Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9169 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: pá září 20 2024, 10:41 Předmět: EZK končí, výprodej
Po čase jsem kouknul na EZK a zjistil, že končí. Výprodej jen na prodejně, takže možná někdo z okolí ocení.
Škoda, ale fungoval dlouho a asi už ho to nebaví.
Mimochodem, kdo si vybaví třeba AGB, nebo jak se to jmenovalo, někdy po revoluci v Amáru.
Zaslal: pá září 20 2024, 12:20 Předmět:
Skončili už v době, kdy tady zrušili prodejnu, kde měli velký odběr a navíc i z elektroprůmky vedle. A jako zásilkově se to už kvůli kvalitě dopravy Českou poštou taky nerentuje.
2004 Příspěvky: 19976 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: pá září 20 2024, 21:16 Předmět:
Těch prodejců bývalo hlavně na Moravě víc, třeba Atoll, AGB, EZK, Reton, Svoboda, už si ani nepamatuji, jak se jmenovala prodejna v Olmiku, kde jsem kdysi koupil tři přenosky JVC Z-4S po 390 Kč kus (schválně, kolik za ni chtějí kdekoli dnes?). Nejblíže jsem měl jen do Hradce, kde toho bylo víc, a pak do Ecomu v Českém Meziříčí nebo Enco Přepychy. Jo, a Denkla.
Je to proces celkem logický. Stárneme všichni, mladých moc nepřibývá, prodeje klesají. Zrovna Enco se drželo dlouho anténní technikou z Polska, pro analog skvělá nabídka, a trafa do zásuvky slušná - většina jich jede dodnes. Atoll zase dodával výběr dekodérů PAL/SECAM (nebo jen PAL), konvertorů zvukového doprovodu včetně kvaziparalelních... ty firmy se svezly na vlně zájmu a pak doprodaly sklad.
Asi nemusím pokračovat o sortimentu, který leží skladem, a už si něco málo koupí dva lidi za rok. To nemůže žádnou firmu uživit.
Zaslal: po prosinec 16 2024, 9:14 Předmět:
Tak, já přišel na to, že EZK skončilo, až dnes. Až mne z toho zabolelo u srdce, že další prodejna skončila. Jak jsem tam nakupoval, pracovala tam jedna sympatická slečna.
Kde se dnes dají nakoupit kondenzátory MKT205 na výhybky ? Rád bych podpořil českého výrobce, vím, že můžu koupit Monacory...
Zaslal: po prosinec 16 2024, 17:17 Předmět:
Jak je to ted s malymi nakupy z ES Ostrava? Na strankach mivali sekci "vyprodej", kde nabizeli prebytky z vyroby, i v kusovych mnozstvich. Ted to tam ale nevidim. Oni s timto maloprodejem prestali? Nebo je potreba si vyzadat aktualni seznam?
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18636 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: po prosinec 16 2024, 19:04 Předmět:
Nevím co je pro ES malej prodej ale předvloni jsem tam kupoval 100 ks TC205 220N a chtěl jsem, aby byly vytříděný na ±0,5% toleranci. Žádnej problém to nebyl, za týden jsem je měl. Podle tolerančního porovnávání na BM509 byly dokonce vybraný na max ± 0,3%. A to vytřídění stálo jen pár stovek navíc. _________________ Jirka
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.