Zaslal: út říjen 01 2024, 8:11 Předmět:
tomasjendo,vidim.Mam vyskusat vsetky sposoby,kde su,ked staci napisat ked to viete co mam odkliknut.Vies je rodiel ked nemas co robit cely den ako PP, tak mozes sa zabavat na PC,co neni moj pripad.Teraz o 09 som prisiel zo zahrady, kde som bol od 04 hodiny a vsetko zakryval.Nemam zase tolko casu aby vstko mozne skusal,dik dnes to vyskusam,Teraz ma caka pol dna oberat jablka aspon tie najzrelsie. _________________ Zbieram hlavne nefunkčné náramkové hodinky PRIM,prípadne rôzne opravím.
Zaslal: út říjen 01 2024, 11:39 Předmět:
tiktak1953 napsal(a):
...mozes sa zabavat na PC,co neni moj pripad...
Nemam zase tolko casu aby vsetko mozne skusal...
Možná by bylo lepší když už se vyskytne podobný problém, se kterým si nevíte rady a vzdálené rady přes diskusní fórum vám moc nepomáhají a ještě navíc na to ani nemáte čas tak se tím prostě nezabývat a raději požádat někoho z rodiny nebo ze sousedství kdo se v tom lépe vyzná a nebude pro něj žádný problém odemknout nebo odblokovat ten dokument přímo u vás doma na vašem počítači. To opravdu ve svém okolí nemáte nikoho kdo by Vám s tím dokázal pomoci?
Jj,
uz jsem odchazel vcera vecer od PC, tak uz jsem dalsi pokusy nedelal.
Jestli bude Tiktak chtit tak to dam do ZIPu nebo RARu, a zavesim sem.
Ale jestli pak to rozbalovani komprimovaneho souboru neprodlouzi vlakno jak na to.
Zaslal: út říjen 01 2024, 11:55 Předmět:
V příloze je archiv a v něm je Ziadost_neplynarenska_stavba_2017.doc, který jde bez problému editovat i uložit. Úprava dokumentu mi trvala méně než minutu. Stačilo původní uzamčený dokument otevřít, dát uložit jako *.doc s jiným názvem. Pak uzamčený dokument smazat a nový přejmenovat na původní název a bylo hotovo.
Kdyby to tiktak1953 udělal hned na začátku, nemusel to řešit na 3 stránkách vlákna. tiktaku, když píšu že sem máš hodit problematický dokument, tím nemám na mysli vyfotit monitor mobilem a nahrát sem fotku. To je k ničemu.
Zaslal: út říjen 01 2024, 17:04 Předmět:
Ten dokument co jsem zde přiložil v mé předchozí odpovědi není od tiktaka. Je to jen prázdný formulář téhož typu po uložení přes "Uložit jako...", který se dá stáhnout z webu SPP distribucia viz tento odkaz a už jako stažený je primárně uzamčený. Uzamčení není na úrovni souborového systému tj. soubor nemá nastaven atribut "jen ke čtení" a ani po použití volby "Odblokovat" s následným potvrzením "Použít" a OK dle popisu od tomasjedno v souboru provedené změny nelze uložit. Ostatně kdo chce tak si to může sám vyzkoušet viz výše uvedený odkaz na původní dokument ke stažení z webu SPP distribucia.
Pokud si chce tiktak uložit ten dokument se změnami tak po otevření dokumentu v LibreOffice musí zvolit "Uložit jako..." a soubor uložit klidně se stejným názvem souboru ve stejné složce. Po uložení pak ten nově vzniklý dokument i s uloženými daty již bude možné kdykoli později ukládat aniž by se to pak muselo dělat přes "Uložit jako...".
Zaslal: út říjen 01 2024, 19:26 Předmět:
martinkopp napsal(a):
Kdyby to tiktak1953 udělal hned na začátku, nemusel to řešit na 3 stránkách vlákna. tiktaku, když píšu že sem máš hodit problematický dokument, tím nemám na mysli vyfotit monitor mobilem a nahrát sem fotku. To je k ničemu.
-nevedel som presne co mam sem hodit,sorry! _________________ Zbieram hlavne nefunkčné náramkové hodinky PRIM,prípadne rôzne opravím.
Založen: Oct 11, 2008 Příspěvky: 6353 Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha
Zaslal: út říjen 01 2024, 22:33 Předmět:
Valdano napsal(a):
Ten dokument co jsem zde přiložil v mé předchozí odpovědi není od tiktaka. Je to jen prázdný formulář téhož typu po uložení přes "Uložit jako...", který se dá stáhnout z webu SPP distribucia viz tento odkaz a už jako stažený je primárně uzamčený.
To není vlastnost dokumentu samého, ale vlastnost, kterou mu přilípnul tvůj comp.
Já jsem si ten dokument z SPP stáhnul do Maca, otevřel ve Wordu, vyplnil pár okének a zase uložil. Nic neprotestovalo, normálně vše fungovalo.
Zaslal: út říjen 01 2024, 22:46 Předmět:
Když ten stažený dokument otevřu na stejném počítači jiným editorem tak to jde uložit bez problému. S ničím takovým předtím jsem se u žádného *.doc dokumentu nesetkal, a to pracuji s dokumenty často.
Takže to nebude vlastnost přiřazená systémem. Podle mého názoru to je spíš nějaký skrytý parametr uvnitř toho dokumentu, na který různé editory reagují různě, a proto se to někomu projevuje jako blokace a někomu ne podle toho jaký editor používá. Tiktak může zkusit ten postup přes "Uložit jako..." jak už jsem psal. Případně ať zkusí použít ten dokument co jsem zde přiložil v ZIP archivu. Pokud mu nepomůže ani to pak doporučuji, aby se obrátil na nějakého ajťáka ve svém okolí, který by mu to pomohl vyřešit přímo na jeho počítači kde se to projevuje.
Nebyl by to první ani poslední případ kdy se soubory v některém z formátů Microsoftu chovají v různých editorech různě. Běžně to bývají spíš různé nekompatibility co se týče formátování. S takovou blokací proti zápisu změn jsem se setkal poprvé, ale dle mého názoru nelze vyloučit, že je to nějaký problém v tom Microsoftím formátu, který se při určitém specifickém nastavení parametrů toho dokumentu, které zřejmě provedl tvůrce dokumentu mohou pak tímto způsobem v některých editorech takto projevovat.
Na tomto je aspoň vidět to, že některé problémy je nejlepší řešit přímo na místě kde se projevují tj. v daném případě přímo na tom počítači kde se to projevuje, protože jinde se to může chovat jinak a nebo se to nemusí vůbec projevit.
Zaslal: st říjen 02 2024, 10:15 Předmět:
[quote="Valdano"
Takže to nebude vlastnost přiřazená systémem. Podle mého názoru to je spíš nějaký skrytý parametr uvnitř toho dokumentu, na který různé editory reagují různě, a proto se to někomu projevuje jako blokace a někomu ne podle toho jaký editor používá. Tiktak může zkusit ten postup přes "Uložit jako..." jak už jsem psal. Případně ať zkusí použít ten dokument co jsem zde přiložil v ZIP archivu.
Nebyl by to první ani poslední případ kdy se soubory v některém z formátů Microsoftu chovají v různých editorech různě. Běžně to bývají spíš různé nekompatibility co se týče formátování. S takovou blokací proti zápisu změn jsem se setkal poprvé, ale dle mého názoru nelze vyloučit, že je to nějaký
------------------------------------
Valdano,tomasjendo a dalsi dobre ste to popisali ako je to.Coto uz zvadam aj sam,samoze ako v tomto pripade je trochu problem.
Iden to skusit cez zazipovany dokument,ale vsetky Zip programy co nainstalujem su trial,platene.Mozete mi dat link na free Zip?dik.
Robim s tym len ked mam chvilu cas ako teraz. _________________ Zbieram hlavne nefunkčné náramkové hodinky PRIM,prípadne rôzne opravím.
Je lokalizovaný. Při instalaci dej pozor, bude se to nejspíš ptát na doinstalování alternativního prohlížeče, doplňků nebo něco podobného. Nedovolovat!
Jinak chodí dobře, umí většinu komprimačních formátů. Používám ho a nic jiného.
Případně přenosná verze zde:
https://www.slunecnice.cz/sw/7-zip-portable/
Ta se neinstaluje, spouští se přímo z adresáře kde je uložená. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Používám Total commander ke staření origo na stránkách ghisler.com. Rozbalí kdeco a neplacená verze se od placené liší akorát v tom, že při startu programu zvolíš z nabídky jedno ze tří čísel. Má češtinu.
Pokud Tiktak nepouziva nejaka archaicka Windows, tak ten konkretni soubor zde zaveseny nepotrebuje extra program pro rozbaleni.
Jen prave tlacitko mysi na souboru.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5Další
Strana 3 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.