Založen: Feb 08, 2010 Příspěvky: 566 Bydliště: Dolní Cerekev, Česko (Czechia)
Zaslal: po listopad 11 2024, 22:59 Předmět: Virtuální tisk do *.jpg, *.png, *.bmp a pod.
Zdravím zdejší odborníky,
potřeboval bych tip na virtuální tiskárnu (ovladač) pro tisk do obrazových souborů, hlavně *.png, *.jpg. Ostatní obrazové formáty jsou vítány také.
Potřebuji vytisknout (uložit) obsah webové stránky jako obrázek ve formátu listu A4. Napadlo mně, když existuje virtuální tiskárna Microsoft Print to PDF pro tisk do *.pdf souboru, jestli není něco podobného pro tisk do obrazových souborů. Našel jsem virtuální tiskárnu do obrázků PrintOnImage 1.0 a měla by to snad umět také priPrinter 6. Ještě jsem je nezkoušel, protože v bezplatné verzi mají přidávat do obrázku proužek s textem a to nechci. Zároveň se mi zatím nechce dávat za asi tři obrázky, které bych potřeboval, několik stovek za licenci.
Uvítal bych proto nějaké tipy na virtuální tiskárny do obrázků zdarma, nebo jak jednoduše uložit obsah webové stránky do obrazového souboru ve formátu listu A4.
Zaslal: po listopad 11 2024, 23:52 Předmět:
Snímek obrazovky je jedna možnost, ale momentálně nevím jak jednoduše ho udělat ve velikosti a poměru stran listu A4. Na snímky obrazovky používám program Výstřižky ve Windows a tam takovou nabídku nevidím.
Vytisknout to do *.pdf můžu, ale mám jenom AAReader a v něm export do obrázku asi není možný. Mám sice vytvořený účet na webu acrobat.adobe.com, kde je možné bezplatně využívat funkce Acrobatu, jenže třeba ten převod jenom 1x za 24h (celkem 10 různých funkcí za 7 dní). Jako jo, jde to, ale je to na dlouhý lokte.
Pluginy, to je něco jako rozšíření do Edge? Kouknu jestli nějaké takové rozšíření do Edge existuje.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32924 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út listopad 12 2024, 0:07 Předmět:
Třeba prohlížeč Opera má přímo funkci kopírování obrazovky i celý stránky webu. Funkce je schovaná pod ikonkou fotoaparátu v pravým horním rohu u ikonek oblíbenosti a měřítka. Obrazovku buď celou, nebo myškou ohraničenýho výřezu ukládá v .png do zvolený složky jako obrázek označenej "Opera-datum snímku-web stránka.png", popřípadě je tam volba "Uložit celou stránku jako .pdf" - jenže to neumožňuje uložit webovku s velkou rolovací dýlkou, stránku to bohužel ukládá "odspoda" = od jejího dolního konce a m á to omezenej vertikální rozměr, kterej tak jde uložit.
Pokud chci kopírovat jenom text bez nároku na přesný uložení obrázků a grafický zalomení textu, používám Firefox a Microsoft Word - ve Firefoxu kliknu kamkoliv do stránky mimo obrázek a reklamu, dvojhmatem "Ctrl + A" označím celej obsah webovky, dalším dvojhmatem "Ctrl + C" ho okopíruju = uložím do "schránky" ve Winďousech a po kliknutí do nově otevřenýho dokumentu Word použiju dvojhmat "Ctrl + V" - tím se do toho dokumentu uloží všecky složky včetně odkazů, reklamy a podobnýho sfiňstva. Dokument uložím případně přejmenuju a můžu s ním dál pracovat co se týče formátování textu i obrázků. Samozřejmě tak jde udělat i formátování pro tisk do formátu A4 - a to jak ve vertikální, tak i v horizontální poloze. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Naposledy upravil EKKAR dne út listopad 12 2024, 0:09, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18533 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: út listopad 12 2024, 0:07 Předmět:
Já mám nainstalovanej Dropbox jehož součástí je ukládání obrazovek či stránek jako souboru do adresáře Screenshots na Dropboxu po dvojhmatu Ctrl + Print Screen. I bez Dropboxu to jde, při tomhle dvojhmatu se to uloží do zásobníku a pak se to vyvolá do něčeho na práci s obrázkama dvojhmatem Ctrl + V. Ale je to takový neoperativní. _________________ Jirka
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32924 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út listopad 12 2024, 0:12 Předmět:
Problém je v tom, že dnešní monitor nemá poměr stran stejnej jako formát papíru A4. Ani webmastery nikdo nenutí dodržovat takovej poměr vejšky k šířce. Musí se to překopávat v nějakým softu, kterej umí automaticky v závislosti na počtu znaků na řádek, počtu řádků na stránku a velikosti fontu písma a obrázků přeformátovat text na formát papíru - a to je v dnešní době hlavně Word a jeho obdoby například v Libre Office a dalších textovejch editorech. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Screenshot si uprav v Malování a pak si ho můžeš uložit jako co chceš, je tam velký výběr. _________________ Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Vytisknout stránku do PDF.
