Zaslal: po září 16 2024, 23:21 Předmět:
Já mám kango od roku 1995, koupené tehdy v Rakousku. Přežilo opravy domu, chalupy, dokonce jsem je půjčoval a stále jede. Mažu jen velmi málo a občas. Není ale z PRCu.
Zaslal: po září 16 2024, 23:23 Předmět:
Lukas-Peca napsal(a):
Tak jsem tak činil a po krátké době je sklíčidlo úplně vymleté a nástroj v něm má velkou vůli, přitom jsem se k tomu choval slušně a udržoval to v čistotě.
Hlavně, vrtací kladivo z lidlu za 1500,- je určeno pro lidi, kteří například dělají rekonstukci kuchyně a koupí si ho na jednorázovou akci, protože je to levnější než platit 14dnů za kladivo z půjčovny. Jaký div že se pak rozsype když s tím budeš chtít zbourat půlku ulice
Založen: Feb 08, 2010 Příspěvky: 566 Bydliště: Dolní Cerekev, Česko (Czechia)
Zaslal: út září 17 2024, 8:40 Předmět:
Před léty jsem v bývalém zaměstnání intenzivně používal vrtací kladivo Hilti TE5. U něj jsem stopky vrtáků občas namazal jejich speciálním mazivem, myslím že bylo bílé barvy.
U sklíčidla jsem žádné opotřebení nepozoroval. Vrtačka nakonec odešla na opotřebení toho speciálního převodu na hřídeli rotoru, které se jednoho dne při vrtání protočilo a byl konec.
Zaslal: út září 17 2024, 10:35 Předmět:
martinkopp: kdyby to bylo myšlené na jedno použití, tak by k němu to mazivo nemuseli vůbec dávat. Na to kango jsem slyšel samé pozitivní reference a jakousi práci u mě udělalo. Dopadlo tak, že přestalo vrtat, převod se protáčí. Reklamaci mi uznali, opravy se nezajišťují, takže vrátili peníze. Pořád ale seká a je to opravdu k neutahání, v létě jsem s tím při 30°C na slunku rozbíjel betonové patky, o sekáč jsem se spálil, ale kango bylo v pohodě. Koupil jsem Bosch GBH 240, s tím člověk udělá jednu větší díru a motor už je cítit.
Zaslal: út září 17 2024, 10:49 Předmět:
Je to od zaciatku vyrobene ako odpad - blby navrh, mizerne materialy a vyrobne postupy.
Plasty imituju Bosch. Takze sa urobi na to reklama, ake je to kvalitne a prida sa flaska maziva za euro. A uz to ludia veselo kupuju spolu s polskymi potravinami. Ked to pocas zaruky pouziju dvakrat, tak to vydrzi az do jej konca a potom sa to vyhodi. Servis neexistuje, nahradne diely na to ziadne nepasuju.
Zaslal: út září 17 2024, 11:03 Předmět:
Je pravda, že filozofie tohoto nářadí bude taková, že půlka zákazníků to po dobu záruky nepoužije vůbec a z toho zbytku, co to použijí, se půlka na reklamaci při závadě vykašle. A z těch, co to reklamují, zase půlce tu reklamaci neuznají.
Nicméně nutno uznat, že některé části toho kanga za 1200 jsou překvapivě poctivé, stejně tak přiložené vrtáky.
Zaslal: út září 17 2024, 20:22 Předmět:
Tak zrovna tím s 1500W/5J jsem osekal celý byt. Podlahy místo vedle místa od asfaltu atd. Řekl bych že za tu cenu se zaplatilo několikrát. Naopak záruka 3 roky a většinou bezproblémová reklamace pro takové hobby použití myslím smysl ekonomicky dává.
Je fakt, že jsou typy vercajku - třeba ty jejich svářečky, co jim dělají jen ostudu a pak kusy jakž takž povedené...
Pokud se někde pohybuje něco po něčem, tak tomu mazání určitě neuškodí. A bude-li vazelíny trochu více, tak to bude lepší než méně. Mám k Hilti TE 1, 2 a 5 originál Hilti tubu s malým šikmým vyústěním vazelíny a občas pod vrták něco do sklíčidla vtlačím.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.