Zaslal: čt říjen 24 2024, 18:53 Předmět:
Díky, ale to by se tam nevešlo. Navíc má příliš velké akcelerační napětí. Tohle je ze starého osciloskopu Telequipment (rok 69), který jsem koupil a idiot ho poslal v kartonové krabici jen tak, ikdyž jsem ho upozorňoval že je to opravdu křehké. No, a obrazovka je na střepy
Zaslal: pá říjen 25 2024, 9:44 Předmět:
Tak 485ku zrovna dělám A mám na ni i druhou obrazovku, kdybys potřeboval.
Akorát že se v nabídce tyhle staré a již tranzistorové osciloskopy skoro nevyskytují. Jen naprosto vyjímečně se objeví. A pokud je to funkční kus a někdo to takhle zabije, to nas.re.
Založen: Mar 05, 2007 Příspěvky: 6184 Bydliště: Jesenice u Prahy
Zaslal: so listopad 30 2024, 12:31 Předmět:
Mám D10-119 do Hameg HM103, ta by se tam vešla a fungovala by bez dodatečného urychlení.
Nebo mám Telequipment D67 na opravu, obrazovka dobrá, měla by tam být D14-160.
Obrazovek D14 (obdélník s vnitřním rastrem) mám vícero, ale jsou cca 100x120mm vnější rozměr, délka cca 380mm.
Zaslal: ne prosinec 01 2024, 9:40 Předmět:
Díky za nabídku, ale už jsem sehnal velmi podobnou obrazovku z nějakého HP. Taky nemá vyvedenou akcelerační anodu jak ta D10-119 a je tam jen -2kV na katodě.
Založen: Mar 05, 2007 Příspěvky: 6184 Bydliště: Jesenice u Prahy
Zaslal: ne prosinec 01 2024, 10:32 Předmět:
Urychlení 2kV má většina obrazovek D14 v osciloskopech do 20MHz.
Těch mám dostatek. D14 s dodatečným urychlením 12kV mám také.
Jde ale o tu velikost D13-47, ta není moc standardní.
Podobnou s dodatečným urychlením 3kV mám v nějakém poválečném vojenském osci, ale ta má obrazovku asi jen 60x80mm zobrazení, zbytečně malá. Něco jako B7S4 ale s obdélníkem stínítka, bez rastru.
Tvarování urychlujícího pole je tam odporovou spirálou na vnitřní straně.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.