Zaslal: pá září 20 2024, 20:25 Předmět:
Pouzivame ich k PC kasam na miestach, kde nie je dostupny kabel (DSL alebo nieco ine). Funguje.
Kto sa chce hrat, tak sa tam da dat OpenWrt. Podarilo sa mi na tom rozchodit aj nieco ako half-bridge, tzn. dostat verejnu IP adresu od operatora (musi byt zaplatena) na server za routerom, bez NATu. Chcem z toho urobit zalozne pripojenie, ale zatial som nemal cas to dokoncit.
Ještě dva dotazy. Umí ten Strong přijímat SMS? Je k tomu modemu nějaký podrobnější návod? Našel jsem pouze stručnou příručku a videa.
Všimli jste někdy u těch LTE modemů, že by to spotřebovávalo data, i když k nim není nic připojeného, pouze jsou zapnuté. Některé lidé si na to stěžují. Uvádějí 5 až 20MB za den.
Založen: Feb 21, 2011 Příspěvky: 3533 Bydliště: Český Středozápad (JO70AD)
Zaslal: so září 21 2024, 17:29 Předmět:
Ano, ten Strong umí příjímat SMS.
Podrobný návod asi není (nechce se mi hledat), ale menu je natolik intuitivní, že není návod třeba. _________________ Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Díky za odpověď.
Když není podrobný návod, tak to nevadí. Nastavit to dokážu i bez návodu, ale není to pro mne. Snad do toho nebude muset někdo jiný zasahovat.
Je dobře, že to umí SMS. Někde psali, že to neumí, někde psali, že to umí. Našel jsem video od nějakého Itala a ten má v komentářích, že to SMS neumí.
Díky za pomoc. Nakonec jsem objednal Tp-link tl-mr150, mělo by to být podobné jako tl-mr6400. Ten Strong jsem nakonec nevybral, protože si nejsme jistý, jestli by to umělo přijímat SMS. Vypadá to, že některé verze to umí, některé to neumí, asi podle FW.
Založen: Feb 21, 2011 Příspěvky: 3533 Bydliště: Český Středozápad (JO70AD)
Zaslal: ne září 22 2024, 18:20 Předmět:
Když mi nevěříš...
Jo a start jsem dneska zkoušel - do 30s _________________ Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Eleman:
Já vám věřím víc než výrobci nebo prodejcům. Žádný český prodejce neuvádí, že to umí. Někteří zahraniční prodejci uvádějí, že to umí, někteří uvádí, že to neumí. Je možné, že existuje více verzí. Ve tři roky starém letáku to je uvedené, ale mohlo se to změnou FW změnit. Strong nikde nemá ke stažení FW. Podrobný návod také nemá a našel jsem video od nějakého Itala, staré 1 rok a pod ním má několikrát napsáno, že to neumí přijímat SMS.
p32:
Jak jste na to přišel, že to neumí. V návodu je uvedené, že to umí zobrazit přijaté SMS a ve videu na youtube ten člověk ukazuje přijaté SMS. Modemy od jiných výrobců, které mám, to umějí. Nebo nechápu vaší odpověď.
Zaslal: út září 24 2024, 6:33 Předmět:
nonius napsal(a):
Jak jste na to přišel, že to neumí. V návodu je uvedené, že to umí zobrazit přijaté SMS a ...
Takže asi neumí přijímat, ale jen zobrazovat. Ano, i to je výhoda, protože u některých routerů to tedy není v softwaru, ale asi proto, že to není třeba jak u telefonu. Nebo která část routru podle tebe přijímá SMS?
Jasně, takový rnbw vytáhne SIMku a přijímá routrem všechny esemesky.
Podle něho jsou tedy SIMky i v telefonech zbytečné.
To neumí ani TP-Link, je to věc jen samotné SIM karty.
p32 napsal(a):
Ale když napíšu, že to bez ní nejde, tak trepu picoviny?
Tys nenapsal, že to bez ní nejde, ale že to TP-Link neumí!
Každý pochopí, že SIM zprostředkuje pouze službu a TP-Link SMS přijímat umí viz. screenshot, ale ty to opět převrátíš, jak je tvým zvykem kovaného sovětského demagoga.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.