Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5394 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: po srpen 05 2024, 23:11 Předmět:
Zas to pletiete, nemyslel som cestičky. Ja som písal, že potlač (silkscreen) môže byť o 0,5mm posunutá, tam to niekedy tak presne nelícuje. Na tej mojej doske je tiež silkscreen trochu vľavo. Niekedy sa im* podarí trochu posunúť aj masku.
*-im je myslené výrobcom globálne, nie tomuto konkrétnemu.
Viem, niekedy sa skrátka nesprávne vyjadrím, sloh mi nikdy nešiel. _________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Je to ďalšia vrstva, ale odpovedá miestam kde tá maska nebude.
A pozor, ako vidieť pri maske a popiskoch, ich presnosť umiestnenia je +/- 0,5 mm. Preto sa robia odmaskované plochy väčšie.
A mimochodem, tady jasně píšeš o masce, takže kdo to plete ?
Zaslal: po srpen 05 2024, 23:22 Předmět:
Maska a potlač, oboje. Ale spomínali sa medzery medzi vodičom a rozliatou meďou čo som ja nepísal... sakra, asi som to zasa poplietol. To je tak keď čítam rýchlo a ešte robím 3 veci naraz. Tak sa ospravedlňujem. _________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Tak ještě taková drobnost, potisk (obrysy součástek) nepotřebuju, nicméně DRC hlásí chybu tam, kde potisk protíná pájecí plošku. Což má logiku, ta barva by bránila pájce v kontaktu s mědí. Co s tím ?
PotPalo: v pohodě...
Mimochodem, malé OT ke Tvému podpisu. Pečlivě třídím odpad, papíry, plasty, vše do správných kontejnerů.
Jenom to víčko vždycky utrhnu, odstraním ten otravný kroužek z hrdla láhve a ostentativně hodím na zem, ať jsem kdekoliv. Pomateným ekoteroristům navztek. Takovou hovadinu nelze podporovat.
Zaslal: po srpen 05 2024, 23:52 Předmět:
Čo s tým? Nič. Oni vo výrobe automaticky zrušia potlač okolo plošiek a prekovov. Na tom mojom obrázku je to vidieť. V návrhu je celá čiara, na hotovom DPS je prerušovaná. Žiadne DRC som nepoužil, nech sa drcajú barani a nie moja doska.
Niekedy to automaticky upravia aj dosť nezmyselne, aj tam kde netreba, kde nieje odmaskovaná plôška. Potom dosť ďaleko okolo prekovov chýba popis a vyzerá to dosť debi|ne, ako aj na tejto doske:
P1010615a.jpg
Komentář:
Velikost:
59.89 kB
Zobrazeno:
24 krát
_________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 6714 Bydliště: Milotice u Kyjova
Zaslal: út srpen 06 2024, 13:51 Předmět:
Přesně tak, výrobce si to odstraní sám automatem. A k té nepájivé masce. Většina výrobců je chce mít s přesahem 0,00 mm. Potřebný přesah si upraví sami. Ale třeba u Gatemy ho zadávám nenulový - mají to někde v technických listech. JLCPCB tuším když dáš nulový, automaticky si ho zvětší podle potřeb své technologie.
@PotPalo, jinak hezká ukázka toho, že je potřeba kontrolovat jestli popis není v prokovu...
Pokud chces popisky pres prokovy, nedelej via tak velke jako na obrazku. Mensi se vetsinou zaplni maskou a pak pres ne jde bez problemu tisknout. Nebo si je muzes nechat vyplnit pryskyrici, coz ale neni uplne zadarmo.
Když dodržím všechna pravidla (10x10 cm atd.) abych se dostal na nízkou cenu, můžu v jedné objednávce za stejných podmínek zadat víc různých destiček, nebo druhá a každá další už budou za jinou (vyšší) cenu ?
.
Případně, dá se to obejít samostatnými objednávkami, i když budou ze stejného e-mailu ?
.
Nebo za tu nízkou cenu je jenom první destička pro jednoho zákazníka a všechny ostatní jsou dražší, bez ohledu na to, jestli jsou objednané najednou nebo postupně ?
Prostě si to vyzkoušej. Dokud to nezaplatíš o nic nejde, nemusíš se bát že by to začli vyrábět bez peněz. Oni ty podmínky neustále mění, co platilo včera dnes může být úplně jinak.
... Oni ty podmínky neustále mění, co platilo včera dnes může být úplně jinak.
To je určitě možné. Já bych byl velmi vděčný alespoň za informaci, jak to bylo včera i s vědomím, že může dojít ke změně.
Mistr světa v neschopnosti, z tebe musej mít v práci radost.
Za asi minutu jsem na jlcpcb nahrál 5 desek po 5 kusech a okamžitě viděl kolik to stojí. Doufám že se bavíme o této firmě - neobtěžoval ses uvést kde chceš objednávat. První deska v objednávce je za akční cenu ($2) ostatní za vyšší cenu (například dvouvrstvá za $4, šestivrstvá za $60 apod) Nikdo ti do PC nevidí, takže nikdo neví jaké desky a v jakém počtu chceš dělat a tedy jakou cenu za to budou chtít.
Z uvedeného plyne, že je výhodnější tam nahrát v rámci jedné objednávky 6vrstvou desku jako první a budeš ji mít za $2 a za dvouvrstvé zaplatit $4 než opačně. A takových všelijakých podmínek tam mají asi milion. Pokud si objednáš desku znova, zaplatíš znova poštovné, takže to u dvouvrstvých vyjde nastejno. Nevím jestli to mají nějak omezené, ale 2.9.2024 jsem zadával zmíněné 6 vrstvé desky za $2 a dnes by mi ji za stejnou cenu vyrobili znovu. Ale nemyslím si že číňani jsou úplní idioti, takže pokud bys takhle chtěl vyrobit 1000 desek, tak by ti to nejspíš zařízli ručně.
Napsání tohoto textu mi trvalo několikanásobně dýl než zjištění ceny za desky. Tak nebuď línej a vyzkoušej si to se svými deskami sám.
Mistr světa v neschopnosti, z tebe musej mít v práci radost.
Za asi minutu jsem na jlcpcb nahrál 5 desek po 5 kusech a okamžitě viděl kolik to stojí...
Klidně mi vynadej, z Tvého pohledu máš naprostou pravdu. Jenom ta situace je malinko jiná.
1. Nemám čím to zkoušet, ty desky teprve plánuju namalovat a byly by dost odlišné právě podle toho, jestli by se vyráběly v Číně, nebo primitivní technologií v ČR (plosnaky.cz).
2. Snaha nevymýšlet trakař, ale zeptat se někoho, kdo má s danou věcí zkušenost, nemusí být vždy příznakem neschopnosti. Elektronikou jsem se nikdy neživil, je to jenom hobby.
3. Minutu Ti to trvalo právě proto, že už to umíš, máš tu zkušenost, dovednost. Pokud se o to budu pokoušet já, zabere mi to dva dny, než se v tom zorientuju a prozkoumám všechny souvislosti. Takže se vyplatí předem zjistit, jestli to má smysl.
.
V každém případě děkuju za ochotu poradit i investovaný čas a námahu. Tím spíš, že to vypadá nadějně. Jestli stojí deska 2 nebo 4 nehraje roli, šlo mi o to, aby to nevyskočilo na mnohonásobek. Tohle je v pohodě, stačí mi základní 2 vrstvy.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strana 9 z 9
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.