Zaslal: po září 23 2024, 17:03 Předmět:
Otkundes: Ona ta co nejmenší hmotnost byla požadavkem, který bylo nutno splnit. I proto menší objem. Požadavky od starých lidí mohou mít důvody, na které my mladí sami od sebe nepomyslíme. Ten dotaz na hmotnost byl spíše pro potvrzení představy. Tedy díky ještě jednou za tip i za odpověď.
Zaslal: po září 23 2024, 17:56 Předmět:
Moje 15 let stará malá plastová konvice Philips HD4650 1,2L váží prázdná cca 670g (s 1,2L vody tedy cca 1870g).
Nová Philips HD9314/90 1,7L váží prázdná cca 890g (s 1,7L vody tedy cca 2590g). Pokud se nenaplní do plna, ale jen řekněme 1L tak bude celková hmotnost cca 1890g tedy zhruba stejná jako má ta menší stará s 1,2L.
Zaslal: po září 23 2024, 18:04 Předmět:
Ono je jasné, že se velká a malá plastová konvice liší jen o trochu plastu, vody v nich může být celkem stejně. Ale požadavek byl na malou konvici a nemá smysl se hádat (ani ten vzhled není úplně v mé pravomoci). Ostatně tady to pro ostatní není důležité. Jen jsem to uvedl zjištěním, že v malých není velký výběr. Takže ano, logicky je pro rozumného člověka přijatelná větší 1,7 litru.
Díky za konkrétní údaje o hmotnostech.
Založen: Nov 17, 2011 Příspěvky: 6767 Bydliště: U Litomyšle.
Zaslal: po září 23 2024, 18:10 Předmět:
Původní Concept (ta značka vůbec nebyla nebyla špatná) mi vydržel snad 16 let, pak začal kapat. Pak nějaká z lidlu, nastavení teploty, LED. Tři roky asi šlapala. Dnes mám nějaký krám z nerezu s rádoby dřevěnou rukojetí. Pálí to na povrchu, zatím běhá. Protože jí už moc nevěřím-vynechává kontakt v podstavci, který je tak 2mm široký , ptal jsem se cvičně v Planeo. A oni normální konvici 3kW vůbec nevedou, asi EU. Tak jsem zas v lidlu koupil záložní. Vše pouze 3kW, míň je k ničemu. A všem teda dávám kapky, studena voda do právě vylité horké, ohřev 1dcl vody ap. _________________ Spát je dobré. Být mrtev je lepší. Nikdy se nenarodit je nejlepší.
Zaslal: pá říjen 25 2024, 17:43 Předmět:
Vadné vypálení staré PROM s nevodivým povlakem na adresovém vývodu mě motivovalo ke zbastlení sondy s testovacím kolíčkem na DIL16 od Aritmy. Hadex je po pětikoruně už asi dost dávno doprodal, ale v propadlišti dějin všechny nezmizely a třeba od Damiana je lze koupit za celkem přiměřenou cenu. Není to kolíček na prádlo.
Červené stejně účinné nevím, odkud mám. Asi také odtamtud.
Přímé připojení z kladného napájení do logiky 5V nebo i víc přes odpor třeba 47k tedy významně nezatěžuje logické signály ani v rodině CMOS 4000, natož v TTL a jiných. Sonda je velmi jednoduchá, materiál celkem levný a spojení starého kolíčku s novými LED může být velmi užitečné a univerzální. Třeba zrovna u čisté PROM 74188, 74S571 a jiných při čtení z adresy 0 musejí spolehlivě a jednoznačně svítit všechny LED kromě vývodu 16. Okamžitě tak vidím, jestli má PROM správný kontakt v objímce s páčkou. Ta informace je proporcionální. Referenční jas ukazuje LED na vývodu 8. Pokud je nějaká adresa nepřipojená, může nějaký opravdu slabý proud při nějakém napětí do vstupu téci. Pro majitele mnoha nevyužitých kolíčků a spousty nadbytečného času je prostor pro experimentování s méně citlivými LED ze šuplíků zadarmo nebo z Hadexu skoro zadarmo a s menšími předřadnými odpory. Obdélníkové LED by se v bargrafové sestavě na rozdíl od kulatých 3 mm vešly do rastru 2,54 mm.
Mnohdy jindy si s takovou sondou lze ušetřit prohmatávání hromady vývodů osciloskopem. Pokud ten kolíček z Hadexu nebo odjinud máte nevyužitý v šuplíku, berte to jako inspiraci, co s ním. Kontakty bylo třeba trochu dotvarovat, sám výrobce asi neměl čas se s tím piplat.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3 ... 19, 20, 21
Strana 21 z 21
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.