Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Vyhřívaná vesta si vybírá powerbanky
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
SepiaX

PříspěvekZaslal: po říjen 14 2024, 12:49    Předmět: Vyhřívaná vesta si vybírá powerbanky Citovat

Ahoj všem,
jsem vozíčkář a před časem jsem koupil vyhřívanou vestu abych přežil zimu. S vestou mám však problém v tom že je vybíravá na powerbanky kterou ano a kterou ne .Letos jsem do vozíku instaloval nové baterie lifepo4 které mají mnohonásobně vyšší vydrž a tak jsem si myslel že bych mohl tuto vestu připojit přímo k vozíčku který má Integrovanou USB nabíječku, ale bohužel tentýž příběh, vesta se nezapne. Už jsem byl tak zoufalý že jsem vyzkoušel vestu připojit k počítači kde se ukázalo že vesta fungovala pouze v USB 3.0 když jsem jí připojil do USB 2,0 jen problikla. Jsem z toho zmatený a vůbec tomu nerozumím, chtěl bych vás tímto požádat o pomoc. Originál powerbanka která byla přiložena vydrží velmi krátký čas.
Předem děkuji za všechny tipy

Technický popis Vesty W-TEC HEATstem:

napájení: libovolná powerbanka s USB Type A výstupem, 5V/2-2,1A (není součástí balení)

Originální Powerbanka PowerTen:

Typ: Polymerová baterie
Model: T89
Rozměry: 99 x 63x 24 mm
Kapacita: 10 000 mAh
Micro USB výstup DC5V – 2A
Typ C výstup DC5V -2 A
Výstup DC5V-2,1A
Vstup 5V – 2A
Doba nabití powerbanky 6 hodin
Provozní teplota: -10 °C + 40 °C

Nabíječka ve vozíku:

Input 24V DC
Output 5V DC/2,1A
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dred

PříspěvekZaslal: po říjen 14 2024, 13:14    Předmět: Citovat

Nemáš náhodou na tej veste len "vymlátený" napájací konektor? Pri akom-koľvek - aj minimálnom pohybe tie USB konektory neskutočne trpia...
.. Ja by som tie "útle USB-éčka" vymenil za nejaké mechanicky odolnejšie - napr. XLR konektory...
ok1hga

PříspěvekZaslal: po říjen 14 2024, 13:16    Předmět: Citovat

SepiaX napsal(a):
Už jsem byl tak zoufalý že jsem vyzkoušel vestu připojit k počítači kde se ukázalo že vesta fungovala pouze v USB 3.0 když jsem jí připojil do USB 2,0 jen problikla. Jsem z toho zmatený a vůbec tomu nerozumím

odpověď je ve tvém popisu pod žádostí . . .
vesta potřebuje větší proud než dá USB2, to dá jen USB3 . . .
to připojení prostě musí dodat více než 1A !
SepiaX

PříspěvekZaslal: po říjen 14 2024, 13:24    Předmět: Citovat

Odstraněna citace předcházejícího příspěvku, viz bod 4f "Pravidel". jimirek

Tomu bych rozuměl ale ta nabíječka ve vozíku má 2A tak v čem je problém?
pepik9

PříspěvekZaslal: po říjen 14 2024, 13:29    Předmět: Citovat

USB 3 umí dát až 20V, ale napřed se musí nabíječka se spotřebičem domluvit. To USB 2 neumí.
pocitujlasku

PříspěvekZaslal: po říjen 14 2024, 13:34    Předmět: Citovat

pepik9: ale to je v tomto pripade nepodstatne, kedze vesta ma napajanie len 5V - 2A
podla mna ta vesta ma na usb zapojene len napajacie piny. Vela nabijaciek a power bank vtedy podla standardu pusti len 5V 0.5A. a vyssi prud sa "nastavuje" roznymi odpormi na datovych pinoch
niekde sa povaluje aj tabulka, aky delic na datove piny, aby dal vyssi prud.

