Zaslal: po červenec 29 2024, 20:43 Předmět:
nokijec napsal(a):
Nepište tu blbosti. ....
To co tady píše _luky_ je sice pěkné, ale důchod se počítá z hrubé mzdy.
Hlavně, že druhé poučuješ o blbostech a sám jednu napíšeš.
Důchod se nepočítá z hrubé mzdy, ale z odvedného pojištění a roků, které se to platí. Pokud se podíváš do toho výpočtu, tak je zajímá jen ta "hrubá mzda", z které bylo prokazatelně odvedeno správně vypočtené důchodové pojištění. Pokud zaměstnavatel za tebe nic neodvede a ty si to zavčas nezjistíš a nesrovnáš to důkazy o pracovním poměru a výdělku, tak máš prostě smolíka.
Jinak důchodové pojištění je jen podvod, lepší je když ti zaměstnavatel vyplatí peníze normálně a odvede z nich i správné důch. pojištění.
Takže jsem blbost nenapsal ,sám napsal ,že se počítá z hrubé mzdy jen si to podmínil zaměstnavatelem odvedeným pojistným.Kdybych se chtěl hádat jako ty tak bych ti vyčetl,že si nenapsal,že se jedná jen o celé odpracované roky.Zase se chceš jenom hádat.
Penzijní spoření podvod?
Kde podstata podvodu,kdo se obohatil?Kdo koho uvedl v omyl?,Kdo je poškozený?
Killroy:
Ten příspěvek je pro zaměstnavatele výhodný pouze v tom,že z té částky neplatí odvody.Když budeš chtít přidat někomu 1000 Kč na čistém do výplaty na účet,bude tě to stát o dost víc.
Ty peníze ale ten zaměstnavatel musí nějak vydělat nebo někde ušetřit.To máš jako se sponzorováním "odečtete si to z daní".Když někomu tu vydělanou tisícovku nedám ,tak z ní zaplatím daň ,ale pořád mi z ní něco zůstane.
Naposledy upravil nokijec dne po červenec 29 2024, 21:53, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33073 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: po červenec 29 2024, 21:50 Předmět:
nokijec napsal(a):
....Killroy:
Ten příspěvek je pro zaměstnavatele výhodný pouze v tom,že z té částky neplatí odvody.Když budeš chtít přidat někomu 1000 Kč na čistém do výplaty na účet,bude tě to stát o dost víc. ....
Obecně se dá říct, že u člověka - zaměstnance, kterej dostane měsíčně DO 50 000,- na ruku, připadá dalších přibližně 92% jeho čistý mzdy na veškerý možný daně a jinak pojmenovaný oužerky pro stát. Takže aby běžnej pracovník dostal 1Kč do vejplaty, DALŠÍCH 92 halířů sežere erár - v podobě jeho odvodů i odvodů provedenejch za něj zaměstnavatelem. Prostě u mzdovýho nákladu na 1 zaměstnance musíš počítat zhruba s dvojnásobkem toho, co ve skutečnosti dostane na ruku.
U zaměstnanců s přímem vyšším jak 50 000Kč/měsíc je to "díky" progresivnímu zdanění částka násobně vyšší ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Situace, kdy zaměstnavatel neplní svou povinnost a neplatí pojistné na sociální zabezpečení, nijak neovlivňuje účast zaměstnance na pojištění ani nemá negativní vliv na jeho budoucí důchodové nároky. Nemůže ani dojít k tomu, že by dluh na pojistném a případné penále za zaměstnavatele musel doplácet zaměstnanec. Pro účely budoucího důchodu se má za to, že pojistné bylo odvedeno.
Chápu,že když zaměstnavatel zaměstnance nepřihlásí vůbec je problém na straně zaměstnance.
Zaslal: po červenec 29 2024, 22:57 Předmět:
Chápu, že jsem se tě dotknul, ale to, co píšeš, tak je zajímavé potom při dokazování nejen nějakých roků, ale jednotlivých měsíců a dnů při sčítání na OSSZ. Hodně lidí se pak divilo, že to není tak jak se dočetli někde na nějaké E15 či co to je.
Svoje penzijko jsem uzavřel asi před 25 ti lety u Allianz. Tehdy to bylo celkem zajímavé a dneska už takovou smlouvu nikdo nenabízí. Xkrát se mi ji snažili přetransformovat na nějakou "novější a výhodnou". Odolal jsem tlaku a nelituji. Zaměstnavatel mi celou dobu celkem slušně přispíval a já sám jako účastník jsem si k tomu platil maximum nutné pro max. státní příspěvek.
Zaměstnavatel nikomu na penzijko jen tak z lásky nepříspívá. Je to pro něj výhodné, dá si to do nákladů a pěkně odečte.
