Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

corel draw

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Software
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
scorpions-cz



Založen: Mar 19, 2011
Příspěvky: 1920
Bydliště: Jižní Čechy Dačicko

PříspěvekZaslal: po červenec 22 2024, 18:09    Předmět: corel draw Citovat

Zdravím. Měl jsem v počítači COREL DRAW nějakou verzi ( ani nevím jakou) a chodilo mi to. Jenom vždy po spuštění jsem musel odkliknout "ZAREGISTROVAT POZDĚJI" což mi nevadilo, protože ho používám tak max 2x do roka. Po přechodu na W11 nešel spustit, tak jsem ho odinstaloval.
Otázka zní, dá se někde nějaká neplacená verze stáhnout? kdybych s ním dělal častěji, tak bych si to i asi koupil, ale takto se mi moc nechce
Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
DukeNuke



Založen: Apr 02, 2018
Příspěvky: 1035

PříspěvekZaslal: po červenec 22 2024, 18:25    Předmět: Citovat

Můžu zkusit pohledat, kdysi jsem k čemusi dostal corel draw i s photopaintem. Verze tuším 6...
Ale bylo to někdy v devadesátkách, vůbec netuším, jestli to pod win11 bude chodit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Valdano



Založen: Jan 01, 2023
Příspěvky: 1863
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: po červenec 22 2024, 18:54    Předmět: Citovat

Pro Win11 bych doporučil zdarma pouze na vyzkoušení buď online CorelDRAW Web Trial nebo CorelDRAW Graphics Suite. Konkrétní zkušební omezení se dočtete zřejmě v podmínkách, které se Vám zobrazí před použitím online verze nebo před instalací Graphics Suite. Dlouhodobé Free verze CorelDRAW aktuálně nemá jen ty časově omezené. Musíte si vytvořit účet a přihlásit se. Přístup bude k dispozici jen na 15 dnů. Nezávisle na CorelDRAW Web Trial si můžete nainstalovat CorelDRAW Graphics Suite, ale opět jen na 15 dnů. Když časově vyčerpáte obojí tak konečná nebo zakoupit licenci. Nejlevnější verze CorelDRAW Essentials 2024 je aktuálně za 3600 Kč včetně DPH a obsahuje CorelDRAW Essentials a
Corel PHOTO-PAINT Essentials (kódové označení Essentials znamená různá omezení oproti vyšším verzím).

Pokud máte webový prohlížeč Firefox, Google Chrome nebo Microsoft Edge ve verzi minimálně 121 a nebo vyšší tak můžete vyzkoušet aktuální online CorelDRAW Web trial bez nutnosti cokoli instalovat. Zkušební CorelDRAW Web trial nabízí podmnožinu hlavních funkcí nabízených v plné sadě CorelDRAW Graphics Suite. Skládá se pouze z aplikace CorelDRAW (Corel PHOTO-PAINT, Corel Font Manager ani žádné jiné aplikace v rámci CorelDRAW Web trial nejsou dostupné). Některé funkce, nástroje nebo akce mohou chybět. Chcete-li získat celou sadu funkcí stáhněte si instalátor aktuální verze CorelDRAW Graphics Suite. Bez zaplacené licence Vám bude fungovat jen 15 dnů od instalace.

Níže je český překlad FAQ k webové zkušební verzi. Pro další dotazy kontaktujte technickou podporu Corel.

CorelDRAW Web trial: FAQ napsal(a):
1. Co je webová zkušební verze CorelDRAW?
Webová zkušební verze CorelDRAW je náhledem aplikace CorelDRAW pro Windows hostované ve webovém prohlížeči. Pomocí webové zkušební verze mohou uživatelé vyzkoušet CorelDRAW bez stahování a instalace produktu do zařízení se systémem Windows nebo Mac – aplikace se načte přímo v prohlížeči.
Webová zkušební verze CorelDRAW nabízí podmnožinu hlavních funkcí nabízených v plné sadě CorelDRAW Graphics Suite. Skládá se pouze z aplikace CorelDRAW (Corel PHOTO-PAINT, Corel Font Manager ani žádné jiné aplikace ze sady nejsou součástí dodávky). Uživatelské rozhraní webové zkušební verze CorelDRAW poskytuje uživatelské prostředí, které uživatelé desktopových aplikací CorelDRAW v systému Windows očekávají.