SepiaX

PříspěvekZaslal: po říjen 14 2024, 14:26    Předmět: Citovat

Zkoušel jsem různé powerbanky a z 10 dvě fungovaly. všemu bych rozuměl ale nerozumím tomu proč nefunguje integrovaná nabíječka která má přesné hodnoty jaké má uvedený tato vesta. Někde v diskuzích jsem viděl že i jiní uživatelé mají problém s vyhřívanými produkty a to i od jiných značek. Popisují ty samé problémy.
pocitujlasku

PříspěvekZaslal: po říjen 14 2024, 15:25    Předmět: Citovat

lebo pravdepodobne sleduje tie datove piny. cize da 2A, ale len tym zariadeniam, ktore maju spravne nastavene napatove delice na datovych pinoch.
Len neviem najst tu tabulku, kde to bolo popisane

martinkopp

PříspěvekZaslal: st říjen 16 2024, 18:19    Předmět: Citovat

Žádné napěťové děliče na drátech nejsou, to snad používali před mnoha lety jen zoufalci. Vesta si normálně po datových pinech se zdrojem vykomunikuje potřebné napětí a proud. Pokud toho zdroj není schopen, na datových pinech má nějaký dělič apod, vesta se prostě nezapne. Funkce slouží patrně k ochraně připojených zařízení, abys nevyhořel apod.
Valdano

PříspěvekZaslal: st říjen 16 2024, 18:59    Předmět: Citovat

Standard USB 2.0 bez komunikace je omezen jen na 0,5A.

Některé USB zdroje a power banky podporují různé tzv. nabíjecí protokoly jako například PD (standard Power Delivery) nebo QC (standard Quick Charge), které se používají právě pro komunikaci mezi zařízením požadujícím určité napájení a USB zdrojem či power bankou. Ne každý USB zdroj a power banka však podporuje všechny protokoly.

Pro napájecí napětí 5V a proud do 2A je určen standard PD 1.0 nebo QC 1.0.

Pokud vesta nepodporuje žádný komunikační protokol tak nebude fungovat se zdrojem či power bankou, který/á vyžaduje komunikaci k tomu, aby poskytl/a proud 2A.

Některé USB zdroje i power banky s výstupem jen 5V, které nedodržují standard USB a poskytují proud dle odběru až do maximálního možného zatížení daného výrobcem zdroje či power banky. Takový zdroj nebo power banka bude fungovat se zařízením, které nepodporuje žádnou komunikaci se zdrojem a vyžaduje napájení 5V s proudem v rámci možností poskytovaných daným zdrojem či power bankou.
SepiaX

PříspěvekZaslal: pá říjen 18 2024, 12:19    Předmět: Citovat

Všem děkuji za odpovědi a tipy. Je možnost to nějakým způsobem obejít? Moc by mi to pomohlo. Mohl bych vestu používat na silnější vyhřívání a poměrně déle, což je pro mě celkem klíčové.
matahari

PříspěvekZaslal: pá říjen 18 2024, 12:44    Předmět: Citovat

To musí fungovat, ten vozíček má na výstupu stejné parametry jako zmíněná powerbanka. Jedině že by ten proud nedal, ale to by se muselo změřit 2A odběrem.
Vestu jsi asi k vozíčku připojoval nějakým prodloužením a to by mohlo mít slabé průřezy vodičů nebo je příliš dlouhé. Zkoušel jsi zkušebně a nakrátko připojit vestu rovnou k vozíčku?
Cust

PříspěvekZaslal: pá říjen 18 2024, 15:57    Předmět: Citovat

martinkopp napsal(a):
Žádné napěťové děliče na drátech nejsou, to snad používali před mnoha lety jen zoufalci.
Ono možná bylo myšleno odpory na CC pinech. No, ještě nemám vyrobený tišťák, doufám, že mi to takto pustí ampéru do baterek.
EDIT: Já děliče používám na HDMI kabelu, pro rozpoznání čtecích hlav snímacích intenzitu osvětlení na různých difrakčních úhlech. HDMI kabel je propojení s čtecí hlavou/laserem/MCU. Jak bych to měl řešit jako nezoufalec?

USB.png
 Komentář:
 Velikost:  24.6 kB
 Zobrazeno:  6 krát

USB.png

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Valdano

PříspěvekZaslal: pá říjen 18 2024, 16:55    Předmět: Citovat

SepiaX napsal(a):
Je možnost to nějakým způsobem obejít? Moc by mi to pomohlo.

Dle mého názoru ne. Pokud vesta nepodporuje žádnou komunikaci tak musíte použít takový USB zdroj, který ji nevyžaduje a je chopen poskytovat proud, který vesta ke svému provozu potřebuje. Pokud použijete USB zdroj, který komunikaci vyžaduje nebude Vám to fungovat.
Valdano

PříspěvekZaslal: pá říjen 18 2024, 16:57    Předmět: Citovat

Cust napsal(a):
Ono možná bylo myšleno odpory na CC pinech.

O jakých CC pinech je tu řeč když ta vesta má napájení jen přes USB A a ten zdroj na vozíku má nejspíš také jen USB A?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Přejdi na: