Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Datová kostka, CSV
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
petrfilipi

PříspěvekZaslal: st říjen 09 2024, 19:17    Předmět: Citovat

Poslední díl seriálu Černobyl: Why worry about something that isn't going to happen?
Jde o to co nejdříve zkontrolovat a případně reklamovat správnost údajů ve státním registru. Protože na pozdější reklamace nemusí být brán zřetel.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
petrfilipi

PříspěvekZaslal: čt říjen 10 2024, 6:24    Předmět: Citovat

Takže tu máme výsledek porovnání dat z:
• přímého náhledu přes webové stránky (https://www.dataovozidlech.cz/, Data ke stažení, Vyhledání vozidla)
• a dat ze zaslaného CSV souboru (https://www.dataovozidlech.cz/, Data ke stažení, Výdej vozidel podle VIN)
To, že jsem to já, kdo žádal o data, jsem potvrzoval 8.10.2024, 10:19.
E-mail s možností stažení dat mi přišel 9.10.2024, 7:55.

Ve webovém zobrazení dat je 89 řádků.
V zaslaném CSV souboru je 86 sloupců dat (chybí 3 poslední údaje z webu - Pravidelná technická prohlídka do, Evidenční prohlídka dne, Status vozidla).
Jinak jsou data stejná (vyjma pojmů Ne/False).

Takže asi tak.

PF
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor

PříspěvekZaslal: čt říjen 10 2024, 15:56    Předmět: Citovat

TAKJAN napsal(a):
Je vůbec nutné to řešit? Jsou tam data od výrobce vozidla, ty jsou snad master, odkud se to odvíjí na nějaké kopie. Auto prodávat nebudu, velký TP mám a to je snad základ informací. Že by v roce 1999 jeli na nějaké bázi, která je stejně někde ztracená? S čím na mně můžou dělat bububu?

V tom nemáš pravdu: od výrobce vozidla tam všem rozkopírovali vždy jen základ, který se v našich zemích v dané době prodával. To samozřejmě nezahrnuje odlišné verze výbavy aut ze stejné doby dovezených třeba z Německa.
Nejčastěji chybí druhý rozměr disků a pneumatik, nebo tažné zařízení.
I když je máš zapsané ve velkém techničáku, v databázi být nemusí. Dokud tedy máš velký techničák, není to problém - z STK tě pošlou na dopravku k doplnění do databáze, ale na způsobilost vozidla to vliv nemá, požád ti platí velký techničák.
Jak ale už velký techničák nemáš (a to i při silniční kontrole, kdy se podívají do databáze), nedoložíš, že ty disky a obutí, na nichž právě jedeš, případně s nimiž jsi na STK přijel, jsou legální, jestli tam tedy před technickou nenamontuješ kola uvedená v sekci L, řádky 20 a 21, a neodstraníš tažné. Můžou tě za to poslat na mimořádnou STK, no, nestojí to za to.
Proto je potřeba ověřit, jestli se v databázi zobrazují všechny záznamy, které jsou ve velkém techničáku. Jestli ne, hajdy na dopravku a nechat doplnit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lukas-Peca

PříspěvekZaslal: pá říjen 11 2024, 11:14    Předmět: Citovat

Při první návštěvě úřadu ti velký techničák zneplatní. Pak je to o domluvě. I když si necháš zneplatněný TP, tak pokud narazíš na obrazek_cenzura, tak ti může říct, že ho nějaký neplatný papír nezajímá.

Já jsem na svých vozidlech na jaře přepisoval bydliště majitele. I když jsem jim na úřadě říkal, že jsou v elektronickém TP chyby, a úprava u každého vozidla jim trvala asi hodinu, tak nic nespravili a všechny nesmyslné chyby tam zůstaly. To si ale na úřadě člověk nemá jak zkontrolovat, žádný výpis z té evidence nedostane.

Příkladně mám felicii, kterou před pětadvaceti lety někdo přitáhl z Belgie, a v elektronickém TP jsou jen kola o rozměru R14. Standardní R13 byla uvedena v papírovém TP v poznámce, která se ale do elektronické verze nepřenesla.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Hill
Administrátor

PříspěvekZaslal: pá říjen 11 2024, 11:34    Předmět: Citovat

Nezneplatnili. Oprava chyby v databázi není případ, kdy by se techničák zneplatnil.
Velký techničák se zneplatní a zahodí, když budeš auto převádět na někoho jiného, ten už ho nedostane, nebo si třeba vyměníš motor, či necháš namontovat tažné zařízení, a půjdeš ho přihlásit.
Jen na STK mi do něj už nezapsali další termín, takže je potřeba si protokol z STK schovat, aby sis nemusel pamatovat datum.
Podle samolepky na RZce sice víš, do kterého měsíce kterého roku STK platí, ale pořád u nás nikdo nezrušil výnos, že vozidlo s propadlou technickou, byť jen o několik hodin, není způsobilé do silničního provozu a jízda s ním je hrdelním zločinem.
Přinejmenším je to na řidičák na půl roku v čistírně. Záleží na uvážení biřice polem pracujícího, který tě s tím chytil, jestli tě jen upozorní na propadlou STK (bude-li to v měsíci vyznačeném na samolepce), nebo tě rovnou napráší na úřad.
tomasjedno

PříspěvekZaslal: pá říjen 11 2024, 13:15    Předmět: Citovat

Nevím, jestli je třeba s tou opravou spěchat. Když jsem se do té evidence koukal na jaře, tak u jednoho auta jsem tam měl jen základní identifikační údaje. Včera koukám už je tam opsané skoro všecko, chybí jen číslo evropské homologace a je zkomolené číslo té české.
U druhého auta zase mám kouzelnou věc - 4 místa, z toho 2 k sezení, 0 k stání a 0 lůžek. Zřejmě zbývající 2 pasažéři cestují zavěšeni, případně levitují.

No kvůli těmto dvěma blbostem se asi na ouřad nepoženu. Kola tam mám opsaná komplet.
AZK401

PříspěvekZaslal: pá říjen 11 2024, 20:39    Předmět: Citovat

Já bych neriskoval. V případě nehody se toho chytí pojišťovna a zastaví plnění. Pak budeš několik měsíců žádat, prosit, žebrat o opravu a pak znovu půjdeš na pojišťovnu. Stojí ti to za to v porovnání s hoďkou na registru?
BOBOBO

PříspěvekZaslal: ne říjen 13 2024, 7:51    Předmět: Citovat

Jardo děkuji .
Jako vždy polovina slohových cvičení a siláckých keců .
Řešit jedině tak , jak říká Baránek na IV , levný fentanil volně rozdávat v každém obchoďáku a za půl roku není drogové scény .
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na: