl prodejce peníze na svém účtu co nejdříve.

Jak postupovat při osobním převzetí v případě, že prodejce bude mít v nabídce platbu předem tj. platbu přes Aukro?

Pokud je pro osobní převzetí zvolena platba předem a kupující má možnost potvrdit osobní převzetí na místě, potvrďte v takovém případě převzetí zboží společně ihned při jeho předání. Kupující tak učiní v Moje Aukro - Moje nákupy - Zakoupeno.

Pokud je pro osobní převzetí zvolena platba předem a kupující nemá možnost potvrdit osobní převzetí na místě, doporučujeme sepsat si jednoduchý protokol o předání nebo pořídit např. fotografii z předání, tak budete mít jistotu, že v případě, kdy kupující převzetí nepotvrdí, budete mít o předání důkaz. Vzor jednoduchého protokolu o předání najdete zde.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Behemot
Pod dozorem moderátorů


Založen: Nov 01, 2013
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: po červenec 01 2024, 19:58    Předmět: Citovat

Hubert_79 napsal(a):
Zas tady budou tři stránky stesků a keců o ničem.
Pochopte jednu věc - je to jejich server, jsou to oni, kdo určují pravidla. Nesedí vám to, nechcete takové služby? V pořádku, tak jděte obchodovat jinam.

tak, třeba auktiva pořád očividně NEJAK funguje, i když je to prakticky mrtvej projekt Wink

tomasjedno napsal(a):
Ale ne, přeložil jsem si to správně. Devizový trh 1 € = 24,93 a co je nad to, je zisk obchodníků. Retailové banky to “lidem z ulice” nabízejí za 2-2,5% (jak jsi správně ukázal), ale jak jsem psal, já to mám v bance zařízené za 0,5% a když jsem potřeboval konvertovat větší částky, tak jsem si s dealingem banky dohodl ještě lepší individuální kurs. Předpokládám, že v Aukru nejsou blbí, a že to mají zařízené ještě líp.
Vyjádřeno jinými slovy - Aukro za mne nic nezaplatí, i když to slibuje, ale poskytne mi směnárenskou operaci, a to za cenu obvyklou.
To, že k provádění takové činnosti za účelem zisku nemá oprávnění (např. bankovní licenci) a že má v OR zapsáno jen “Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona”, je už jen drobný detail. Legální a regulérní by bylo, kdyby k přepočtu použili ten kurs devizového trhu (aktuální nebo déledobý průměr, publikovaný ČNB jako devizy střed).

to není nic novýho, to už před lety dyž začali klačit tu jejich zprostředkovatelskou obrazek_cenzurarnu, tak to dělali daleko nad rozsah licence od ČNB; spolu s dalšíma zmrďárnama (tenkrát stejnej majitel, možná zrovna to alegro Very Happy, vlastnil ai hytleuréku, než to zase různě porozprodávali) sem vo tom napsal článek, myslim, že ho mám dodnes v archivu i se zdrojema, odmítli mi to vydat, že to bylo tak výbušný, že by určitě přišla vod pšonků žalobička, toliko k hovinám tady u nás Wink
tomasjedno napsal(a):
Jednou jsem si pěkně naběhl se Zásilkovnou. Posílal jsem na dobírku na Slovač balíček, Zásilkovně jsem dal číslo eurového účtu, Zásilkovna zkasírovaná eura zkonvertovala na koruny (za těch 2,5% srážky), ty poslala na účet a banka to zase zkonvertovala zpátky na eura (za další 2% srážky) Very Happy

P.S. Přestože Zásilkovna v potvrzovacím mailu doslova uvedla “Částku … € Vám převedeme na účet ….”, tak reklamaci neuznala. Od té doby jsem přes ně už nic neposlal, a dá-li Bůh, ani nepošlu.

obrazek_cenzura mi ani nezmiňuj, nekde mi promrdali značky a papíry vod auta, posílal sem vod Brna a prej si to můžu milostivě vyzvednout v nejaké zkundydíře u cajzlova…tak sem je vyfakoval, naštěstí vo nic nende než že teda sem musel zatáhnout víc za ručení zrušený až neplacením, nikoli už uložením do depozitu; že bych šmejdy eště nahlásil, že ukradli značky, kolky a doklady? Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.39 sekund