Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Pěkný dokument
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Historie a vzpomínky na doby dávno minulé
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
AZK401



Založen: Apr 21, 2011
Příspěvky: 201
Bydliště: Příbram VII

PříspěvekZaslal: ne srpen 04 2024, 18:05    Předmět: Citovat

masar napsal(a):
AZK401 napsal(a):
...Doporučili mi jinej browser. Radši už neexperimentuju.
Používat MS Edge je "experiment"? To je tvrzení na hlavu postavené. MS Edge je součástí Win10/11. Spíš by to chtělo "experimentovat" s bankami. Úroveň vývoje jejich aplikací je často problematická.
Wink


Experimentování byly ty blokátory reklamy. Nepochopil?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
masar



Založen: Dec 03, 2005
Příspěvky: 12662

PříspěvekZaslal: ne srpen 04 2024, 18:30    Předmět: Citovat

Z tvé odpovědi vyplynulo, že jsi poslechl banku a přešel na jiný browser, protože jsi "všechno povypínal, ale stejně jsme to nepořešili". Takže to vyznělo jako neúspěšný experiment, za který může Edge. Proto moje otázka a odpověď na ni.
Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Valdano



Založen: Jan 01, 2023
Příspěvky: 1882
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: ne srpen 04 2024, 18:59    Předmět: Citovat

Blokátory se do prohlížečů instalují jako tzv. rozšíření, která se dají kdykoli jednoduše dočasně vypnout a pak zas zapnout. Takže blokátor můžete dočasně vypnout před tím než začnete přistupovat na nějaký konkrétní web, kterému to vadí a pak po ukončení práce na tom webu můžete vypnuté rozšíření zase zapnout. Je to triviální operace na pár kliknutí. Wink

O tom zda v konkrétním případě bude nebo nebude použito rozšíření rozhoduje prohlížeč. Pokud je rozšíření vypnuté pak ho prohlížeč vůbec nepoužívá tj. jako byste ho ani neměli nainstalované.

Vypnout/zapnout jednotlivá rozšíření umí i jiné prohlížeče, ale vzhledem k diskusi níže popisuji postup pro Microsoft Edge.

Vypnutí/zapnutí konkrétního rozšíření v Microsoft Edge (Win 10, Win 11)

1. V Microsoft Edge vyberte Rozšíření umístěná vpravo od adresního řádku prohlížeče a pak vyberte Spravovat rozšíření.

2. Vyberte přepínač vedle rozšíření, které chcete vypnout nebo zapnout a nastavte ho do příslušné polohy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Valdano



Založen: Jan 01, 2023
Příspěvky: 1882
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: ne srpen 04 2024, 19:20    Předmět: Citovat

Hydrawerk napsal(a):
Mám v Google Chrome nějaký Adblock. Nejdřív youtube nechtělo fungovat a teď zase nefunguje adblock, reklamy tam jsou furt. Oni furt spolu zápasí. Youtube obecně není rádo, když lidi blokujou reklamy.

Pokud už nefunguje pak si v Google Chrome ve Správci rozšíření odeberte rozšíření AdBlock a zkuste si do Google Chrome přidat nově 1.8.2024 aktualizovanou verzi rozšíření uBlock Origin. S ním YouTube zatím nemá žádný problém, funguje dobře a bez reklam. Jedná se o průběžně aktualizovaný open source blokátor, jehož projekt je na Githubu. To jak dlouho Vám tato verze blokátoru bude fungovat s YouTube bude záležet na tom za jak dlouho vývojáři rozhraní YouTube provedou úpravy, které na to budou mít vliv a pak bude zase vhodné aktualizovat na novější verzi uBlock Origin, která to pak zas nějak obejde a dál bude fungovat bez problémů a tak pořád dokola.

Ano je to nekonečný boj různých blokátorů a poskytovatelů různých webových služeb. Je na každém, zda se rozhodne nepoužívat nic co by blokovalo reklamy a v takovém případě na YouTube při prohlížení různých videí prostě počkat až reklama proběhne (většinou je tam možnost po určitém čase reklamu přeskočit) a nebo zda se rozhodne používat nějaký blokátor jako je třeba právě uBlock Origin, ale v takovém případě musíte počítat s tím, že určitá verze nebude funkční navždy a po nějakém času bude potřeba ji aktualizovat na novější verzi. Wink

Další možností pro řadu lidí asi méně přijatelnou (z důvodu instalovat samostatný program pro tento účel) je nainstalovat a požívat program FreeTube, který je zdarma jak je zmíněno v článku CHIPu. FreeTube umí přehrávat videa z YouTube bez reklam a také umožňuje stahování videí na počítač. Aplikace funguje v podstatě jako klient YouTube pro Windows (10 a novější), Mac (macOS 10.15 a novější) a Linux. Open source projekt aplikace FreeTube je rovněž na Githubu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Historie a vzpomínky na doby dávno minulé Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund