Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Co nebrat z Hadexu ?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 19, 20, 21  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> "Čínský" a jiný šmejd
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rnbw

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 11:33    Předmět: Citovat

Niektore tie plasty su asi z hovna. Na konvici Zelmer sa rozpadava veko, ale telo drzi.

Najlepsie kupit nerezovu konvicu slusnej znacky (napr. Electrolux). Sklo neodporucam, velmi lahko sa rozbije.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lojza1

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 11:51    Předmět: Citovat

Pikofarad: Nerezová konvice dělá velký hluk a jak jsem psal, rozpadla se mi skoro hned. Plastová třeba Tefal je OK, ale je velká. Ale vlastně i v ní se kdysi asi účinkem páry vylomily výstupky, o které se opíralo vyjímatelní sítko. A také už dávno odešla pružina otevírající víčko. Mimochodem, Tefal, ale stupnice hladiny je úplně mimo realitu. Napsal jsem tam správné značky fixem.
V menších konvicích není kdovíjaký výběr. Ano, kdo ví, co se tam vyluhuje. Souhlasím.
Pikofarad

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 12:18    Předmět: Citovat

Před víc než rokem jsem koupil na aukru novou nerez ETA Brigita,jen bez orig. obalu,za 190 i s dopravou.Nepozoruji že by nějak hučela.2kW,jede denně.
Lojza1

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 12:45    Předmět: Citovat

Možné to je. Může to záležet na síle plechu, možná na akustickém tlumení jeho okrajů základnou a víčkem a také na stavu sluchu. Ta moje rachotila hrozně. V tom obchodě říkali, že to prý nerezové dělají, a ono to je celkem uvěřitelné. Kromě toho tepelná izolace horké vody uvnitř je nulová. Plast sám asi trochu izoluje (zvenku se ruka nespálí) a bílý snad ani moc nesálá, i když by šlo o IR oblast a tam bílý možná není bílý. Myslím, že jsem před lety používal i jinou rachotící nerezovou konvici.
Lojza1

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 12:53    Předmět: Citovat

rnbw: Koukám tedy na web Electrolux.

https://www.electrolux.cz/kitchen/small-kitchen-appliances/kettles--water-filters/?d2cSellable=true

Na výběr 4 typy, dva nerezové. Jeden levnější, pro konkrétní potřebu moc velký. Druhý speciální, drahý, s neuvedeným objemem. Nevybral bych si. Ten Sencor je vyhovující. Jen jsem upozornil, že je to za málo peněz málo trvanlivý výrobek. A nevíme, co se z něj možná vyluhuje. Navrhl jsem, jak by se taková konvice mohla používat, aby vydržela déle a co nejméně škodila zdraví.

Existují jistě i dostatečně odolné plasty. Nevím, jestli zdravotně nezávadné, pokud jde o spotřebič s topným tělesem. Mám na mysli fluoroplasty. Ani moje konvice Tefal z něčeho opravdu odolného není. Je nějak trvanlivější, ale také násobně dražší.
Celeron

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 15:10    Předmět: Citovat

Mě nerezovky, dvě různý, rachotěj jen po vyčištění kyselinou octovou a nebo Calgonem. Stačí aby se v ní udělal nepatrnej povlak kotelního šutru a přestane to. A ten se na vodě, co nám posílá Královéhradeckej VAK vytvoří už po 1-2 varech 0,5l vody. Za měsíc je ho milimetr a začne se loupat.

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Lojza1

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 15:33    Předmět: Citovat

Celeron: To může být ono tlumení. Mně se tady v UH konvice vlastně ani moc nezanáší. Trochu ano, ale není to tvrdý vodní kámen. Dá se to setřít rukou a není toho moc, ani když se to dlouho neotře. Jinak ano, vodovodní baterie se tím pokrývá. Asi to nějak ovlivňuje to ohřívání. Ale bojler se plní nažloutlými šupinami (obvykle ohřívá jen teplou, ne horkou vodu) a z trubky splachovadla takové šupiny také občas vypadnou, když se z toho tvrdého PVC nějak uvolní. Topné těleso v pračce tu také není pokryté kamenem.
Otkundes

PříspěvekZaslal: ne září 22 2024, 10:27    Předmět: Citovat

Taky jsem neměl dobrou zkušenost s plastovou konvicí od tohoto výrobce. Voda z ní zapáchala plastem.
Nerezová mi zase při ohřevu vody hlučela, po čase v ní přestaly svítit LED-ky a po třech letech, přestaly těsnit průzory vodoznaku. Kolem konvice byla pak vždy loužička vody.
Nakonec jsem si připlatil a koupil keramické, od korejského výrobce. Voda z nich nepáchne a při provozu jsou znatelně tišší.
Lojza1

