Zaslal: so srpen 03 2024, 23:19 Předmět: Poptávám výrobu přístrojových štítků
sháním dodavatele přístrojých kovových štítků v kusovém množství. Hledal jsem na netu, nějaké dodavatele jsem sice našel, ale ptám se, zda méte někdo nějaké zkušenosti s dodavateli.
Můj štítek by měl být cca 80 x 50 mm, z kovové samolepící folie. Bude obsahovat text (základní údaje) a jednoduché schema připojení (5 přívodů).
Co jsem pracoval, měli jsme podobnou tiskárnu od jiného výrobce.
https://tiskarny-stitku.heureka.cz/zebra-zt411-zt41143-t0e0000z/#prehled/
Pokud jsme chtěli tisk štítků daných rozměnů, museli jsme si objednat u dodavatele materiálu pro tisk, jaké štítky chceme tisknout nebo tisk na pás a pak to střihat. Jednou někoho napadlo tisknout typové štíky na elektromotory - na pokovený štítek. Ale když jsme to na ty elektromotory přilepili, po čase se to teplem rozteklo, ta barva na štítku to teplo od zapnutého elektromotoru nevydržela. _________________ Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
to by jistě bylo ideální, kdybych si mohl koupit list A4 nebo A3 kovové samolepící folie a natisknout si štítky sám. Jenže, kde koupit tu folii? Nikde jsem to neviděl. Občas někde mají papírové bílé listy štítků. To nic nevydrží. Navíc jednou jsem koupil v pardubickým papírnictví 4 listy papírových folií a po natištění a pokusu nalepit je na sklenice s marmeládou se ukázalo, že ty listy štítků byly tak starý, že lepidlo zezadu už vůbec nedrželo a štítek samovolně odpadl přes noc do druhýho dne.
Kdysi před 25 lety jsem míval termotiskárnu štítků Zebra. Ta tiskla na malé papírové štítky z role. Po čase už jsem ji nepotřeboval, tak jsem ji prodal. Ale ten tisk ze Zebry nebyl moc kvalitní, písmo bylo otřepané a tisk po delší době na světle zeslábl až vymizel úplně.
Potřebuji štítky v profi kvalitě. Potíž je v tom, že některé údaje na štítku (hodnoty, parametry) se budou měnit kus od kusu. Teda nemůžu objednat třeba 100 kusů stejných štítků. Mohl bych tak 25 různých , 4 kusy od každého štítku.
Jestli máš tip, kde koupit kovové folie k potištění na laser tiskárně, tak dej odkaz.
Zájdi do najbližšej tlačiarne/reklamky, tam budú mať potrebné materiály aj technológie, trebárs laserovú gravirovačku.
Prečo chceš kovový štítok? Z nostalgie? Rovnako trvnlivý, ako lepidlo, môže byť gravírovaný plast. Menovky na dvere, zvončeky a poštové schránky robia na každej druhej ulici, tam jak je výroba kľúčov. Dnešné gýčové menovky imitujúce kov vyzerajú naozaj ako kov.
Ak máš technológiu na výrobu plošných spojov, tak rovnakým postupom môžeš vyrobiť relief na hliníkovom plechu. Strieknúť čiernou farbou a zľahka prebrúsiť vystupujúcu časť reliefu. Ale ak to už má byť na večnaju pamjať, tak namiesto lepidla použi nity alebo skrutky.
velevážení, vygůglovat výrobce umím taky. Poptal jsem minulý týden dva výrobce na hliníkový samolepící štítek 8x5 cm. První výrobce si žádá 960 Kč za štítek + Kč 1000 za hodinu přípravy Požaduje dodat výkres v TIFF nebo ve vektorech.
Druhý výrobce si žádá za stejný štítek 1650 Kč + DPH.
To ten štítek by vyšel několikrát dráž než ten přístroj.
Zadávat výrobu 1 kusu štítku do Číny je hloupé. Asi ho vyrobí levněji, ale s dopravou a nákladama na vyclení a skladným u přepravce a DPH to vyjde dost draho, možná ještě dráž než výroba v Česku.
Nejlepší by bylo koupit A4 folii a natisknout si na laserovce sám. Jenže, nikde jsem dosud nenarazil na AL folii k potisku na laserovce. Všude mají jen papírový A3 nebo v kotouči pro termotiskárnu nebo plastový průhledný.
Prečo chceš kovový štítok? Z nostalgie? Rovnako trvnlivý, ako lepidlo, môže byť gravírovaný plast. Menovky na dvere, zvončeky a poštové schránky robia na každej druhej ulici, tam jak je výroba kľúčov. Dnešné gýčové menovky imitujúce kov vyzerajú naozaj ako kov.
Potřebuju kovový a tenký, ideálně samolepící AL folii. Vygravírovaný ať už do plastu nebo do plechu nebo do desky plošnýho spoje, vyjde tlustý.
Já používám tyhle https://etikety.heureka.cz/rayfilm-r0555_1123g-stribrne-pet-laser-etikety-210x297mm-a4-10listu/#prehled/ ale určitě najdeš i jiné. Tahle je v designu hladký hliník a od hliníku je to na pohled k nerozeznání. Ale viděl jsem i různě kartáčované apod. Samozřejmě je to plast potažený kovem, ale kovová vrstva tam je stoprocentně, LEDka to neprosvítí ani náznakem jako třeba bílou samolepku. Pokud je to na nějakém exponovaném místě, je vhodné tisk přelepit laminační folíí pro jeho ochranu před setřením. Například taková ta protiskluzová, jemně strukturovaná co se používá na reklamu na podlaze v supermaketech vypadá efektně a je odolnější proti poškrabaní než běžná krycí fólie.
Jde to a celkem pěkně, kdysi jsem chtěl upravovat laserovku na přímý tisk na PCB, ale úprava dala relativně dost práce a výsledky s laminací žlutého papíru z ebay jsou více než uspokojivé, takže k tomu nakonec nedošlo.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.