Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

OP-COM - dotazy

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Auto - Moto technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
josef_novak

PříspěvekZaslal: út říjen 22 2024, 10:40    Předmět: OP-COM - dotazy Citovat

Nevyznáte se někdo v OP-COMech?

Jde o nějaký čínský klon a je asi 10 let starý, ale chtěl bych to na Astru-J, která je taky skoro 10 let stará.

Pod Win11 se mi nechce spustit ovladač, i když jsem vynutil zakázání podpisu, takže se žádným SW nepřipojím. Netuším, jaký v tom je FW a jestli by šel případně aktualizovat.

op-com.jpg
 Komentář:
 Velikost:  286.01 kB
 Zobrazeno:  29 krát

op-com.jpg

op-com-ovl.png
 Komentář:
 Velikost:  41.68 kB
 Zobrazeno:  7 krát

op-com-ovl.png

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ivan_01

PříspěvekZaslal: út říjen 22 2024, 10:50    Předmět: Citovat

ak si dobre pamätám tieto čínske klony nešli už ani pod win10. Skús W7 ale nesmieš byť pripojený k internetu, aktualizáciou z neho urobíš tehlu.

https://www.opel-astra-h.cz/op-com-diagnostika-pro-opel/

Naposledy upravil Ivan_01 dne út říjen 22 2024, 12:22, celkově upraveno 2 krát.
rnbw

PříspěvekZaslal: út říjen 22 2024, 10:51    Předmět: Citovat

Pouzi nejake stare PC s Windows XP.
sr71

PříspěvekZaslal: út říjen 22 2024, 13:30    Předmět: Citovat

OP-COM jsem tady na fóru už taky řešil
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1044528&highlight=opcom#1044528
Mám už minimálně druhý z chiny a moje zkušenost je taková, že mi vždy po nějaké době přestal fungovat, aniž bych věděl důvod.
josef_novak

PříspěvekZaslal: út říjen 22 2024, 14:01    Předmět: Citovat

Tak jsem kabel zkusil v USB 2.0 a funguje i pod Win11. Rozjel jsem software VAUX-COM_120309a+131223d_GB+OcFlashChina (ten byl vzpomenutý i v tom předchozím vlákně), který si nahazuje FTDI ID Faker 1.5 a ten mi hlásí, že je uvnitř FW 1.59. Viděl jsem prodávat i verze s FW 1.99, ale povyšování radši zkoušet nebudu.
Další je, že se kabel detekoval jako Revision B, B+, ale Astra-J prej potřebuje A, A+. Přepnout to jde a kabel se detekuje, ale ještě jsem to neměl propojené s autem a nevím, jestli to můžu jen tak přepnout, abych v tom autě něco nedodrbal.

op-com-ovl2.png
 Komentář:
 Velikost:  35.32 kB
 Zobrazeno:  9 krát

op-com-ovl2.png

FW.png
 Komentář:
 Velikost:  29.69 kB
 Zobrazeno:  18 krát

FW.png

revision.png
 Komentář:
 Velikost:  92.33 kB
 Zobrazeno:  28 krát

revision.png

josef_novak

PříspěvekZaslal: čt říjen 24 2024, 10:47    Předmět: Citovat

Zkusil jsem kabel připojit k autu a chová se divně. Do jednotky, kde se programují klíče, jsem se ani nedostal. I při snaze načíst chybové kódy motoru to skončí na timeoutu. Taky jsem měl pocit, že se řídící jednotka v autě asi několikrát restartovala.
Pokusím se podívat po nějakém jiném FW a jak by šel přehrát.
piCZus

PříspěvekZaslal: pá říjen 25 2024, 13:56    Předmět: Citovat

Některé číňanské kabely fungují tak, že se to nanečisto nakliká jen s interfejsem v USB a až to chce připojení k ECU jednotce, tak se interfejs připojí do ODB-II konektoru.
josef_novak

PříspěvekZaslal: po říjen 28 2024, 8:54    Předmět: Citovat

Nejde ani varianta připojení kabelu k OBD, až to vyhledává jednotku.

Asi jde o falešný PIC, sice jde flešovat, ale k jednotkám přes HSCAN se nepřipojí.

Nevím, jestli by pomohlo ten PIC vyměnit? A jestli by šel ten nový naflešovat přes USB jako nyní? Nemám totiž nic k programování PICů.

BAD-OPCOM-JD.jpg
 Komentář:
 Velikost:  265.86 kB
 Zobrazeno:  20 krát

BAD-OPCOM-JD.jpg

pic.jpg
 Komentář:
 Velikost:  82.01 kB
 Zobrazeno:  11 krát

pic.jpg

opcom-flash.png
 Komentář:
 Velikost:  136.51 kB
 Zobrazeno:  17 krát

opcom-flash.png

josef_novak

PříspěvekZaslal: út listopad 05 2024, 22:14    Předmět: Citovat

Tak mám jiný kabel a ten funguje. Zakoupené klíče jsem naprogramoval do imobilizéru viz. screenshot a nastartování s nimi funguje, jinak by se objevila hláška, že byl aktivován Systém proti krádeži.

Jenže mi na nich nefunguje dálkové ovládání. Samozřejmě byly kupovány pro Astru-J r.v. 2009-2016 a mají mít frekvenci 433MHz, což je správně.

V manuálu je popsána synchronizace po výměně baterie, kdy se klíčem fyzicky otevřou dveře a po vložení do zapalování bude následně na klíči fungovat i dálkové ovládání, ale takový klíč byl předtím funkční a spárovaný.
Ty co jsem naprogramoval, tak jsou tzv. panenské. Možná se musí ta dálka ještě nějak spárovat, ale zatím netuším jak.

klice.png
 Komentář:
 Velikost:  89.25 kB
 Zobrazeno:  14 krát

klice.png

Ivan_01

PříspěvekZaslal: st listopad 06 2024, 14:01    Předmět: Citovat

skús nasadnúť, zavrieť dvere, klúč do polohy I (alebo II, teraz neviem) a stlačiť Zamknúť na DO. Auto by sa malo zamknúť , odomknúť a malo by to byť synchronizované
josef_novak

PříspěvekZaslal: st listopad 06 2024, 15:16    Předmět: Citovat

Dík, už jsem to taky někde četl ohledně Vectry, ale mám pocit, že je to nějaká starší metoda. Volal jsem to sousedovi, aby to zkusil, ale nepomohlo to.

Komunikuji i s prodejcem na AE, ale ten tvrdí, že by klíč měl fungovat. Co jsem se díval před koupí a nyní na zpětnou vazbu od kupujících, tak na tohle si nikdo nestěžoval.
josef_novak

PříspěvekZaslal: čt listopad 07 2024, 14:08    Předmět: Citovat

Podíval jsem se na originální a aliexpressový ovladač přes SDR a frekvence 433MHz sedí. První je originální.

Přiložil jsem i textový soubor, kde je vše strojově přeložené, ve kterém jsou různé kejkle, které jsem našel ohledně ovladače a přiměřeně vyzkoušel. Stále se mi nedaří rozchodit dálkové ovládání.

433_ovladace.jpg
 Komentář:
 Velikost:  61.26 kB
 Zobrazeno:  11 krát

433_ovladace.jpg

key2.txt
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  key2.txt
 Velikost:  1.96 kB
 Staženo:  10 krát

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Auto - Moto technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: