Založen: Mar 19, 2011 Příspěvky: 1975 Bydliště: Jižní Čechy Dačicko
Zaslal: ne červen 30 2024, 11:41 Předmět:
Klucí, já jsem vše na opravy elektroniky dal pryč. Už nemám ani osciloskop. Závada se projevila při práci během mžiku, nebylo to tak, že by se to zhoršovalo. Pokud by byl někdo ochotnej na to kouknout , byl bych rád a jasně že zaplatím.
Zaslal: po červenec 01 2024, 11:39 Předmět:
S trochou dobré vůle jdou zkontrolovat všechny zdroje uvnitř s obyčejným multimetrem, ev. doplněným RC členem k měření AC složky (zvlnění). Ale chápu, že se v tom nechceš vrtat. _________________ Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Zaslal: ne červenec 21 2024, 18:24 Předmět:
Tak abych uzavřel tuto kapitolu. Na opravu se nikdo nepřihlásil a v profi servisech vymýšlely astronomická čísla, tak jsem celou zobrazovací jednotku dnes koupil a vše zase funguje jak má a navíc mám plno náhradních dílů
Zaslal: st červenec 31 2024, 19:50 Předmět:
Zdravím, měl bych jeden dotaz. Nová zobrazovací část polyskopu funguje dobře. jen ze zvědavosti. Obě obrazovky píšou zeleně. Jen je mi divný, že na tom mým původním obrazovka i zeleně vypadá při vypnutým stavu, kdežto na tom novým vypadá tak nějak oranžovohnědě. je tam nějakej filtr? A pokud ano proč se používají různé barvy, když stopa je zelená. Jen mě to zajímá.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18544 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st červenec 31 2024, 20:34 Předmět:
Ten polyskop jsem viděl 2 x na různých místech a vždy měl tu "rezatou" obrazovku. To samý měl ruskej paměťák 2 x 200 MHz, co se nám nikdy nepodařilo zprovoznit. Jo a ten měl navíc vzduchovou bublinu asi 1,5 mm průměr kousek od středu obrazovky. "вот советская техника" _________________ Jirka
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32982 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: st červenec 31 2024, 21:14 Předmět:
Oni ruSSáci měli na podobný aparáty schválně vícero výrobních fabrik. Bylo to doslova a do písmene okopírování německý snahy z konce WW II, kdy výrobu kvůli trvající vzdušný ofenzívě Spojenců "rozstrkali" po všech čertech, aby se jedním útokem nedala vyřadit celá produkce. Proto ruSSáčci postupovali obdobně - výrobu nerozstrkávali po malejch dílnách, ale diverzifikovali v podobě celejch fabrik. I proto například existovala už od konce 50. let "konkurence" mezi Charkovským traktornostrojitělným závodem a uralským "Tankogradem" u Sverdlovska - kterej byl vlastně původním charkovským závodem evakuovaným před Hitlerem. Takže se občas lišil v drobnejch detailech jak design, tak některý technologie a dokonce i zapojení a součástková základna v řadě různejch přístrojů. Pro "věrchušku" ale bylo nejdůležitější, aby všecko fungovalo podobně a co nejvíc se uspokojila nenasytitelná tlama poptávky ... I proto byly jednou stínítka obrazáren při pohledu zvenku jednou sytě zelený, podruhý rezavohnědý a potřetí žlutozelený - na tom nezáleželo, byla to většinou barva skla, ze kterýho bylo čelo báně vylisovaný respektive barva povlaku na vnější straně stínítka - důležitý bylo, aby všecky svítily zeleně ... Zažil jsem to na vojně u kulatejch obrazovek k indikačním pultům radarů - vzhledově i rozměrově shodný, ale barva stínítka ve vypnutým stavu se měnila kus od kusu. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32982 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: čt srpen 01 2024, 11:27 Předmět:
sis2 napsal(a):
U rusáků bylo jednotný jen lhaní, všude se oficiálně vyráběly "šicí stroje" anebo "traktory".
A taky domácí kuchyňský nářadí nebo hračky. Ale když se náhodou některá pracovní síla rozhodl(a) "zprivatizovat" si nějakej ten "výrobek pro domácnost" a nosil(a) si to domů po kouskách, tak ať to pak doma skládali jak chtěli, vždycky jim z toho vyšel kulomet nebo PT střela ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.