Otevřít v pdf xchange viewer - symbol fotoaparátu, vybrat celou stránku.
CTRL+C a CTRL-V do malování.
Hotovo. Kopie 1:1 do A4.
Na printscreen používám Screenpresso. Stiskneš Prtscr a naběhne ti výběr oblasti na obrazovce. Ukládá vybranou oblast do png, což je lepší volba než jpg (png ti otevře jakýkoli prohlížeč). Jinak to umí i dost dalších věcí. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Zaslal: út listopad 12 2024, 8:26 Předmět:
ked chces ukladat stranky, tak preco nie pdf, ale obrazky? s pdf sa ti lepsie manipuluje a niektore ti to vedia ulozit aj ako text, co je vyhodne, ked chces neskor skopirovat nejaky text z ulozeneho dokumentu. _________________ No vidis, a tak si sa bal
Zaslal: út listopad 12 2024, 9:16 Předmět:
Pánové díky za rady a za nakopnutí jak postupovat.
Vůbec nechápu, že jsem si včera nevzpomněl, že znám a v PC již mám program PDF24 Tools. Ten samozřejmě umožňuje exportovat *.pdf do *.png a *.jpg. Asi jsem se příliš soustředil na možnost tisku do obrázku rovnou v prohlížeči.
Takže teď v prohlížeči v dialogu tisk provedu nastavení tisku stránky (měřítko, na šířku...) aby na listu A4 bylo maximum toho co chci a vidím jak výtisk bude vypadat. To je pro mně důležité. Následně zvolím tisk do *.pdf souboru a ten v PDF24 Tools převedu do *.png obrázku. Je to trochu komplikace oproti tisku rovnou do obrázku z prohlížeče, ale hlavně, že to tak jde a jde to zdarma.
V PDF24 Tools mohu před převodem nastavit rozlišení výsledného obrázku v DPI. Přednastaveno je tam 150 DPI, maximum jde nastavit na 500 DPI. Jaká hodnota je pro obrázek z webového prohlížeče ideální, aby nedošlo ke zhoršení rozlišení nebo naopak ke zbytečnému zvětšení souboru?
Pro pocitujlasku:
Jde mi o mapu z obecního mapového portálu se zaměřeným podzemním rozvodem NN, vody a plyn. Potřebuji obrázek mapy importovat do ProfiCADu a pro vlastní potřebu do něj doplnit kóty s v terénu změřenými skutečnými vzdálenostmi a dokreslit některé úseky vední, které v mapě chybí. ProfiCAD umožňuje importovat jenom obrazové soubory, *.pdf soubory neumí. A proč to chci dělat v ProfiCADu? Protože to s ním jakž takž umím a umožňuje již nakreslené prvky různě a snadno editovat a měnit jejich umístění, když se mi to hned na první pokus - pohled nelíbí. To si myslím, že třeba v Malování nejde.
Naposledy upravil Hape dne út listopad 12 2024, 9:20, celkově upraveno 1 krát.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.