2. Jaký webový prohlížeč mohu použít?
Webová zkušební verze CorelDRAW podporuje nejnovější verze prohlížečů Chrome, Edge a Firefox.
Google Chrome verze 121 nebo vyšší
Microsoft Edge verze 121 nebo vyšší
Firefox verze 121 nebo vyšší
Poznámka: Podpora pro Firefox je omezená a některé funkce (například schránka) nemusí fungovat podle očekávání.

3. Mohu používat CorelDRAW Web Trial v anonymním režimu?
Ne, CorelDRAW Web Trial nepodporuje režim inkognito ve vašem prohlížeči.

4. Jaké jsou systémové požadavky pro spuštění webové zkušební verze CorelDRAW?
Ke spuštění webové zkušební verze jsou vyžadovány následující specifikace:
- Windows 11 nebo Windows 10 nebo macOS Sonoma (14), macOS Ventura (13) nebo macOS Monterey (12), 64bitový, s nejnovějšími aktualizacemi
- připojení k internetu
- Podporovaný prohlížeč (Microsoft Edge, Firefox nebo Google Chrome)
- Myš nebo touchpad (dotykové obrazovky a stylus nejsou podporovány)
- Doporučené rozlišení obrazovky: 1920 x 1080 při 100 % (96 dpi) nebo vyšší
- 8 GB RAM

Poznámka: Po zakoupení si budete muset stáhnout a nainstalovat sadu CorelDRAW Graphics Suite pro Windows nebo Mac, abyste mohli software nadále používat. To bude vyžadovat další specifikace uvedené v technických specifikacích pro sadu CorelDRAW Graphics Suite.

5. Mohu používat zkušební verzi CorelDRAW Web na svém telefonu, tabletu nebo jiném mobilním zařízení?
Webová zkušební verze CorelDRAW v současné době nepodporuje mobilní zařízení.

6. Mohu používat webovou zkušební verzi CorelDRAW na počítači Mac?
Ano, zkušební verzi CorelDRAW Web lze použít na zařízeních Mac (pomocí Chromu nebo jiného podporovaného prohlížeče – viz otázka 2 výše). Upozorňujeme, že Safari není v tuto chvíli podporováno. Uživatelské rozhraní webové zkušební verze však poskytuje uživatelskou zkušenost, kterou uživatelé desktopových aplikací CorelDRAW v systému Windows očekávají. Pokud si chcete vyzkoušet CorelDRAW v systému macOS, můžete si stáhnout a nainstalovat sadu CorelDRAW Graphics Suite pro Mac jako bezplatnou 15denní zkušební verzi.

7. Nemohu najít funkci, byla odstraněna?
Webová zkušební verze CorelDRAW je náhledem aplikace CorelDRAW pro Windows hostované ve webovém prohlížeči. Nabízí podmnožinu hlavních funkcí nabízených v plné sadě CorelDRAW Graphics Suite. Skládá se pouze z aplikace CorelDRAW (Corel PHOTO-PAINT, Corel Font Manager ani žádné jiné aplikace ze sady nejsou součástí dodávky). Některé funkce, nástroje nebo akce mohou chybět. Chcete-li získat úplný náhled sady CorelDRAW Graphics Suite pro testovací jízdu, stáhněte si bezplatnou zkušební verzi CorelDRAW Graphics pro Windows nebo Mac zde.

8. Proč se webová zkušební verze CorelDRAW nenačítá nebo má pomalý výkon?
Pokud máte problémy s nenačítáním webové zkušební verze CorelDRAW nebo má pomalý výkon, může to být způsobeno rozšířením prohlížeče, které jste nainstalovali do prohlížeče. Rozšíření prohlížeče mohou být položky jako blokátory reklam nebo rozšíření VPN. Doporučujeme deaktivovat tato rozšíření pro webovou zkušební verzi CorelDRAW, abyste zjistili, zda to zlepší výkon zkušební verze.

