Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Denon AVR-700RD zajímavá závada

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jardafiala

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 16:08    Předmět: Denon AVR-700RD zajímavá závada Citovat

Dostal se ke mně zmíněný receiver s tím že nefunguje. Skutečně po zapnutí se otestoval a zahlásil "protect" . Po resetu se rozběhl ale po několikerém dalším zapnutí se hlášení opakovalo. Nakonec se hlášení objevovalo trvale. Nějak se mi na rozebraném zařízení po zapnutí zdálo, že (ne po každém zapnutí) slyším takové jakési škvrkání naznačující někde špatný kontakt, a ejhle, bylo to ono. Ukázalo se, že pojistky 4A ve zdroji mají mizerný kontakt. Po očištění pouzder pojistek a napružení kontaktů v plošném spoji to už týden funguje bez závad. Přitom napětí měřená na zapnutém zesilovači byla správně, zajímavé...SM je v mizerné kvalitě a tomu odpovídá kvalita přílohy, je to stejně jen pro info.

denon.jpg
 Komentář:
 Velikost:  27.04 kB
 Zobrazeno:  21 krát

denon.jpg

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
EKKAR

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 16:45    Předmět: Citovat

Jo, měděnkou zarostlej držák trubičkový pojistky - o tom mi něco vykládej. Na vojně k nám na technickej sál mechaniků Samechova došel podplukovník - náčelník velící směny "modrejch" neboli leteckýho sálu velení (sál velící raketový a dělostřelecký složce PVOS se označoval jako "zelený" - na rozdíl od letectva nosícího modrý uniformy tyhle složky nosily klasiku khaki-zelenou) a dožadoval se soukromý konzultace. Nakonec z něj vylezlo, že si z družebního pobytu v bejvalým SSovětSSkým SSajúzu dovezl elektrickej kafemlejnek a jako správnej důstojník bydlící na svobodárně ho uložil do škatule na dobu "až dostane služební byt". Což se jemu konkrétně krátce před tím podařilo a když jeho drahá polovička vybalila kuchyňský strojky, tenhle fungl novej a nikdy nepoužitej kafemlejnek jednoduše nekafemlejnkoval. A že on není elektrikář, ale že ví, že u nás se opraví skoro všecko, tak jestli by se náhodou nenašla chvilka, že škodný určitě nebudem... A vytáhnul tu věcičku z aktovky. No, říkám si, nemáme co zkazit, je to ruSSácký, buď to opravit pude, nebo nepude a vždycky se dá vymluvit na to, že to ruSSák oyebal. Mlejnek jsem od něj vzal a říkám "náčelníku, to víte že se na to mrknem - ale dneska nečekejte, že by to bylo, určitě ale budem něco vědět za 4 dny, až budete mít další službu" (sloužili 1x 24h každý 4 dny).
No - mlejnek po píchnutí do zásuvky skutečně netočil. Šroubovák, ohmmetr - šňůra OK, vypínač OK, vinutí motorku OK, po škrtnutí zkušebníma šňůrama o svorky přímo na motorku se normálně roztočil. Až podrobný postupný prověřování od kolíků síťový vidlice odhalilo, že mezi jedním "fousem" síťový šňůry a vypínačem není vodivý spojení a až podrobná prohlídka korpusu odhalila, že pod jednou gumovou nožičkou je schovanej šroubek , kterej drží dobře zamaskovanou krytku - a pod krytkou je v plechovejch mosaznejch držáčkách 2A trubičková pojistka - jenomže na kontaktní ploše totálně obrostlá měděnkou. Stačilo ji vyloupnout, pořádně opucovat včetně držáků - a mlejnek jel jak pila. Nechtěl jsem aby to vypadalo moc jednoduše, tak jsem na vinutí motorku napatlal červeně obarvenej lak a nechal to uschnout. Pak když jsem to o další gumákově službě odevzdával, navalil jsem mu, že jsme převinuli stator - a dostal jsem od něj za rychlou opravu dva kartóny tehdá nejoblíbenějšího kuřiva, Peter ... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

A kutilmile - nelituju tě Mr. Green Mr. Green !!!
jasnap

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 17:56    Předmět: Citovat

Hezký Karle, jenom PVOS řídící přes ASSURK system rakety se označovali červení, zelení byli jen radiotechnický prapor=radary + logistika, jídlo a správa budov.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ransom

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 18:18    Předmět: Citovat

Takže jsi podvedl laika, který se na tebe s důvěrou obrátil. A ještě se tím chlubíš?
EKKAR

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 18:30    Předmět: Citovat

jasnap napsal(a):
Hezký Karle, jenom PVOS řídící přes ASSURK system rakety se označovali červení, zelení byli jen radiotechnický prapor=radary + logistika, jídlo a správa budov.
Kdy a kde? Já popisuju stav na VS Západního vojenskýho okruhu v letech 1989-91 - posádka Žatec, útvar Větrušice. Velitelský sály byly dva - "modrej" leteckej a "zelenej" alias "PIS" = "Průzkumné a Informační Středisko" pozemních složek. Barvy jednoduše určovala převažující barva uniforem, nebylo to žádný ofiko "krycí" označení. Obrazovky i planšety ale byly duplicitně na obou.

