Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32924 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: čt červenec 25 2024, 4:36 Předmět:
Starší typy Si tranzistorů, vesměs Tesla a NPN. Podrobně ti je vypisovat nebudu, máš vyhledávač. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Když má v nadpisu dotaz na označení šuplíku, tak asi hledá označení šuplíku.
Na Brouka Pytlíka asi už leze demence. Jeden s ranných příznaků je neschopnost pochopit psaný text...
Děkuji Hillovi za pomoc. Chci redukovat sestavu na menší prostor a že se nějakého počtu zbavím. Hledal jsem na guglu co šlo, ale třeba na TME se to jmenuje jinak a je to podle mě nová výroba. Je to označení SZ-1 původní označení od prvovýroby?
Zaslal: čt červenec 25 2024, 9:53 Předmět:
HF_Tech napsal(a):
Na Brouka Pytlíka asi už leze demence. Jeden s ranných příznaků je neschopnost pochopit psaný text...
Jenže význam slov"označení šuplíku" může stejně tak bejt i v tom, co je napsanýho na cedulce = typ součástek. Nejednoznačnosti se lze vyhnout přesnou formulací otázky - například "neznáte obchodní označení tohoto typu šuplíků?" _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Stačilo napsat, že ti to nedošlo.
Ono předpokládat, že voitano neví, co jsou součástky KC.., KF.., BC..
asi vyžaduje "nadšení pro myšlenku".
ALE úmysl jsi měl bohulibý, to je fakt.
Děkuji Hillovi za pomoc. Chci redukovat sestavu na menší prostor a že se nějakého počtu zbavím. Hledal jsem na guglu co šlo, ale třeba na TME se to jmenuje jinak a je to podle mě nová výroba. Je to označení SZ-1 původní označení od prvovýroby?
To v tme je úplně jiný výrobce a kvalita je o dost horší a časem se zhoršuje. Mám v dílně obojí, tak se o víkendu můžu podívat jestli jsou ty zámky kompatibilní. Myslím, že spíše nebudou.
Založen: Mar 12, 2008 Příspěvky: 3037 Bydliště: Považie - Vorošilovo
Zaslal: so červenec 27 2024, 18:56 Předmět:
Musím sa priznať, že, keď som ešte videl prvý krát príspevok, tiež som si myslel, ako aj EKKAR, že ide o vysvetlenie, čo je to KC.... 😂 Som sa nečudoval, lebo v poslednom čase a najmä po Covide sa už nečudujem ničomu.... 😎
Zaslal: so červenec 27 2024, 21:30 Předmět:
Protože ať chceme nebo ne, dorůstá nám generace bastlířů, pro který jsou teslácký součástky něco jako pro nás byly lampy s "hákenkrojcem" respektive "tou rozcapenou vránou" ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Mar 12, 2008 Příspěvky: 3037 Bydliště: Považie - Vorošilovo
Zaslal: so červenec 27 2024, 22:11 Předmět:
Pravdu povediac,
,,Netuší někdo, jaké to má označení?"
ma, ako prvé napadlo odpísať: ,,Na papieri a perom", len som sa včas zastavil, nechcel som byť zas dement....😁. Nikdy by ma nenapadlo, že sa pýta na tie šuflíky.....
Zaslal: ne červenec 28 2024, 7:57 Předmět:
Je to přesně podle pravidla "Jaká otázka, taková odpověď." a zdá se mi, že Ekkar odpověděl přesně to, co chtěl někdo vědět.
HF_Tech napsal(a):
Ty jsi zase borec! Kde v dotazu "Netuší někdo, jaké to má označení?" vidíš slova "označení šuplíku"? Rovnou se taky přiznám, že jsem ani neviděl tak obojetnost toho dotazu jako spíše dost amatérskou otázku.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18533 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: ne červenec 28 2024, 10:49 Předmět:
Copak, přečíst pokud není člověk slepej není problém. Ale zpracovat to v tý kebuli, to je horší a jak pozoruju, s věkem se to dost zhoršuje.
Těhle šuplat možná budou lopaty, až Švagerka zavře krám. Poprvé jsem si je koupil někdy v roce 1980, tenkrát parádní věc, hlavně ty prizmátka na futrálech aby se z toho dala složit celá stěna.
Menší, ale dnes dost drahá alternativa jsou šuplata Mars a nebo různý plastový přihrádkový "neceséry" s průhledným víkem. Hledej NORS 12 a pod. _________________ Jirka
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.