Zaslal: pá listopad 15 2024, 17:24 Předmět:
Střídám Knipex 78 61 125 a Wiha 41-1-03 138, jsou tak nastejno ostré a bez vůle, pro stříhání vývodů drží už několik let. Ty Wihy mají "kulatější" plast na rukojetích (a je ho víc) a asi by byly pohodlnější při dvou-třech hoďkách stříhání _________________ Kampaň, účelovka, nepodepsal, Palermo, ODS, Kalousek, je líp a jsou na to čísla, nastudujte si to.
"Šípačky" si treba vybrať podľa druhu práce... nebudem predsa nejakými "precíznymi" vyťahovahovať klince z paliet a zase kováčskými kliešťami ustrihávať drôtiky na DPS.. Univerzálne neexistujú...
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18534 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: so listopad 16 2024, 12:40 Předmět:
Tak ty Knipexy zas nejsou takový veledílo jak se traduje.
Pád na zem čelistí do betonu nebo dlažby by snad měly takový lehký štípačky přežít. _________________ Jirka
takéto štípačky by mali mať - aspoň pre mňa - doraz na rúčkach s nejakou stotinou na dokonalý "zhryz".
Ja som tie moje zlomil tak, že som po ucviknutí drôtu ešte kúsok potlačil... najprv uletel odstrižok drôtu a v zápätí na to čeľusť.. bol to dôsledok hrubej sily..
Mám někde Weidmüller 9205150000 https://www.conrad.cz/cs/p/weidmuller-super-cut-9205150000-pro-elektroniku-a-jemnou-mechaniku-bocni-stipaci-kleste-150-mm-259561.html
Ty stříhají pěkně. Jediný problém je, že jsem je někam založil a nemůžu je najít. Tak jsem koupil 10ks těch čínských za dolar co tu někdo nalinkoval a mám je pořád po ruce. Weidmüller to není, ale za ty prachy jsou vcelku v pohodě. Pokud se ztupí, dám na ručku kousek smršťovačky abych je poznal a používám je na hrubší práci, stříhání filamentu, vylamování podpor z 3D tisku atd. Jdou s tím bez problému stříhat 2,5mm² dráty při zapojování rozvaděčů apod. Když se jim něco stane, nebo je někde ztratím, vůbec mě to netrápí. Matroš z čeho to dělají bude nějaký čínský recyklát, takže nic moc, nemají rády hlavně nějaké páčení protože se ohnou a čelisti pak nejsou proti sobě, ale jinak jsou překvapivě použitelné.
Na železne draty STANLEY FMHT0 70814 _________________ Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to !
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18534 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: ne listopad 17 2024, 10:19 Předmět:
Copak tipů spousta, děkuji za ně.
Jenže jako vždy snad jen jeden z odpovídajících reagoval na přímej dotaz, zda se po čase nerozcabí čelisti a se slabejma drátkama je konec.
To rozcabování je v poslední době bolest mnohýho nářadí, mám tady lisovací kleště na silnostěnný spojovací dutinky Tracon KH16, (fí 2-14 mm) dýlky přes 30 cm a šířky v otočných čepech 10 mm a taky po pár smáčknutí Al dutinek se začínaj rozcabovat. V návodu píšou, že v pohodě i měď, ale mám obavu, že napojení desítky Cu spojkou by asi dlouho nepřežily.
Klasický kombinačky s nápisem Gola to je něco materiálu v čepu a čelistech a taky je mám po 5 letech rozcabený na konci čelistí o 2 mm.
Opatruju tu starý kombinačky z první republiky, co děda přinesl ze servisní sady tiskařskýho linotypu. Jsou jak nový, bez problému cvakaj popláštěnej plotovej napínací drát, což je určitě minimálně trojka. Mají jednu vadu, nejsou izolovaný a na tvar rukojetí se nedá krom smršťovačky nic natáhnout. _________________ Jirka
na tenký dráty mi stačí rejžácký nerezový štípačky na nehty, p.c. před mnoha lety asi dolar s čelistma se nic neděje, jenom musíš fakt akorát ty tenký drátky, tlustý v tom udělají zuby
Vieš, ako zubní technici drátujú zubné protézy, to nie je len tak hocjaký železný drát z kancelárskej spinky. To je že extra pevný drát, antikorozívny. A presne na taký drát sú hentie kliešte, čo som ti dal odkaz. Nejké medené drátky nimi rozstrihneš jak varenú špagetu. Ale tebe vadí, že nie sú izolované. Jak keby to mal byť problém zaizolovať. Alebo chceš na to aj CAT certifikát?
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.