PříspěvekZaslal: ne září 22 2024, 17:22    Předmět: Citovat

Otkundes: To neznám. Prosím o nějaký odkaz přímo na tu, která se osvědčila. Díky.
Otkundes

PříspěvekZaslal: ne září 22 2024, 19:31    Předmět: Citovat

Tak tedy upřesním.
Asi před pěti lety to byla konvice Hyundai, model VKC751. Od ní sice již nemám dokumentaci, ale její foto je na internetu.
Po dobré zkušenosti, jsem před třemi lety přikoupil Rohnson Ceramic Kettle R-7802, obsah 1,5 l, výkon 1,2 kW. (EAN 5202561532289).
Obě se plní po sejmutí pokličky. Nemají vodoznak. Místo něj je v konvici trubička, s ukazatelem max. výšky hladiny. Ta též odvádí část páry k vypínacímu mechanismu. Přebytek páry při varu, je odváděn třemi dírkami v pokličce. Dole v konvici klasická ohřívací plotna, na ní patrně porcelánové tělo nádoby, poklička porcelán, odnímatelná. Podstavec bílý plast, koaxiální konektor. Chod signalizuje LED-ka. Různé dekory (malby) na porcelánu.
Zatím spokojenost s oběma.
gůgl jistě napoví více...
Lojza1

PříspěvekZaslal: ne září 22 2024, 20:29    Předmět: Citovat

Díky. Netušil jsem o existenci takové alternativy. Je to prázdné hmotné?
První už asi nedostupná, druhá zas tak moc drahá není, jen vzhled trochu nepatřičný a kýčovitý - má vzhled něčeho, čím není.
Pro mou potřebu asi ne, mám ještě tu starší Tefal + rezervní starou noname a jako požadovanou malou lehkou už jsem koupil novou Sencor, jakkoliv nekvalitní. Ale i pro ostatní to tu může být zajímavý tip.
Valdano

PříspěvekZaslal: ne září 22 2024, 23:06    Předmět: Citovat

Já mám už přes 15 let starou plastovou konvici Philips Essence HD4650, 1,2L, 2400W (byla tehdy ve slevě za cenu něco okolo 400 Kč). Šlape dodnes a nic se na ní nerozpadlo ani se nic nedrolí. Žádný zápach vody z plastů.
Lojza1

PříspěvekZaslal: po září 23 2024, 0:50    Předmět: Citovat

Valdano: No to je právě to. Díky za informaci. Zřejmě existují i vhodné plasty; jen nejsou dostatečně zadarmo, aby i nákupní cena výrobku v Asii byla pro dovozce skoro zadarmo. Nevím, jestli značka Philips po těch 15 letech ještě něco znamená. Ten výrobek se už ani po prodejcích nejspíš nesežene, Philips ho vyřadil a malé konvice v nabídce teď nemá.
Takže ano, gratuluji ke šťastnému nákupu. Bohužel před 15 lety.
Valdano

PříspěvekZaslal: po září 23 2024, 16:28    Předmět: Citovat

Na Allegru mají aktuálně v nabídce pěknou konvici (nerez v kombinaci s plastem) Philips HD9314/20, 1,7L, 2200W za cca 750 Kč a doručujou do Alzaboxu za 49 Kč. Takže za cca 800 Kč ji můžete mít včetně dopravy.

Philips_HD9314_20.png
 Komentář:
 Velikost:  162.52 kB
 Zobrazeno:  5 krát

Philips_HD9314_20.png

Otkundes

PříspěvekZaslal: po září 23 2024, 16:57    Předmět: Citovat

@Lojza1.
Ano, Lojzo, každý předmět je hmotný. Stejně jako kvalitní hrnec se sendvičovým dnem, v porovnání s plechovým hrncem s nerovným dnem, i kvalitní porcelán, nebo obecně keramika, bývá opravdu o trochu těžší, než tenoučký plast. Ale v elektrifikované kuchyni normální domácnosti, ten rozdíl v hmotnosti konvice, položené na stůl, nebo na pracovní plochu kuchyňské linky, snad není tím hlavním parametrem?
Na trhu je více výrobců, nabízejících též i keramické rychlovarné konvice, o různém výkonu, v různých obsazích (objemech), tvarech, barvách i dekorech. Záleží na potřebách a preferencích zákazníka, i na jeho vkusu, co si vybere do své kuchyně. Tak, aby mu to „ladilo“ s ostatním zařízením v jeho kuchyni. A zda si to též i koupí. Strýček Gúgl může s výběrem třeba i poradit.
Ptal jste se a odpověď jste dostal. Ǔvaha, co vlastně chcete, jakož i případný výběr produktu, i konečné rozhodnutí, je již jen na Vás.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> "Čínský" a jiný šmejd Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 19, 20, 21  Další
Strana 20 z 21

Přejdi na: