Zaslal: út listopad 05 2024, 21:55 Předmět: Tesla Kvintet
Dostal se mi do ruky Kvintet, který má krycí mřížku reproduktoru z jedné části zčernalou. Myslel jsem, že je to oloupaná černá barva, že to někdo cáknul. Ale i na https://www.oldradio.cz/ts2827b7.htm je vidět podobný efekt, přitom podle návodu má být mřížka stříbrná. I mimo tu černou část je taková jako špinavá, jako by byla cáknutá nějakým průhledným lakem, který degraduje. Má s tím někdo zkušenost, čím to jde odstranit? Mřížka je dost napevno spojená se skříňkou, takže na nějaké broušení to vhodné není.
Zaslal: st listopad 06 2024, 14:14 Předmět:
Mám jeden kus v podobném stavu. Mřížka je černá, světlá barva (nebo metalíza ?) se časem ohmatala, nejdřív na hranách. Snad by šla oleštit a znovu nastříkat.
Zajímavé, já si myslel, že mřížka byla stříbrná jako třeba u Cariny nebo Dolly. Protože v návodu je stříbrná verze a černou jsem zatím nikde neviděl. Navíc logo Tesla, které je černé na stříbrném pozadí, nijak oškrábané není a stříbrná část kolem něj je stejně ošmudlaná (běžná špína to není) / zdegradovaná jako na většině zbylého povrchu.
To bylo ještě v předchozím modelu Sázava. V Kvintetu (aspoň tom, co mám) je to zainstalováno asi stejně, ale místo pásky to někdo zatavil do umělé hmoty. Vypadá to jak kulatá razítka přes ty výstupky. Takže tudy cesta vede jen v tom nejhorším případě.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.