Ta kombinace repráků je natolik špatná, že je v podstatě jedno, jaká výhybka je bude obstarávat. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Zaslal: pá listopad 08 2024, 9:31 Předmět:
Zapojení je správné, v obou verzích je zachovaná opačná polarizace hloubkového repra. Jen bych dodal, že jsem kdysi dávno tyto bedny vlastnil, ale jejich přednes mi nevyhovoval. Zkoušel jsem různé úpravy, ovšem dobrého, poslouchatelného výsledku nebylo docíleno, tudíž šly z domu.
Zaslal: út listopad 12 2024, 15:47 Předmět:
Nakonec jsem se rozhodl a z repasoval výhybku. Fóliáky jsem vyměnil a zapojil vyz obrázek. Co mě zklamalo byl uječený zvuk středů. Před repasí hráli lépe. Je schéma výhybky (první obrázek) pro středy správně nakreslená?
Uječenost je přímo vlastnost všech použitých repráků.
Pakliže jsi dodržel zapojení i polaritu (bacha, pokud není značená +/-, ale puntíkem, je nezbytné ji fyzicky ověřit), pak je možné, že byly původní kondenzátory věkem utahané. A že po jejich výměně hrajou repráky právě tak špatně jak dovedou. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Zaslal: čt listopad 14 2024, 6:18 Předmět:
Prostě změnili topologii výhybky, protože si mysleli, že to tak bude hrát lépe. Nehrálo. Ona ta kombinace ARZ460x a ARV360x nikdy nebude hrát dobře. I s pečlivě odladěnou výhybkou to bude hrát pouze o něco méně špatně.
Zaslal: pá listopad 15 2024, 6:48 Předmět:
ferro0 napsal(a):
Nakonec jsem se rozhodl a z repasoval výhybku. Fóliáky jsem vyměnil a zapojil vyz obrázek. Co mě zklamalo byl uječený zvuk středů. Před repasí hráli lépe. Je schéma výhybky (první obrázek) pro středy správně nakreslená?
Měl jsem chybu v zapojení výhybky pro středy. Už to hraje ok.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.