Po ukončení smlouvy se celý ten letitý příspěvek od zaměstnavatele zdaní 15% účastníkovi, tedy tobě a k tomu ještě 15% z výnosů. Jak bylo napsáno výše.
EKKAR napsal(a):
kdo penzijko vybere dřív, musí tu nezaplacenou daň z příspěvku zaměstnavatele doplatit ...
ss, to stát nikomu neodpustí. Jedno zda je vypovězeno předčasně nebo až po doběhnutí smlouvy.
"Po ukončení smlouvy se celý ten letitý příspěvek od zaměstnavatele zdaní 15% účastníkovi, tedy tobě a k tomu ještě 15% z výnosů. Jak bylo napsáno výše."
Smlouvy u zaměstnavatele nebo smlouvy u společnosti, co nabízí pojištění?
"Jedno zda je vypovězeno předčasně nebo až po doběhnutí smlouvy."
Takže ikdyž "dojedeš normálně do věku, kdy to můžeš vybrat", tak to musíš zpětně danit?
Daní se to pouze při jednorázovém výběru.Když si necháš posílat rentu tak ne.Detaily si prosím dohledej sám.
Penzijní připojištění bylo myšleno jako doplněk ke státní penzi a ne jako spoření na auto se státní a podnikovou podporou.U nás se zvrhlo na to druhé, nebo lidi po odchodu do penze peníze nechají ležet .
Nechaj to tam i když je tam malý úrok.Dál tam nespoří.V podstatě mrtvé peníze.
Do nedávna se dalo spořit dál i v penzi.Od tohoto měsíce už statní podporu nedostávají lidé pobírající starobní penzi.
ono obecně to penzijní připojištění je akorát vejvar pro banky. ty si tam posíláš prachy na který nemůžeš pomalu ani sáhnout, stát ti tam něco také lifruje, oni to využívají jako aktiva a vesele si s tím obchodují a vydělávají, pak ti dají ubohou almužničku, která kolikrát sotva pokryje inflaci z toho ti ještě strhnout kdejakej legální i pololegální poplatek a aby jsi si to mohl odepisovat z daní tak tam musíš posílat min 1000 a teď ještě stát zkrouhnul prachy s výmluvou, že tak donutí lidi si víc spořit (to že ty lidi byly rádi za ty 300 co si urvali od huby aby měli aspoň tu minimální podporu je nezajímá). Obecně se z toho spíše stalo spoření pro bohaté a ty kterým na to posílá přízpěvek zaměstnavatel a maj tak maximální částku.
I mě už finančí poradce radil to zrušit a ty prachy posílat do nějakého jiného investičního fondu, kterej bude mít lepší zisk. Zatím jsem to nechal, ale uvidíme, možná to také zruším
"I mě už finančí poradce radil to zrušit a ty prachy posílat do nějakého jiného investičního fondu, kterej bude mít lepší zisk. Zatím jsem to nechal, ale uvidíme, možná to také zruším"
ne myslím něco jako toto https://www.conseq.cz/ se správně nastaveným investováním, žádné kontroverzní a ani přehnaně rizikové.
ale každého věc kam bude posílat svoje vydělané peníze, které může aktuálně postrádat a ví, že až je bude z nějakého důvodu potřebovat bude je mít k dispozici. Někdo to řeší přes fondy, někdo se tomu sám osobně věnuje a někdo to dává na nějakej spořící účet doufá v to, že výnos bude víc než inflace a někdo další kupuje třeba komodity či mince.
Kdybych aktuálně nemusel řešit vlastní bydlení tak bych ty prachy navíc dal i jinam abych měl diverzitu a nespoléhal jen na to jedno
Zaslal: út červenec 30 2024, 11:47 Předmět:
enovak napsal(a):
a) Smlouvy u zaměstnavatele nebo smlouvy u společnosti, co nabízí pojištění?
b) Takže ikdyž "dojedeš normálně do věku, kdy to můžeš vybrat", tak to musíš zpětně danit?
a) u společnosti se kterou máš uzavřeno to penzijní. Zaměstnavatel už do toho nevstupuje.
b) ano i v tomto případě. Vyjímka je pouze při postupném výběru naspořené částky formou renty.
Zaslal: út červenec 30 2024, 12:31 Předmět:
p32 napsal(a):
při dokazování nejen nějakých roků, ale jednotlivých měsíců a dnů při sčítání na OSSZ. Hodně lidí se pak divilo, že to není tak jak se dočetli někde...
Není dobré čekat až na poslední chvíli a pak se divit. Jednou v každém kalendářním roce si může každý zaměstnanec požádat o vyhotovení informativního osobního listu důchodového pojištění, ve kterém průběžně uvidí započtené doby za jednotlivé roky. Lze to udělat přes Internet prostřednictvím eportal.cssz.cz s využitím datové schránky nebo kdo ji nemá pak identity občana (lze k tomu použít i tzv. bankovní identitu).
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 2 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.