Tome, ten "laik" byl "inženýr", ve vojsku hlava pomazaná, hned po náčelníkovi velitelskýho stanoviště nejvyšší po Bohu. Vstoupil do armády dobrovolně, já ho k tomu nenutil ani jsem mu nevybíral odbornost. Je fakt, že tyhle "SODy" (Starší Operační Důstojník) nikdo rád neměl, protože to byli ty největší vepřový hlavy na útvaru. Já jsem plukovník, já jsem velitel, já mám pravdu. Basta.

jasnap

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 18:45    Předmět: Citovat

Brno 85-87, taky jsme měli Samechov. Velitelský sál jeden společný pro tři složky, sklomrdi měli planžety vedle sebe v jedné řadě. Monitory a operační ve 2 řadách stupňovitě.
EKKAR

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 19:14    Předmět: Citovat

My sály dva samostatný, planšety na obou v čele, pulty na "modrým" u bočních stěn po obou stranách, uprostřed 3-stupňový "pódium" pro velení, na "zeleným" pulty v řadě před planšetama, za nima stupínek s velením, druhá řada pultů s obrazovkama u zadní stěny zádama otočená k tý první. Stranově vpravo-vlevo rozdělený hlavní a záložní polokomplet. Vůbec všecko tam bylo zdvojený včetně týlovýho zabezpečení. Jako náhradní zdroje 6 agregátů s motorama Škoda-LIAZ 180kW každej. Samechov měl data výroby 1966-67, samotný stanoviště bylo hodně moderní, tipuju uvedení do provozu nejpozdějc zhruba ve stejnou dobu, kdy tys sloužil v Šalingradě.

ransom

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 19:40    Předmět: Citovat

Okecávej si to jak chceš. Toho člověka jsi podvedl.
Hubert_79

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 19:46    Předmět: Citovat

Udělat to někdo jemu, tak tady bude špalek o tom, jaký jsou lidi vychcaný kurvy...
jardafiala

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 20:02    Předmět: Citovat

Ale prdlačku, za komunistů něco vymámit z lampasáka nebylo nic špatného.
workhard

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 20:02    Předmět: Citovat

No vždyť to opravil, ne? Já už nikomu nic nevysvětluju, jak mi sem někdo něco strčí, je to hned za pětibábu + matroš. Už stárnu a můj čas je dražší.
EKKAR

PříspěvekZaslal: út září 17 2024, 20:39    Předmět: Citovat

ransom napsal(a):
Okecávej si to jak chceš. Toho člověka jsi podvedl.
Ano, podved jsem kovanýho komunistu, celoživotního flákače v uniformě, kterej uměl akorát ostatní buzerovat, mozoly měl leda od židle na prdeli a přitom na něj zbytek národa dělal, aby si moh jít do důchodu v 55 letech. Taková já su sviňa ...

jardafiala

PříspěvekZaslal: st září 18 2024, 8:38    Předmět: Citovat

Ještě doplním abych nenačínal nové vlákno - mám druhý stejný přístroj, ten se chová tak, že když je delší dobu bez napětí musí se zapnout trojhmatem (držet "video select" a "tuner" a přitom zapnout a chvilku podržet síťový vypínač což resetuje všechna nastavení). Netuší někdo čím to může být? Tak nějak si myslím, že je tam eprom která by si měla pamatovat nastavení ale nejsem si zcela jistý jak to přesně funguje.
yakl

PříspěvekZaslal: čt září 19 2024, 2:31    Předmět: Citovat

Slúžil som na veliteľskom stanovišti na kopci nad BA. Roky 1972 - 1974. Obrazovky žiadne, iba ak na osciloskope v sklade. Planžety spoločné pre letovoda a pre rakeťákov, ktorí sedeli vedľa seba. Len telefóny, všade telefóny. Plány lietania prichádzali cez diaľnopis, dederónska mašina vytlačila niekedy aj zo 5m papiera. Paralelná rádiová sieť, pre telefóny o cieľoch a lietaní mala ešte staré ST4 dialnopisy páskové, aké zažili Gagarina nejaký Dalibor na ukázku a pravdaže radisti, ktorí písali ako stroj, hoci to nebolo potrebné, išlo to aj po telefóne. Ale kontrolné správy, ktoré sa od ostrých líšili iba tým, že bol na nich odvysielaný celý čas, nie len minúty (podľa moskovského času) nám mnohokrát znížili hodnotenie a po návrate do posádky vzdialenej cez 45 km sme potom drhli dočista dočista samopaly Vz. 26, akými Castro vyhral revolúciu, môj bol vyrobený v roku 1952, ako aj ja. Ešte spomeniem kontrolu na sále, Planžety pri bojovej situácii fotili fotoguľomety pod povalou a veliteľa lietania a strieľania nahrávalo asi 6, až osem magnetofónov rady B4. Bola to paráda!
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: