Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18533 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st říjen 23 2024, 0:00 Předmět:
To je Milošáku takzvaný dohledání u protější strany. Mě to taky dělali. Nic nenašli a pouze a jen nas rali mý dodavatele, protože museli požadovaný doklady vyhledat a předložit osobně na jejich F.Ú. _________________ Jirka
2004 Příspěvky: 19923 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: st říjen 23 2024, 8:38 Předmět:
Pěkně otrávený čajíček. Hlavně ty nervy před návštěvou, co si Úřad ještě asi tak vymyslí.
Taky jsem zažil nějaká ta předvolání na ŽÚ, FÚ i IBP, ale pokaždé to proběhlo s pocitem "stál ten stres předem vůbec za to?". Jistě, nějaké připomínky měli, ale víceméně jen k formě*); věcně nic, zač by mě popotahovali, či vyměřili pokutu, nenašli.
*) Účto jsem si vedl původně v Adámkově programu Datalog pro ZX Spectrum, protože jako bonus uměl sčítat položky, ukládal na diskety přes řadič Dataputer ZX2, či jak se to jmenovalo, a tiskl co kvartál na kopretinové tiskárně Robotron 1152 na traktorový papír. Co mi ze Spectra i řadiče uteklo tolik pracovního média, že nestály za opravu, nebylo kde ty diskety přečíst, takže Úřad by musel vyzobávat z několika metrů papíru. A za to jsem jim asi nestál. Stejně jsem živnost v roce 2003 pozastavil a posléze zrušil úplně, měl jsem ji jako vedlejšák, ten se dal oželet.
Založen: Nov 17, 2011 Příspěvky: 6782 Bydliště: U Litomyšle.
Zaslal: čt říjen 24 2024, 18:12 Předmět:
Já vedl Peněžní deník v excelu a pak na konci roku vytiskl. Jenže byl nastaven tak, že i staré data šli měnit a vše se logicky přepočetlo. Pěkně svázaný, konce barevného motouzu pečetěné. Ještě mne pochválili, jak vzorně to vedu. Živnosťák jsem taky pak zrušil kvůli buzeraci a dělal jen z ruky do ruky. _________________ Spát je dobré. Být mrtev je lepší. Nikdy se nenarodit je nejlepší.
Zaslal: čt říjen 24 2024, 23:19 Předmět:
Mně mučila jedna baba na FÚ velmi úspěšně, poté co se zavedl odvod z DPH i ze zálohových faktur, když jsem to nestihl vyrovnat do konce kvartálu, tak mi to zadržela a pozvala mně na kontrolu, s výsledky vždycky až v poslední den lhůty, přestože jsem přinesl podklady hned příští den po vyzvání. Protože jsem kompletoval linku za několik mega od různých dodavatelů, tak jsem byl několikrát zralý na sebevraždu. Nikdy nic nezjistila, ale aspoň mi napařila pokutu za vstup do EU - vstupovalo se od května, takže se musely v kvartálu předkládat dvě přiznání - nepatrně odlišný, ale to jsem bohorovně přehlédl. Patrně jsem jediný v republice!
Ta "novinka" platí už hodně dlouho. Ve zkratce: Zálohová faktura není účetní ani daňový doklad, je to jen papír který nemusíš nikde evidovat a nemá jakoukoliv předepsanou formu ani náležitosti. Po obdržení platby musíš do 15 dnů vystavit daňový doklad, pokud dojde k uskutečnění plnění tak i účetní doklad.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.