Zaslal: so srpen 31 2024, 18:01 Předmět: Pájení na Instagramu
Na Instagramu jsou videa pájení součástek, kde vůbec nepoužívají tavidlo, ale nějakou takovou divnou průhlednou pastu. Vypadá to, jako by v tom vůbec nebyla kalafuna. Při pájení to vůbec neztuhne, aby se to pak dalo oloupat, dokonce se to ještě víc rozteče. Co je to za sajrajt a čím se to pak umeje, aby to nedělalo paseku (svody, koroze) ?
Dá se to někde normálně koupit na vyzkoušení ze zvědavosti (ne čína přes půl zeměkoule) ? Normálního tavidla mám doživotní zásobu, jenom mě to zajímá.
Netuším cos viděl a čemu říkáš normální tavidlo, ale podle toho jak to popisuješ, je to normální tavidlo. Koupíš ho všude a opláchneš prostředky k tomu určenými podle typu tavidla, nejčastěji třeba IPA.
Zaslal: so srpen 31 2024, 18:59 Předmět:
V zaměstnání používám nějaký flux, nejsem si zcela jistý, který to je. Možná SMF-2L. https://www.nevo-solder.com/solder-flux/
Výrobce nařizuje skladování v lednici a udává dobu trvanlivosti jenom asi jeden rok. Deska plošných spojů se potom umyje v myčce, nebo aspoň očistí kartáčkem a speciálním hadříkem. Používá se k tomu asi No Clean Flux Remover — VeriClean od firmy Microcare.
https://www.microcare.com/en-US/Products/No-Clean-Flux-Remover-VeriClean _________________ 010203
Testuji nějaký "Razant" z Nuba Dubňeny. Koupil jsem to v nějakým hobbyšopu v Pardubicích. Má to jít opláchnout vodou. Na moje pájení to vyhovuje. Na jemnou elektroniku tu mám už delší dobu cosi na bázi kalafuny v lihu. Bylo to určeno pro pájení elektroniky
Naposledy upravil Artaban001 dne so srpen 31 2024, 20:31, celkově upraveno 1 krát.
Já myslím, že je to rukama, někdo je má tak levý, že ho ani Super Golden Future HF rework jelly nespasí a někdo odvede kvalitní práci i s kalafunou. Takže s těma prasatama bych brzdila, něco to může říkat o vašich (ne)schopnostech.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3Další
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.