Zdravím, chci se zeptat, opravují opět tento starý zesilovač Ale vubec nevím (jsem asi neschopný, nebo nevím) jak maji byt otočene tranzistory, za puvodni KD366A a KD367A mám nahrady KD617 a KU607 (Mělo by to byt dostačujicí) Ať dělám co dělám nemohu na to přijit, pouze vím že
T17- KD367A
T18-KD367A
T19 - KD366A
T20-KD366A
Rad bych je poskladal jak byli předtim, akorat jsem si to blbec nevyfotil (a hlavně už nebyli ani popisky a byli jen vložene, už se kdysi davno opravoval ale neopravil se a ja jsem se na to vrhl asi po 10ti letech.)
A taktež bych se chtěl zeptat, na ty diody co vedou mezi dirama v chladiči, kde přesně patři ?
Na obrazkach je problem více ukazany a rozepsany.
PS: Samozřejmě mám podložky pod tranzistory, mám pástu a mám i chladíč!
Založen: Nov 28, 2006 Příspěvky: 12284 Bydliště: Česká Třebová
Zaslal: pá srpen 02 2024, 5:56 Předmět:
to zase bude debata . . .
"Zkušenosti z náběhu sériové výroby vedly k těmto (ve schématu nezakresleným) úpravám zapojeni:
Tranzistor T15 a odpory pro nastaveni klidového proudu R 89, 91, 93 a 95
byly nahrazeny třemi sériově zapojenými diodami 1N4002 mezi bázemi T17 a T19 (katody směřují k bázi T19) — obdobně pro pravý kanál."
tady je kompletní manuál s osazením a extra schéma . . .
Zaslal: pá srpen 02 2024, 13:00 Předmět:
To první, BrůnoFerrarijskéschéma, vidím poprvé! Ale je aspoň psané šablonovitým písmem. To s diodami vídávám všude. Jsou tam dokreslované dva odpory a popisy jsou od ruky. Nemá býti T7 náhodou KC238C?
Zaslal: pá srpen 02 2024, 21:20 Předmět:
Ono je tam víc všelijakých podivností, odchylek apod. Ten dvojtranzistor KC810 jsem v útobách nikdy neviděl, vždycky tam byly dva plastové, zkamaráděné petrkordovskou čelenkou.
Zaslal: st srpen 07 2024, 19:36 Předmět:
judeware napsal(a):
Ono je tam víc všelijakých podivností, odchylek
Většinou na každém schématu se najde více či méně nějakých nesrovnalostí či chyb.
Já na tom schématu s popisy od ruky našel krom toho tranzistoru ještě:
Chybná hodnota R30 - místo hodnoty 330R má být 560R
C49 a C50 - na schématu otočená polarita (na plošném spoji již nakresleno správně)
R98 a C34 - neoznačená hodnota
C37 a C38 - jako jediné kondenzátory z celého schéma označené starým způsobem (2k2 namísto 2n2)
R39 a R40 - nebyly nikdy na žádném zesilovači osazovány a na plošném spoji jsou tyto propojky označeny jako K11 a K12
Mám i toto totožné (novější) schéma s tím šablonovitým písmem, kde by již tyto chyby neměly být.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.