9. Proč zkušební verzi CorelDRAW Web dochází paměť?
Webová zkušební verze CorelDRAW využívá technologii WebAssembly ke spuštění v prohlížeči a je v současné době omezena na 4 GB paměti. I když váš systém může mít k dispozici více paměti, aplikace dojde k nedostatku paměti, pokud se pokusí použít více než 4 GB paměti. Otevřené dokumenty nebo šablony, data uložená v mezipaměti a dočasná data spotřebovávají paměť a mohou nakonec vést k nedostatku paměti aplikace.

Upozorňujeme, že plná sada CorelDRAW Graphics Suite nemá toto omezení; protože se instaluje jako aplikace na plochu, je omezena množstvím paměti RAM, kterou má váš systém k dispozici.

10. Co se stalo se zkušební verzí sady CorelDRAW Graphics Suite?
CorelDRAW Graphics Suite je stále k dispozici jako bezplatná zkušební verze pro Mac i Windows. Zkušební verze sady CorelDRAW Graphics Suite nabízí kompletní náhled celé sady aplikací a funkcí. Můžete si stáhnout 15denní zkušební verzi sady CorelDRAW Graphics Suite .

11. Mohu přesto vyzkoušet sadu CorelDRAW Graphics Suite pro Windows nebo Mac, pokud jsem použil zkušební verzi CorelDRAW Web?
Ano, sadu CorelDRAW Graphics Suite si můžete stáhnout a nainstalovat jako bezplatnou zkušební verzi nezávisle na přihlášení do webové zkušební verze CorelDRAW.

12. Kam se mé soubory ve zkušební verzi CorelDRAW Web uloží? Co se stane s mými soubory po skončení zkušební doby?
Při používání webové zkušební verze CorelDRAW se všechny soubory, které vytvoříte a uložíte, uloží do místní složky Stažené soubory . Cloudové úložiště souborů není ve webové zkušební verzi CorelDRAW k dispozici. Po skončení zkušebního období budou vaše dříve uložené soubory stále dostupné ve vašem místním systému.

13. Mohu zahájit novou webovou zkušební verzi aplikace CorelDRAW s jiným účtem?
Webové zkušební verze CorelDRAW jsou omezeny na jedno 15denní období na uživatele. Jste omezeni na jednu zkušební verzi na zařízení; nemůžete zahájit novou zkušební verzi na stejném zařízení s jiným účtem.

14. Zakoupil jsem produkt; Mohu nadále používat zkušební verzi CorelDRAW Web?
Ne, zkušební verze CorelDRAW Web je pouze 15denní zkušební verze. Po 15 dnech budete mít přístup k plně vybaveným desktopovým aplikacím sady CorelDRAW Graphics Suite (Windows a Mac), pouze pokud si zakoupíte.

15. Co je účet Corel? Jak se dostanu ke svému účtu corel.com?
Chcete-li zahájit zkušební verzi, budete požádáni o přihlášení ke svému účtu Corel nebo vytvoření účtu Corel, pokud jej ještě nemáte. Při vytváření účtu si můžete vybrat, zda se chcete přihlásit pomocí Facebooku nebo Google. Váš účet Corel vám poskytuje přístup k přehledu vašich minulých nákupů a stavu produktů Corel, které jste předplatili nebo které vlastníte. Ke svému účtu Corel se můžete přihlásit tak, že přejdete na stránku www.coreldraw.com , kliknete na Přihlásit se v horní části stránky a budete postupovat podle pokynů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
scorpions-cz



Založen: Mar 19, 2011
Příspěvky: 1920
Bydliště: Jižní Čechy Dačicko

PříspěvekZaslal: út červenec 23 2024, 10:14    Předmět: Citovat

No u tý verze co jsem měl já tak to bylo taky na 15 dní a pak se to muselo zaregistrovat. Nicméně to fungovalo tak, že po těch 15. dnech se po spuštění programu objevila tabulka " registrovat nyní, nebo registrovat později". stačilo odklepnout registrovat později a program se spustil.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
matahari



