Zaslal: so září 14 2024, 16:05 Předmět: TV JUNOST 401 hledám rozmístění součástek.
Mám tady TV JUNOST 401 a nejde mi nic naladit. Je zajímavé že když přepínám mezi předvolbami tak někdy na chvilinku problikne signál z UHF pásma. Mám sice schéma, ale nemám rozmístění součástek. (viz foto tištáku) Takže hledám dokumentaci kde je zapojení vodičů na tištáku kde je kanálový volič. V nouzi by mi pomohlo alespoň zapojený vývodů vlastního kanálového voliče včetně popisu který vývod přepíná které pásmo a kde je ladící napětí.
Myslel jsem, že varikapový tuner pro VHF/UHF není mechanicky laděný. Tvoje fotka odpovídá plošnému spoji na obrázku. Měl by to být kanálový volič "SKB".
edit: Při pečlivějším pohledu je to jiné. Tak pardon.
Zaslal: so září 14 2024, 19:21 Předmět:
Ta "plachta" byla dodávána ke každému kusu - taky bych od něj čekal, že si ji dovede obstarat i sám.
Třeba: na aukru - jako nová (za kačku) a neprodala se.
A nemusí ji ani kupovat - stačí když si ji načte _________________ Honza - kokúň
Zaslal: ne září 15 2024, 9:04 Předmět:
Masar, neomlouvej se, ono se v těch podverzích těch ruských TV špatně vyznává. Pro lepší pochopení přikládám foto. Ještě pro ty co nevedí, oba mají stejnou skříň, akorát že ten s předvolbama pro západní trh nemá plastovou čáást skříně s nožičkama tak vypadá menší.
20240915_095537.jpg
Komentář:
Velikost:
147.33 kB
Zobrazeno:
25 krát
Naposledy upravil radioelectrum dne ne září 15 2024, 9:05, celkově upraveno 1 krát.
2004 Příspěvky: 19908 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: ne září 15 2024, 12:56 Předmět:
Ta mechanika předvoleb dávala od počátku zabrat drahám potenciometrů ladění, protože se běžce při přepnutí tlačítkem vždycky malinko hnuly, a dráhy to odnesly první. Nebylo to nejšťastnější řešení, ale, kde byl dostupný jeden program, na tlačítka se nesahalo a kombajn ladění vydržel déle. Kde byly dostupné dva programy, po dosloužení prvních dvou předvoleb se použily zbylé dvě. Tím se zdvojnásobila jejich doba životnosti.
Jestli ti nezáleží na historické věrnosti, mám tu jeden námět.
Samozřejmě tady to vzniklo z jiného důvodu, Elektronika 11 měla jen VHF tuner, zato na tři ploché baterky dokázala hrát přes půl hodiny a hodila se na střeše při hledání signálu. Proto je tam taky přidaný ten indikátor (v podstatě ukazuje napětí zpožděného AVC). V televizi jsem nahradil kanálový volič i s mezifrekvencí kompletním tunerem z nějakého videa, použil i blok 8 předvoleb a k tomu osmipolohový třípaketový přepínač. Jeden paket přepíná napětí z běžců ladicích potenciometrů, druhý pouští napájení do přepínačů pásma (oddělovací diody žádné potřeba nejsou). Třetí paket jsem na přepínači nechal, protože se do televize vešel, abych nemusel rozebírat a skládat pakety.
Chtělo to jen trochu měřit a promazat si mozkové závity.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.