Zaslal: so září 21 2024, 14:51 Předmět: 2SJ200/2SK1529 vers 2SJ162/2SK1058
Čtu z nabídky: " 2SJ162/2SK1058 Speciál pro NF koncové stupně, jako náhradu nelze použít typy 2SJ200 / 2SK1529 - odlišná teplotní závislost". Našel jsem datashity stejných typů od jednoho výrobce a o teplotní závislosti (snad jen větší tepelný odpor) tam nějak nic nevidím, kde na to prodejci (našel jsem dva se stejnou informací) přišel? Rozdíl je, že mají jinak vývody a 2SJ162 menší povolená napětí a výkonovou ztrátu. Mám podezření, že nějaký neumětel překládal pomocí hoohle a napsal tam blbost (?). Datashity jsem připojil, je tam něco co nevidím?
Nebo jinak, když o něco snížím napájecí napětí můžu 2SJ162/2SK1058 použít místo 2SJ200 / 2SK1529 ?
200 1.jpg
Komentář:
Velikost:
82.28 kB
Zobrazeno:
20 krát
162.jpg
Komentář:
Velikost:
100.87 kB
Zobrazeno:
20 krát
162 1.jpg
Komentář:
Velikost:
95.78 kB
Zobrazeno:
15 krát
200.jpg
Komentář:
Velikost:
86.52 kB
Zobrazeno:
21 krát
Naposledy upravil jardafiala dne so září 21 2024, 15:09, celkově upraveno 1 krát.
To jsou hodně okleštěný datasheety. Většinou to je několik stránek grafů.
Zkus dotaz hodit třeba na Audioweb. Jsou tam chlapi, co se konstrukcí a úpravami zesilovačů zabývají roky. Mohli by vědět hned, případně poradit úpravu při záměně. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Zaslal: so září 21 2024, 21:17 Předmět:
Alldatashit je správně, tam hledám, pohledal jsem shity od stejného výrobce pro porovnání. Zkusím audioweb, podle obrázků semi zdá že že ali a kdokoli koho najdu nabízejí jen čínské pajcy...
Zaslal: po září 23 2024, 8:56 Předmět:
2SK1058 je laterál.
2SK1529 laterál není, je to snad něco mezikozního mezi laterály a spínacími MOSFETy á la IRF640 a spol.
Originální 2SK1058 nebo náhrady (Hitachi, Exicon...) ještě jdou sporadicky sehnat, ale cena i za použité kusy je vcelku brutál. Onehdá jsem sešrotoval starý zesilovač RTG jen kvůli těmto trandům. _________________ Curvetraceristé všech zemí spojte se!
V lineárním zesilovači to bez úprav nebude fungovat, protože má 4x menší dopřednou admitanci a to je strašně moc.
Neříkám, že to nejde, bude to fungovat, ale neudržíš klíďák v původním zapojení bez úprav, musel bys přidat zdroj proudu a řídit je dodatečným obvodem a znamenalo by to podstatný zásah do zapojení. Ciss je zhruba stejný, ale to zdaleka nestačí.
Jinak to samozřejmě lze, pokud znáš teplotní závislost jakéhokoli mosfet ho donutit pracovat v lineárním zesilovači.
Při pokusech jsem donutil všechny druhy mosfet i IGBT, ale vyžaduje to vždycky změnu a úpravy ve velkém rozsahu.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.