Založen: Oct 29, 2017
Příspěvky: 767

PříspěvekZaslal: út červenec 23 2024, 10:29    Předmět: Citovat

Přímo nepomůžu, ale sám používám pár věcí, které taky potřebuji několikrát za rok (k nevýdělečné činnosti) a ty mám v tzv. přenosné verzi (portable). Taková verze se vůbec neinstaluje a spouští se rovnou z adresáře. Mám je na šifrovaném disku, takže jsou kdykoliv k dispozici, aniž by zanechaly v systému nějakou stopu.
Žádný Corel ale nemám, protože je nepoužívám. Bude záležet, jestli ho chceš v češtině, což se shání samozřejmě blběji, ale někdy jsou k mání multi-jazyčné verze.
Bacha na stažení a zkoušení čehokoliv, dnes jsou trojani všude.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Valdano



Založen: Jan 01, 2023
Příspěvky: 1863
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: út červenec 23 2024, 12:55    Předmět: Citovat

scorpions-cz napsal(a):
No u tý verze co jsem měl ... stačilo odklepnout registrovat později a program se spustil.

Zkuste si nainstalovat ten nový CorelDRAW Graphics Suite co je ke stažení přímo ze serveru výrobce a uvidíte jak se to bude tvářit po uplynutí 15-ti dnů. Já to nezkoušel. Pro editaci různých grafických souborů používám jen freewarový Paint.Net. Takže nevím jak přesně se zachová nová verze CorelDRAW a v popisu jsem to jen odhadoval. Takže zkuste a uvidíte. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jenicek



Založen: Dec 28, 2022
Příspěvky: 400
Bydliště: Krakonošovo

PříspěvekZaslal: út červenec 23 2024, 14:11    Předmět: Citovat

Problém u novejch Corelů je, že když ho jednou nainstalujete a uplyne doba, kdy byl na zkoušku, tak už žádnej nikdy ani na zkoušku nespustíte, ani starší verze. Leda koupit licenci. Tohle se musí nechat, maj dobře ošetřený. A opravdu starý verze neběhaj na novejch widlích. Takže jsem přešel po mnoha letech na bezplatnej Inkscape, kde jde dělat v podstatě podobně jako v Corel Draw, akorát to prostředí je trochu jiný a né tak jůzrfríndly jako u Korela.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
martinkopp



Založen: Oct 12, 2023
Příspěvky: 111

PříspěvekZaslal: út červenec 23 2024, 21:37    Předmět: Citovat

Pokud to používáš jen 2x za rok, tak si to před každým použitím nainstaluj do sandboxu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 18174
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: út červenec 23 2024, 23:17    Předmět: Citovat

jenicek napsal(a):
Problém u novejch Corelů je, že když ho jednou nainstalujete a uplyne doba, kdy byl na zkoušku, tak už žádnej nikdy ani na zkoušku nespustíte, ani starší verze.

Co je u Tebe novej Corel? Já jsem používal X5 nebo X6 a ty taky nešly přeinstalovat a nebo odinstalovat a znova instalovat. Na tu starší verzi pomohlo odinstalace a následný scanování v Revo uninstaleru, u toho novějšího pomohlo ruční vymazání všeho s řetězcem Corel z registry. Dělal jsem to několikrát a pak nová instalace chodila.
Teď vymysleli něco "lepšího"?

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Valdano



Založen: Jan 01, 2023
Příspěvky: 1863
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: st červenec 24 2024, 20:19    Předmět: Citovat

Kdo chce mít jistotu tak nejlépe ať si zkusí sám nainstalovat aktuální verzi CorelDRAW Graphics Suite 2024, která bez licence funguje jako zkušební (Trial) po dobu 15 dnů a pak tady může poreferovat jak se mu to podařilo nebo nepodařilo po 15-ti dnech znovu nainstalovat. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Software Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.22 sekund