Ahoj kluci,
tak nějak mám čas si dát dokupy věci. Dlouho jsem to neřešil.
Ale..
OWON B35T mám ho tak 7-8 let.
Teď jsem potřeboval opravdu přesně změřit přechoďáky.
Při zasunutých šňůrách mám na krátko 8Ohm. Při rozebrání s co nejlepším kraťasem mimo banánky jsem na 2Ohm. Pořád nejsem spokojen. Ale lepší než 8.
U COM mám vylomený ten středící plast. Jakýmy zdířkami by to šlo nahradit aby to nevypadalo zbastleně a aby to mělo top vodivost.
Jo, už nestojí co stával. Ale nechci nutně kupovat nový.
Poradí někdo prosím?
Pokud zkratuješ zdířky spolehlivě ze zadní strany, a pořád ti to ukazuje 2Ω, chyba není ve zdířkách ale v elektronice, možná v přepínači.
(deklarovaná přesnost je 2% + 3digit, takže na rozsahu 600Ω by měla být při zkratu odchylka do 0,3Ω).
Šňůry jsi zkoušel? _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Zaslal: st srpen 07 2024, 17:01 Předmět:
Šňůry jsem zkoušel několikery.
Ty samé šňůry jsem dal do Voltcraft VC-521 a 0,2Ohm ve zkratu.
Takže šňůry jsem vyloučil.
Otevřel DMM a na DPS jsem spojil na krátko. A 2Ohm. nevím tedy jak to ukazovalo jako nové.
Jo, líbil by se mi Fluke. k tomu se asi časem dostanu.
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4564 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: st srpen 07 2024, 18:12 Předmět:
Měl jsem ten samý. Po čase začal kecat na ohmech, pak i na napětí. Nic jsem tam vadného nenašel a tak skončil v kontejneru. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Zaslal: čt srpen 08 2024, 7:52 Předmět:
Pokud potřebuješ měřit přesně přechoďáky v domácích podmínkách, udělej to ohmovou metodou a dopočítej. Pusť tam ze stabilizovanýho zdroje větší proud a změř přesně proud i napětí.
Zaslal: čt srpen 08 2024, 7:55 Předmět:
A na nepresne meranie staci zmerat hodnotu, co to ukazuje pri skrate a nasledne od nameranej hodnoty odpocitat. Za predpokladu, ze je ta hodnota stabilna.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18533 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: čt srpen 08 2024, 8:46 Předmět:
Divím se, že na multimetrech není pro odpory kalibrace na nulu jako to bylo u každýho analogovýho měřáku. Digitál multimetrů mám několik a nemá to ani jeden. Ani se sebelepšíma fabrickejma měřícíma káblama jsem se při zkratu nikdy nedostal pod 0,4R. _________________ Jirka
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9116 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: čt srpen 08 2024, 8:53 Předmět:
Tlačítko Δ mají všechny co mám, považoval jsem to za naprostej základ. Dnad jen u nejlevnějších krámů bych ho nehledal. Značkový měřicí kabely co mám dají tak 0,15 Ω na pár v sérii. Ale už jsem dva páry musel vyhodit, protože se ukázaly značně nespolehlivý, jeden byl Keysight a druhej myslím Hirschmann, a to se k nim chovám dost šetrně.
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9116 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: čt srpen 08 2024, 9:35 Předmět:
No to bych nečekal. Asi mám štěstí, v autě vozím UT33A za pár stokorun a taky má relativní měření. Dokonce i UT10A co nosím skoro v kapse. Doma mám Flukáče, Metex i prastarej HC-81. Všechny to mají. Jen u DT-830 co jsem chvíli měl, protože jsem jej našel to nebylo. Prostě to považuju za standard a základ multimetrů.
Zaslal: čt srpen 08 2024, 11:13 Předmět:
2 RNBW:
Jasný, já nejsem úplně lama. I když pro vás řeším třeba triviální věci. Dělám trošku v jinym oboru. Ale elektronika mně baví. Jen mám spoustu jiných aktivit. Tak nemůžu sedět stále u stolu a vzdělávat se.
To mi je jasný, že se to dá odečíst. Jenže když potřebuješ aby Ti pípal když propískáváš cesty na pcb a místo toho musíš koukat na displej, protože nepíská. Jo, ukazuje třeba pořád kolem 10Ohm. To je příklad a u toho už měřák nepíská, tak je to otravný.
BTW: nemá někdo zkušenost s DMM Testo 760-2? V práci Testo používám, ale na jiné veličiny. Tak jen jestli má smysl na něj koukat i když jsem včera koukal na HIOKY 4256. Uvidíme, až mi přijdou zítra zdířky pro banánky až to překládám jak se to bude chovat.
Zaslal: čt srpen 08 2024, 17:25 Předmět:
2 ransom:
Od včerejška sedim u YT. Porovnávám. Ale našel jsem u Jiřího Bekra při porovnávání měření různých značek DMM zmínku o problému s měřenim R u Owonu. Sice tam má pozdější model. Ale mělo by to být v drahách na přepínači. No zkusim včetně výměny zdířek, protože se mi nelíbí že kontakty jsou z ohnutýho slabýho plíšku. A uvidíme. Pak půjde do garáže na orientační měření.
Vyčisti důkladně přepínač a mázni ho nějakým olejem, když to necháš suchý, zoxiduje to a pak to měří kraviny. _________________ Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.