Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18477 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: so srpen 03 2024, 10:49 Předmět:
Jsem penzista, řidičák na auto jsem měl ještě mě nebylo 18 let (byla tam poznámka "platí od dd.mm.rrrr"). Profík nejsem, pokud se nepočítá 30 let přemísťování osobákama jako OSVČ. Za tu dobu jsem měl potupně 8 aut. Co to sleduju jsem najel 900 - 950 tisíc km. A nebudete tomu věřit, nikdy jsem nebyl účastníkem mnou zaviněný dopravní nehody. Akorát mě 3 x někdo bouchnul na parkovištích a jednou jsem na ledu skončil ve škarpě skoro bez škody. Nikdy jsem nepřišel o ani jeden bod, pokutu jsem platil za celej život 2x.
Doufám, že mi to tak ještě dlouho vydrží.
V ulici máme exota 35 let, kterej rozseká 2-3 x ročně auto, věčně je bez bodů a už taky seděl přes rok za bouračku.
Extrémy, co? _________________ Jirka
To už jenom otázka času, kdy budeš mít reakční čas šneka a než pojedeš na hřbitov zametat listí, tak bude muset přiběhnout EKKAR s kladivem, abys mohl vyjet aspoň z garáže.
Založen: Nov 17, 2011 Příspěvky: 6765 Bydliště: U Litomyšle.
Zaslal: so srpen 03 2024, 11:02 Předmět:
Jako důchodci s BMW (v superstavu), do bawa jsem skočil rovnou z Š100LS, se mi některé příspěvky vůbec, ale vůbec nelíbí. Řidičák 52 let, jeden ťukánek s blbě stojící avií, 3x pokuta rychlost.. _________________ Spát je dobré. Být mrtev je lepší. Nikdy se nenarodit je nejlepší.
Řidičák od 1982 (fechtl), vojenské "C", 10 let za kolečkem jako profík. Jedna nezaviněná nehoda. Pokuty dvě, jedna za parkování (nevšiml jsem si blokového čištění), druhá za rychlost (úsekové měření na D1 v opravě, na 80 mi naměřili 82 Bez štípance na vložce (pro ty kdo pamatují), celou dobu bez ztráty bodu. Profesák jsem vracel cca před pěti lety, bylo mi jasné, že tak se už živit nechci.
Osobně jsem pro razantní zpřísnění. Např. způsobení nehody se smrtelným následkem - zákaz řízení doživotně. 3x nehoda se 100% zaviněním - bez řidičáku na 10 let. Atd.
Prodloužená reakční doba není žádný ukazatel. Lze to řešit delší vzdáleností od vozidla jedoucího před. Daleko horší mají reakční dobu ti, co sjíždí mobil, či sledují film, ač by se měli plně věnovat řízení.
Založen: Nov 17, 2011 Příspěvky: 6765 Bydliště: U Litomyšle.
Zaslal: so srpen 03 2024, 14:40 Předmět:
Vůbec nejezdím jako šnek, naopak. To jako s 300HP mám jezdit krokem? I když někdy si člověk jen tak bublá těch sedumdesát skoro na volnoběh. Nikdo v rodině nedodržuje rychlost, nepoužívá pásy atd. Prostě musí vědět co si muže dovolit. Kolem školky třeba krokem. Ale jinde ne. Je to jen buzerace. Pokuty za parkování nepočítám. Jo, body jsem si nedal žádný. _________________ Spát je dobré. Být mrtev je lepší. Nikdy se nenarodit je nejlepší.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 3 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.